При проверка: Гастарбайтери нападнаха наши полицаи на ГКПП

Турското семейство пък твърди, че е бито от униформените
Обновена: 24 авг 2017 17:10 | 24 авг 2017 16:25, Екип на Dnes.bg
137

Снимка: Читател

Чужденци нападнаха полицейски служители при опит да осуетят проверка на ГКПП "Капитан Андреево", съобщиха от МВР.

Към 23:00 часа снощи на пункта пристигнал за влизане в страната микробус "Фолксваген" с мъж, 3 жени и две деца. Всичките пътници са роднини, една част са германски граждани от турски произход, другата – турски граждани с карти за пребиваване в Германия.

След паспортния контрол граничните полицаи поискали да извършат задължителната физическа проверка на автомобила за укрити лица.

Пътуващите отказали да слязат от превозното средство, а водачът на автомобила - 26-годишна жена, потеглил.

Автомобилът е спрян, но пътуващите отново не се подчинили на полицейското разпореждане. При опит да бъдат задържани, те оказали съпротива.

Жената, която управлявала автомобила, ударила единия полицай в лицето, а 47-годишен мъж нанесъл удар в крака на друг служител. Впоследствие е установено, че кракът му е счупен. Извършена е щателна митническа проверка на автомобила, не са намерени укрити лица в него.

Пълнолетните пътници от микробуса са задържани, непълнолетните са настанени в специализирано помещение. За случая е уведомена прокуратурата, започнато е разследване.

От семейството обаче твърдят, че са били бити от полицаите.

"Полицейска бруталност в България. Баща, майка и три деца бяха бити на българо-турската граница", гласи съобщението във Facebook страницата на Dnes.bg.

Авторът му -  Ябгу Алаш Орда, твърди, че е очевидец на случилото се и че на семейството е бил поискан подкуп от българските полицаи, какъвто те не се съгласили да дадат. Мъжът пише още, че самият той е дал подкуп от 10 евро от страх.

Счупеният крак на полицая пък той обяснява със случаен инцидент при движение на заден ход. Изпратените от него снимки може да видите в галерията ни.

Наблюдаващият производството прокурор в Окръжна прокуратура - Хасково Дарина Славова, съобщи, че четирима граждани от турски произход са задържани за 24 часа за инцидента на ГКПП "Капитан Андреево".

Тя цитира вече направена медицинска експертиза, според която граничен полицай е със счупен крак, а други двама негови колеги - с леки телесни повреди - охлузвания. Все още материалите по делото не са пристигнали в държавното обвинение. Тепърва ще се преценява какви мерки за неотклонение по производството да бъдат поискани, уточни Славова, цитирана от БТА.

По нейни думи в основата на инцидента е обстоятелството, че чужденците били изнервени от продължителното чакане на опашка и поканата на служителите напълненият с багаж микробус да бъде щателно проверен за нелегални пасажери.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още по темата: ГКПП Капитан Андреево
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
11
 
19
 
! Отговори
Пфф преди 6 години
не ме интересува как е в Сърбия, Турция или Албания, интересува ме защо корумпирани полицаи петнят името на страната и са паднали до ниво, което да бъдат прегазвани като улични кучета...
45
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Минавал съм Бг граници над 1о0 пъти -никога не съм виждал БГ митничар да пуши на работа..."Я пак Я...:-) :-) :-) :-) само безбандеролни пафкат!
44
9
 
14
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
По българското законодателство 6 години затвор ,ама са чужденци и то на авера на премиера.Тихомълком по терлици.Чудя се 1968 ако гастербайтери нападнаха Милиционери ,какво ли щеше да им се случи.
43
6
 
17
 
! Отговори
Osman torunu до 43 преди 6 години
Личи си, че не си ходил. Сигурно нямаш кола и пари за бензин. Там е скъп. А и ако беше, щеше да знаеш, че там пътищата са като в Германия. За *** може да говориш само гледайки махалата си, от която явно не излизаш често.
42
11
 
15
 
! Отговори
Келеш преди 6 години
Трябва ако някой посегне на полицай, полицая да има правото да си използва служебното оръжие, дори ако се налага, да го убие. Никой няма правото да упражнява физическо насилие върху когото и да било, а най-малко срещу хората, които трябва да прилагат закона. Представете си какво му се е случило на полицая, че да е със счупен крак. Малко са ги били, дано в ареста от бой да им дойде акъла.P.S. Ако чужденец е посегнал на полицай, петорни санкции!
41
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижте сега,полицията за да си позволи да ги арестува(цял бус хора и само един възрастен мъж турци),значи има неопровержими доказателства...Явно си писател, а не читател. Пишеш по инерцияАко беше прочел новината щеше да видиш, че при последвалата щателна проверка не са установени нарушения.Пак питам, така "природно интелигентни" ли се раждате или после нещо ви става?
40
7
 
10
 
! Отговори
Смрад отвсякъде преди 6 години
грозна балканска история...извода е, че корумпирания полицай няма никакъв респект, нещо по-лошо - смятаните от нас за по-долна категория хора - турските гастарбайтери ни се подиграват, а славата ни се носи навсякъде...това че ги оплювате тук, съвсем не оправя нещата...
39
1
 
11
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Има видеонаблюдение,то ще покаже...
38
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Osman torunuЕи маясъл оглу В Турция ченгетата си искат ,че се и мръщят на малко Имам познати пътуват редовно Разправят за такива КОЧИНИ на пътя ,че да не стъпиш в турция никога .Не ,ч,е имам желание да ходя Ако ми се гледа *** по добре да се навръ в *** махала
37
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са провокаторите на Ердоган. Плъзнаха.
36
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижте сега,полицията за да си позволи да ги арестува(цял бус хора и само един възрастен мъж турци),значи има неопровержими доказателства(пълно с камери на границата,а и свидетели вероятно е имало,въпреки късния час).Нали дори сега със доказателствата,които според мен имат,може да стане международен скандал,особено като се има предвид президента на съседите,та какво остава ако нямат доказателства?Цял бус невинни турци арестувани и никаква реакция от югозапад?Не обвинявам никого,просто разсъждавам
35
10
 
14
 
! Отговори
Замислен преди 6 години
Някак, що ли повече вярвам на тезата с искания подкуп ...
34
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мдаа, това си е за размисъл!?Наистина биха ли си позволили такова отношение на друга граница?Тия наистина са за черен печат и следващият път за немско по обиколен маршрут!
33
7
 
2
 
! Отговори
Берлин преди 6 години
Моля ви се, не публикувайте подобни новини! Тук четат хора със слаби сърца, които може да получат инфаркт от смях.
32
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турците карат като откачени в Сърбия и България, никакъв респецт. Много добре им познавам манталитета, в Германия са примерни, минат ли Будапеща - башибузуци. И да направя уточнение - нямам нищо против турците, даже имам и много приятели. Но това е истината и няма да си затварям очите.
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЗащо?
30
9
 
15
 
! Отговори
Бахур преди 6 години
Мразим ченгета, ама повече мразим турци.
29
8
 
15
 
! Отговори
За ТУРК сюргюн преди 6 години
Минавал съм Бг граници над 1о0 пъти -никога не съм виждал БГ митничар да пуши на работа .С ахмаците от Анадола съм виждал купища проблеми -то не беше чували с храна ,килими на покрива ,ревящи чаавета ,развелящи се коли блокирали коридора И като тръгнат да ги проверяват -крясъци до небето а мъкне какво ли не в промишлени количества Най тъпитре митничари са сръбските и словенските Хем си искат ,хем се правят на велики европейци
28
26
 
18
 
! Отговори
Osman torunu преди 6 години
*** помислил, че както дере кожи на своите и те му козируват, така ще процедира и с турците. Ама те нямат страх от фалшиви авторитети и бият лошо. Резултатът е - *** със счупен крак.
27
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Променете закона униформата да бъде неприкосновенна. Всеки опит да бъде докосната да имат право да вадят оръжие и да стрелят . Бързо , ще се сложи край на тая анархия....Бивш овенен ли си?