Полицията задържа седем в ареста след спецакция в Плевенско

Образувани са четири бързи и три досъдебни производства
1
Полицията задържа седем в ареста след спецакция в Плевенско
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Седем души са задържани по Закона за МВР (ЗМВР) по време на проведена в област Плевен полицейска специализирана акция за противодействие на престъпността и опазването на обществения ред. Образувани са четири бързи и три досъдебни производства. Това съобщи говорителят на полицията в Плевен старши експерт Мариана Цветкова, цитирана от БТА.

В операцията са включени сили на всички районни управления, на "Криминална полиция", "Икономическа полиция", "Пътна полиция" и "Охранителна полиция" при Областната дирекция на МВР, подпомогнати от Държавното горско стопанство.

Основните акценти в проверките са свързани с престъпления срещу личността и собствеността на гражданите, кражбите, противодействие на притежанието и разпространението на наркотици, разпространението на контрабандни стоки, контрол на водачите за неправоспособност, управление след употреба на наркотици и алкохол, както и спазване на скоростните режими, уточни Цветкова

В хода на операцията са проверени 435 души и 324 моторни превозни средства. Извършени са проверки на 17 пункта за черни и цветни метали, шест заложни къщи, 17 автоморги, автосервизи и депа, в 17 питейни и увеселителни заведения, 22 търговски обекти. В областта са регистрирани 11 престъпления, свързани с наркотиците, както и нарушения на Закона за движение по пътищата. За нарушения са съставени 72 акта. Съставени са и десет протокола по чл. 64 и чл. 65 от ЗМВР. Съставени са и осем акта и констативни протокола от други органи.

Материалите от специализирана акция са докладвани в Районна прокуратура – Плевен по компетентност. Работата по случаите продължава, добави Цветкова.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Плевенарест
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
5
 
! Отговори
Тоник Харитончик преди 6 месеца
И защо само за себе си ги е задържала полицията? Дайте ги на народа, да намажем всички.