Постоянен арест за петимата, изнасяли военно оборудване в Русия

Те не са билиаст от редовната руска армия
11 окт 2023 19:01, Стела Стоянова
21
Постоянен арест за петимата, изнасяли военно оборудване в Русия

Постоянен арест и за петимата чужденци, изнасяли военно оборудване за Русия. Според обвинението, чужденците да част от организирана престъпна група от 12 души, предаде кореспондентът на БГНЕС от "града не тепетата"

Най-тежката мярка "задържане под стража" получиха петимата чужденци Романос Ветридис, Яни Йешили, Дзмитри Дзмитриу, както и Василий и Евгений Улянови, изнасяли военно оборудване за Руската федерация. Решението подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

Според обвинението, чужденците да част от организирана престъпна група от 12 души. Тя бе неутрализирана при съвместна акция на ДАНС, МВР и прокуратурата. Действията на униформените са проведени няколко областни града на страната, сред които Пловдив, Варна, София, Велико Търново и други.

Установено е, че организираната престъпна група се занимавала с износ на бойна техника към Руската федерация в подкрепа на страната във войната срещу Украйна, в разрез с наложените от ЕС санкции във връзка с военните действия.

Дейността на групата в България е наблюдавана от службите за сигурност съвместно с партньорски служби.

Част от членовете на престъпната мрежа са установени на територията на летище София при опит да напуснат страната с цел да стигнат до Руската федерация.

Към настоящия момент е установено, че за осъществяване на дейността си един от организаторите е регистрирал търговско дружество в Пловдив, чрез което са закупувани различни по вид стоки, в това число оптични прицели, балистични измерватели, авиационни радиостанции и други. Те са били складирани в жилищен имот, преопаковани и подготвяни за износ през аерогара София за Руската федерация.

Те не са били за редовната руска армия, а за спецчастите, които воюват на територията на Украйна. Възможни крайни потребители в Руската федерация са елитните войски, 26-и отряд със специално предназначение, по-известен като "Росгвардия", военно-морската пехота и формирования като "Вагнер", поясни на брифинг във вторник председателят на ДАНС Пламен Тончев.

Активните действия по разследването продължават.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: ареструска армия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
И така, тези са били под налюдение и т.н., ами няколкото български електронни медии, които колективно пускат проруски фейкове, поредният беше този за супербомбата над село Гроза, защо не са под наблюдение? В края на краищата по този начин те са участници в хибридната война, нали?
17
1
 
7
 
! Отговори
Обективен преди 6 месеца
Имам приятели ловджии ,не ми се мисли след месец като открият ловния сезон за глигани. След всеки ловец - дансаджия да го следи какво прави със специалното супер страховито военно оборудване.
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Нашата полиция ни гази
15
2
 
6
 
! Отговори
Обективен преди 6 месеца
Да,доживотна присъда без право на замяна - ще ми изнасят бинокли и оптични мерници , това си е страховито оръжейно оборудване.
14
3
 
8
 
! Отговори
само? преди 6 месеца
Само арест ли? Да им дадат доживотна присъда!
13
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен "И какви са тия пусти авиационни радиостанции ?" ------------- сигурно са ала куаншенг/"бау-бау" китайчетата, които с малко "баране" започват да предават и в авиодиапазона.. само дето руснаците тия си ги купуват директно от китай, а няма да ги прекарват през 10 летища. За сметка на това вече няма турист, рибар, охранител, че дори и пазач на паркинг без такова. Важното е да има гръмки заглавия да плашат уфсеете.
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тия са твърдо упорити в явните лъжи.
11
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Откога ловната техника стана бойна ? И какви са тия пусти авиационни радиостанции ? С кои диспечери ше се връзват с тях ?
10
2
 
3
 
! Отговори
А Горната новина е преди 6 месеца
,,Лойд Остин: България ще даде на Украйна компоненти за ракетите"Нещо не ги връзвам аз нещата.,,Кучета и котки може,а прасета не може?''
9
2
 
9
 
! Отговори
очите на страха преди 6 месеца
Очите на страха са големи.. но какво да се прави, голям страх треесе обоора. Интересно как не е бил лично путин да купува и преопакова "оръжие за специалните части", а медведев с раничката да го пренася с търкиш през станбул... Пак добре, че няма намесени делфини през пристанище варна... абе ако не беше тъжно щеше да е смешно!
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Хахахаха ебааси износа.. "складирали в апартамент и преокаковали" и после през летище СФ от където НЯМА директно полети към РФ... и сигурно е било в ръчния багаж с уиз хахахахах... човек вече да го е страх да посети местното стрелбище/рибарски магазин и да си купи нещо...
7
1
 
6
 
! Отговори
Чавдар Михов преди 6 месеца
Подзаглвието очевидно е шифрофано и само Стела знае шифъра.
6
1
 
11
 
! Отговори
ха-ха-хи-ШПИОНИ преди 6 месеца
ДАЛАВЕРА на Трафиканти изнасяли Военно оборудване...мешки,кубинки,бинокли,оптични уреди,рибарски принадлежности,пиратки и фойерверки...
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Постоянен арест и за тиквата.
4
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А ТАГАРЕВ КОГА ?
3
7
 
16
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 6 месеца
ПОСТОЯНЕН АРЕСТ И ЗА ТИЯ ВНИСАЩИ ЗА УКРАИНА.
2
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Нацистите от сащ ,Не могат да задаржът и репресират целия свят !
1
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Форумните предатели русофили и руски пропагандисти, кога ще бъдат по арестите?