И бойци на ИД минават с мигрантите през България

Пътят на оръжията съвпада с този на нелегалните
23
И бойци на ИД минават с мигрантите през България
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Между нелегалните мигранти, които минават и през България, се промъкват и такива, които са свързани с Ислямска държава. Те пък бягат от Афганистан", заяви пред bTV бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев. Засиленият мигрантски поток, който минава и през страната ни представлява риск за националната сигурност на Европа, каза той.

Според него бойците на ИД се сливат с мигрантите и представляват заплаха.

Керемедчиев коментира случая със задържаните седем мъже в Белгия, сред които и един българин, за участие в терористична група.

"Това са група от млади мъже на около 20 години, което изцяло съвпада с профила на радикализирани ислямисти. Нашият сънародник както и турският гражданин не влизат точно в тази група. За това и обвиненията към тях са просто за участие в престъпна група, но и за планиране на нападение. Те са били по-скоро в сферата на услугите - доставяне на оръжия, както и поддържането на канали за нелегална миграция", подчерта той.

Керемедчиев допълни, че вероятно са подготвяли нещо щом са задържани на няколко места.

По думите му след големите атентати във Франция и Белгия през 2016 г., двете държави са постигнали доста сериозни успехи за разбиване на джихадистките клетки.

"Пътят на оръжията съвпада и с този на трафика с мигранти. Преди седем години те използваха оръжия, които са произведени предимно в Източна Европа. Двата канала съвпадат", каза Керемедчиев.


23
Още по темата: оръжиябежанцимигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Минават ми,но нашите веднага ги карат по лагерите да ги пост и хранят
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Чак сега ли го разбрахте?
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Забравили сте да напишете и че съвпада канала с онзи за наркотиците.Направи ми впечателение,*** шофьорите,занимаващи се с мигранти са друсани до козирката.Просто хващайте дилърите.
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Те главатарите им бяха поканени на обучение в Правец от външния ни тогаз министър Николай Мраденов, та какво чудно има в това?!
16
0
 
4
 
! Отговори
Димитров преди 2 месеца
Повечето даже остават тук и чакат момента . Може да има един полк вече !
15
0
 
6
 
! Отговори
Талибан ерджолан преди 2 месеца
Това не са бойци, това са турските дарове.!. Красив букет от мюсюлмански, клозетни рози !
14
3
 
0
 
! Отговори
Строго секретно преди 2 месеца
Е,па малко по-дискретно де!!!Хем ще икономисате излишни думи и тафталогия,хем и на хората ще им стане ясно. Истинския текст нада бьйт :Путиновисти преминават през България на път за западна Европа.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Българин в трафик на хора и оръжие за Ислямска Държава. До там я докарахме. Ама щом българска лекарка прекарва мигранти какво да се чудим.
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Космонавт: Ще ти кажа. В Англия работих с доста хора от ислямските държави и най вече колониите на Англия. Никой не ги харесва Афганистанците защото са или глупави или мързеливи. Иракчаните са фанатици и престъпници. От хилядите различни хора които срещнах в UK така и не видях Иракчанин, Либиец който да работи. И някой който и да е от континента Африка и Азия да кажепо ЕДНО хубаво нещо за тези.
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Чудя им се на тия на акъла. На 20 години вместо да се скъсат от купони, тия тръгнали да се трепят?!? Вместо да си живее живота, да се налудее. На 20 години вече религиозен фанатик. То няма мозък още да осъзнае какво пише в тия религиозни книги. Ако изобщо тия могат да четат. Няма светоглед. Няма житейски опит. Главата му е празна кофа и вътре някой налива нещо си.
10
0
 
4
 
! Отговори
Травестита преди 2 месеца
Урсула да им каже да идват по равно мъже и жени да няма дискриминация. :)
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това когато бабичката Меркел ги покани го знаех и го казах това нещо, това пак е някакъв неккадърник на голяма заплата го е открил.
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А дорбо утро! А кой ги финансира и обучава кога ще напишете?
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Имат пари от сороските организации
6
0
 
5
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 2 месеца
Тези да го селектират специално и да ги пращат за "ШВАБИЯ". Нали от там ги поканиха да идват в "ЕВРОПА".
5
2
 
11
 
! Отговори
Биков преди 2 месеца
Че от къде тези скъсаняци имат пари за своето пътешествие на Запад????? Само минаването на България струва между 2500 и 5000 долара . Преставете си колко пари трябват за пътешествие от Афганистан до заветната Германия , и дали ако тези хора наистина имат тези пари ще тръгнат от Афганистан. ХОРА прогледнете , някой целенасочено им плаща пътуването. А колкото до оръжията и въоръжаването им в Западна Европа- съвсем "случайно " в момента в Европа оръжие д а искаш - от Украйна има много.
4
0
 
17
 
! Отговори
Abu Darda преди 2 месеца
В Западна Европа скоро ще има много градове с мюсюлманска управа, както Лондон има кмет паки. Това ще става много скоро в Белгия, Франция, Англия и Германия. И тогава ще има общини, които ще настояват за шериатското право в техните територии. Разберете, няма умерен и неумерен. Всеки мюсюлманин следва да спазва сунната на Пророка и да учи и въвежда шериата на териториите, които завладее. Това не са ви либералните локуми. Може и така, може и иначе. Ислямът е доктрина. Точна и ясна в детайли.
3
0
 
16
 
! Отговори
Евро-Атлантик преди 2 месеца
Клетите бойци ! ЕС трябва да ги приема незабавно ! Жени , пари , храна ....всичко да им поднесе ....накрая им дайте някой друг калашник и стой та гледай ! Аз се срамувам от Евро*ейския съюз ! Той е съюз на феновете на дъгата ...интересното че тия бойци именно тях първо ще избият !
2
0
 
8
 
! Отговори
Космонавт преди 2 месеца
"радикализирани ислямисти" Ннякой може ли да обясни кои са умерените ислямисти?
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Добър ден! То от Украйна кви бандити ни навестяват, не е за приказка. Скоро ще се разчуе. Още пазят малко приличие, че да не ги евакуират обратно на фронта.