Шампионка в щангите в затвора за продажба на дрога

Очаква се Боянка Костова да напусне Сливенския затвор след месец
25 окт 2022 12:10, Александър Попов
40
Шампионка в щангите в затвора за продажба на дрога
Снимка: БГНЕС

Световната шампионка по вдигане на тежести от Хюстън 2015 г. Боянка Костова е в Сливенския затвор, разкрива "Мач Телеграф". От 2012 година тя се състезава за Азербайджан.

Костова е осъдена за разпространение на наркотици.

Боянка стана европейска шампионка в Москва 2021, но няколко месеца по-късно титлата й бе отнета заради положителна допинг проба и тя бе наказана за 8 години, защото това е второ подобно провинение за нея.

Това се оказва и началото на пътя към затвора. Тя попада в лоша среда и въпреки опитите на треньора й в Асеновград Лъчезар Кишкилов да я предпази, Костова се забърква с разпространение на наркотици.

"След като й отнеха титлата, тя изпадна в депресия. Тя няма друга професия и нямаше какво да работи. Забърка се с неподходящите хора и попадна в лоша среда. Много пъти я предупреждавах да се откаже от това, но беше късно. Казвах й, че има и друг начин да изкарва пари. Не се получи. Хванаха я да продава дрога пред блока. Идваше ми да отида да измета от земята всичките тези, които уж й се пишеха приятели, а я забъркаха в това", разказа Кишкилов.

Той сподели и за тежките моменти, които е преживяла Боянка зад решетките.

"Осем месеца беше в следствения арест в Пловдив. Три жени бяха в една килия. Много тежко й беше. Едната беше убийца, другата измамничка… Не знам как издържа, беше паднала духом, но се справи. Сега от два месеца е в Сливенския затвор. Психолози работят с нея. Прокуратурата искаше 3 години затвор, но аз направих й невъзможното, за да не стане това. Гарантирах, че ще я взема при мен в клуба да работи като треньор, че ще се запише да учи в НСА, че изобщо ще се социализира и ще тръгне по правилния път. Така че присъдата й е по-малка и ще излезе от затвора другия месец", разкри Кишкилов.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: Боянка Костова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хващат някакви наркомани с по 2 грама и после ги обвинят че продават дрога и така отчитат дейност.
26
1
 
4
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 1 година
мургавелка...
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Политици, полицаи, спортисти = убийци, наркомани, дилъри.
24
0
 
16
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Анонимен 17 - не я оправдавам! Но и да се сатанизира не бива! Простовато момиче изгубило пътя. И съответно, веднага е била използвана. А защо не залавят пласьорите? Не е необходимо да си част от сюжета на "Кукла на верига"! Просто да питат дечицата в кое да е училище, и ще им посочат "съмнителните батковци". А оттам - нагоре - до източника. Обаче, за това няма нито воля нито смелост. Е това е проблема които стига до горните етажи на политиката. Това е "кучето закопано" в задния двор.
23
0
 
9
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Беше много добра,гледал съм я на живо отказваше съперничките си още с първия опит!
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Умно е инвестирала, турете я в сградата на Народното Събрание!
21
0
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
До Анонимен===в ареста наистина е страдала,и то ужасно..Престоя й в Сливенския вече е бил нещо като.."заслужена почивка"..Не пожелавам на никого да попадне в ареста !..Силно се надявам че и на мен няма да се случи,но знае ли човек?..-Достатъчно е едно "обосновано ПРЕДПОЛОЖЕНИЕ" и невинния да бъде ОСЪДЕН на лишаване от свобода от развилнялия се прокурор..Защото ареста на практика е ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА !!../размисли по този повод,но БЕЗ ВРЪЗКА със случая ../
20
1
 
7
 
! Отговори
д-р Исня преди 1 година
Борците и щангистите е те това направиха с България!
19
0
 
7
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Анонимен 17 - не това имах предвид! По скоро, това, че това момиче е опрало пешкира. Дали са заловили този който и е дал "стоката"? А този дето го е снабдил на едро? А тези които ги "покриват" от ниво Полиция и Прокуратура? А тези които ги пазят политически? Съмнително, защото нито аз нито ти сме чули за това. Не одобрявам дрогата и си прав, че за родителите е жестоко. Както и за децата. Но не по малко жестоко е, че повечето пласьори са всеизвестни и ...недокоснати.
18
1
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
представям си с какви "благодарности" ще се отчете тази на жеста на тренера...Но дано да е свестен човек,защото просто може да подхлъзне въпросната от една пропаднала писта ,на друга..
17
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Лаврентий Берия- Това за прошката и втори шанс го обяснявай на родителите на затъналите с наркотици деца. Да видиш и тяхната гледна точка. Втори шанс даваш на партньор в живота,на ученик,на работник. Но на някой който пласира наркотици,на убиец на пътя и други подобни ако не ги накажеш сурово няма да си вземат урока
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А дали резултата от пробата е верен след като няма допълнителен материал заделен от взетия за контролна проба за изследване от независима лобаратория посочена от федерацията на състезателката и от отделна лаборатория посочена от самата нея като за контрол понеже писаха,че относно допинговите проби стават преднамерени подправения типични фалшификати,който злепоставят цели екипи от състезатели и федерации в спортовете,примерно както се случи с руските състезатели понеже имало някакъв който бил там
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Симпатяга, на мене ми допада.
14
0
 
20
 
! Отговори
Лекар преди 1 година
От школата на Кокаин Боевски
13
0
 
8
 
! Отговори
Питащ преди 1 година
Ха?Трият ми въпроса на Боевски ли е от школата ????
12
3
 
7
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Тази не е българка а натурализирана азърбайджанка :)))
11
2
 
6
 
! Отговори
До Берия преди 1 година
Феминистките от НПО-тата не се опитвайте да изопачавате нещата. В случая с автомобилната катастрофа делото още тече, а с щангистката вече е приключило и тя е доказано виновна. Или само защото е жена, не трябва да лежи в затвора?
10
3
 
21
 
! Отговори
Перниканец преди 1 година
"Гарантирах, че ще я взема при мен в клуба да работи като треньор..." Браво. Като стане треньор ще пробутва същите *** на децата, записали се да спортуват.
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
радевистка...
8
2
 
10
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
Мисълта ми е, за прошката и човешкото великодушие. Да, тренера е прав. Трябва да има втори шанс. Ако е загубила пътя, то нека да опита отново. Не я виждам като престъпник. Но ако ще съдим нея, нека и другия долу бъде осъден. Не така... татуирания дето "не са го пазели полицаите" с перцето, а това момиче - опира пешкира, че и отгоре го съдим морално.