Глобиха като бракониер мъж отсякъл собствените си дървета

Горските открили 3 кубика дърва в имота му
44
Глобиха като бракониер мъж отсякъл собствените си дървета
Снимка: Pixabay

Мъж от първомайското село Дълбок извор е глобен за бракониерство, след като в двора му служители на Горското открили 3 кубика дърва. Това станало при рутинна проверка на 20 април м. г. Дървесината не била маркирана и човекът не успял да покаже превозен билет. Обяснил, че я е изсякъл от собствения си имот, съобщи Bulgaria ON AIR.

В Закона за горите обаче няма разлика в какъв имот се извършена сечта и се изисква маркиране във всички случаи. Така на човека били наложени 2 глоби от по 150 лв., в наказателното постановление било написано и че той трябва да плати на Регионалната дирекция по горите в Пловдив стойността на отсечените върби - 79,20 лв., защото те липсват.

При последвалото обжалване Районният съд в Първомай отменя последното изискване, защото отсечената дървесина е налична, пише "24 часа". Двете глоби пък са на намалени до по 50 лв., защото нарушението е първо, човекът е безработен, има съпруга и 3 деца.

Решението подлежи на обжалване пред Административния съд в Пловдив.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: дърва
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
10
 
! Отговори
Прокуратурата преди 1 година
Бира някои ще си варят . Негодници . Двайсет бутилки. Ракия ще пият домашна . А евродирективите? Ммммм?
15
0
 
14
 
! Отговори
Чиновник преди 1 година
За всеки замах с мотика трябва да се плаща. Нарушавате цялостта на майката земя. А ми нужника на двора да не споменаваме.
14
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 11 Не е фашистка държава БГ то, а е просто комунистическа.....*****
13
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В САЩ ако намериш нефт в измота си, то находището е твое... В България, ако намериш нефт в имота си, то находището е на държавата...
12
2
 
9
 
! Отговори
Един с папка преди 1 година
Така трябва за да има ред. Трябва да се глобяват за всяко стръкче трева . Селски тарикати с щилки и косачки. Как тъй ще косят без да плащат данък?
11
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Законите в България не струват. И престанете да говорите за това, че в България имало демокрация... Няма. Ако имаше щеше да има и свестни закони. А кой прави законите?... Парламентето... А там са само комунисти. Законите са така направени, че българите да живеят зле.
10
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бг. се превърна във фашистка държава
9
1
 
29
 
! Отговори
Гадняр преди 1 година
Наскоро се поинтересувах каква е процедурата да отсека няколко дървета в собствен, частен парцел със статут на ливада (не е гора). Трябвало да поискам разрешение от общината. Те щели да изпратят експерт, който да прецени дали мога да ги отсека. Срещу такса естествено. На съседа му поискали становище от ландшафтен инженер, защото имал няколко бора в парцела си. Пак схема да вземат пари от въздуха...
8
1
 
24
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 1 година
Бреййй какви стриктни служители само... Пък ако има домати и краставици да му пратят и другите *** от БАБХ, да го глобят, че извършва незаконна селскостопанска дейност и няма лиценз за производство на зеленчуци... Откъде накъде ше яде домати безплатно. Изобщо не е трябвало да ги пуска в двора си без заповед за обиск. Хващам цепениците и им правя главите меки.
7
3
 
20
 
! Отговори
ромите изсякоха всич преди 1 година
всичко. И за тях ни глоба ,ни забележка. ГЕРБавата мафия окраде горите - и пак се натискат да крадат. Някакъв си сече дърветата в СОБТСТВЕНИЯ двор и некви чантаджии се сетили да го глобят. Егати абсурда.
6
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи и този е от онова племе. Ако беше българин, досега да да го разчекнали от глоби и наказания.
5
0
 
28
 
! Отговори
Евроатлантик преди 1 година
Правилно, проверки във всяко двор за такава немаркирана дървесина,а тировите с дървесината трябва да се пускат без проблеми за чужбина
4
1
 
36
 
! Отговори
Хахахаха преди 1 година
Еми разберете ги горскиттее - ромеите ги бият и гонят с брадви, и после ттрябва да си го изкарат на някой... На кой на кой, ами на Бай Иван щото е бял пенсионер... Мародери нагли.
3
2
 
28
 
! Отговори
Albi преди 1 година
Те вече съвсем изтрещяха. На всичко ръка да сложат. Билки - нямаш право, дърва - нямаш, отиваш в гората, някой заградил и ти иска такса пикник.За ракия домашна също. Тия номера само на меките китки на запад минават, да си плащаш и за въздух и да си щастлив от това.
2
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все с тахива ще се заядът, а онези с камионите не ги барат!
1
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз купих от склад три кубика нацепени дърва, не съм видял никаква маркировка никъде - какво значи това, че и мен могат да глобят ли? Къде трябва да е тая маркировка?