Двама молдовци обраха бежанци от Украйна

Пострадалите са семейство с 8-месечно бебе
2 май 2022 12:00, Петя Славова
99
Двама молдовци обраха бежанци от Украйна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бежанци от Украйна са били обрани от двама молдовци. Престъплението е извършено на 27 април по обяд. Семейството бежанци са мъж, жена, бебе на 8 месеца и възрастна жена. Те живеели на свободен наем в "Свети Влас". Не са подавали заявление за статут за временна закрила.

Молдовците почукали на вратата и казали, че са от поддръжката на хотела. Едно лице с медицинска маска на лицето вързало мъжа и поискали парите и ценностите. Общата стойността на задигнатите пари и ценности е около 197 000 лв.

След подадения сигнал в полицията в Несебър, извършителите са установени и задържани.

Единият - в автомобил под наем на територията на Велико Търново, а другият - в хотелската стая в КК "Св. Константин и Елена".

Законът предвижда за извършеното престъпление "затвор" от 15 до 20 г., "доживотен затвор" или "доживотен затвор без право на замяна", уточниха от прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
3
 
20
 
! Отговори
Разбрахте ли преди 2 години
кои са истинските бежанци, бягащи с по една раница на гърба. Не са тези от безплатните хотели.
61
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 63 Аре кажи, кои са тия "определени случаи", грамотнико! Например ако си украинец и си съгласен да цакаш 10 бона да си затворят очите за теб, а?
60
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Корките нещастни урки си събрали само кеша, който е 200К. Малко им е! На всички такива да се отнеме имуществото в полза на държавата. Имам и въпросче - тези 200к как са минали граница?!?!? Декларирани ли са?!?! Данък платен има ли?!?!? Колко такива са се домъкнали с по няколко стотин хиляди? За какво ще ги ползват? Да нямаме и ние майдан след някой друг месец - този филм вече са го прожектирали в Украйна!
59
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре дошли в България на всички,които имат пари.А на тия,които злобеят срещу тях ще им кажа,че в бежанските лагери има хиляди авганистански икономически мигранти,за които държавата плаща по 1300 лв.на месец.И продължават да прииждат през китайската стена на винкела.Така по-добре ли е?
58
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мога да повярвам,че моите сънародници са станали толкова злобни и завистливи.Украинците имали пари!Ами имайте и вие,бе!Кой ви пречи?
57
4
 
11
 
! Отговори
Тенгри Кан преди 2 години
Вижте ся, по-добре е украинците да имат пари кат бегат към нас, отколкото д анемат и ние дет немаме пари да ги раним;))) Както писа един колега, по-долу, скоро може да се наложи те да ни ранат, щот ние, открай време пари немаме и сме по-бетер и от бежанци в собствената си Родина. Това Бългаеската държава ли е? На Българската държава основен прицел на политика са българите и никой друг. А ние, тука, малцинствата, кученцата, котенцата, врабчетата и накрая и бежанците.
56
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 49 Ако са имали време да отидат до банката и да изтеглят такава сума, значи нищо не е застрашавало живота им.
55
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 56 Я па как го измисли? Що да не важи за тях? Важи и още как. Обаче като си цакат 10хил и никой не ги проверява. А това си е нарушение на законите.
54
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най голямата злоба тук се сипе от оркаинския ***. 100% злобен хомобандит с мека китка.
53
14
 
7
 
! Отговори
до 49 преди 2 години
ако недай си боже има война в България, ти няма ли да си изтеглиш парите, бе гений? Или ще ги държиш в банката и като свърши войната ще отидеш да си ги дръпнеш? Теб май ти е проблема,че някой има над 10хил евро, а ти нямаш. Недейте прави сметка на другите хора, мислете вие как да работите и да изкарате пари, на същото дереждже си бяхте преди украинците, на такова ще сте и много след като си тръгнат. Вместо да псувате пред телевизора, мислете вие инидивидуално как да си оправите живота.
52
3
 
24
 
! Отговори
Галин Костов преди 2 години
Горките бежанци! Добре сте ни дошли за безплатен ол инклузив на издръжка на най-бедната държава в Европейския съюз, с по 200 000 лв. в джоба и с джипове струващи двойно повече! И не се грижете за танковете на Зеленский, ние ще дарим вместо вас по една заплата за целта!
51
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оркайнските *** газ пекаят. Почват да обиждат българите. Скоро ще има пашли нахое към дома. Края на май курорта свършва и троловете ще им се наложи да си потърсят истинска работа
50
1
 
6
 
! Отговори
До 47 преди 2 години
Щом войната ,която е от 2 месеца ти е виновна за фалита,ти одавна си фалирал.Търси си друго поприще за изява.
49
7
 
2
 
! Отговори
Тенгри Кан преди 2 години
Денацификация и на Молдова!;)))
48
2
 
5
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Жертвите украинци, нападателите молдовци. А полицаите разкрили престъплението Мехмет и Хасан. А ужким сме България. Ама българите ги няма тука. Търсете ги в Лондон, Чикаго и Берлин. Там са българите.
47
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха
46
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 41 Е хубаво де, ама нали уж могат да влизат с до 10 хил евро? Или това не важи за бягащи горки жертви от войната, тръгнали набързо, идващи само с една раница на гърба си едвам смогнали пътьом, така бягайки, да си изтеглят всичките пари от банката? Иначе добре се пънеш да го защитаваш.
45
1
 
1
 
! Отговори
До 45 преди 2 години
Браво!Един умен коментиращ.И не злоблив.
44
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ние след фалитите след спирането на газа и високите цени заради войната ще просиме за късче хляб от украинските бежанци.
43
7
 
5
 
! Отговори
До 42 преди 2 години
Когато на границата са се наредили километрични опашки от автобуси и автомобили с бягащи от войната хора,никой няма време да ги преджобва за недекларирани суми и няма право да им иска сметка за техния произход.За това си има други служби,ако се наложи.Освен това нали ще си харчат парите тук,какъв ти е проблема?