Чакаме милост от Брюксел. Метанът може да скочи

Таксиджиите плашат с протести, топлофикациите в неведение
Обновена: 15 сеп 2013 07:55 | 15 сеп 2013 07:30,
92
Чакаме милост от Брюксел. Метанът може да скочи
Снимка: архив, Булфото

До края на октомври Брюксел трябва да отговори на искането ни за пореден път да отложим изпълнението на директивата за увеличение на акциза върху природния газ като моторно гориво и за отопление, съобщи bTV.

Заради акциза таксиметровите шофьори заплашиха с национален протест, а топлофикациите калкулират поредното поскъпване на парното или нови загуби за милиони.

Още по темата

Ако акцизът върху метана за автомобили бъде увеличен от Нова година с 500%, литър гориво за всеки един шофьор ще поскъпне с 25-30 стотинки.

Таксиметровите шофьори заплашиха вече с протести, защото тарифите на такситата и сега са прекалено високи и са отблъснали много клиенти.

Ако сега те бъдат увеличени дори и с още 10-15%, много шофьори ще останат без препитание.

Топлофикациите също са притеснени от газовия акциз, защото ако той бъде въведен, цената на парното за абонатите от Нова година трябва да скочи с още 3% или да понесат нови големи загуби.

От енергийния регулатор засега се въздържат от коментар ще поскъпне ли парното. Поне докато не дойде и окончателното становище на Европейската комисия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
2
 
! Отговори
ТИКВЕТО преди 10 години
Да го вдигат е.Само селяните карат на метан....
76
5
 
1
 
! Отговори
до 83 преди 10 години
2007 - *** година не протестирах , не знаех, че ЕС е мафия за експлоатация, бях на 14, извинявай, че съм бил невеж за годините ми, но аз поне сега съм осъзнал нечестността и гадната истина, и знам, че само ако сме независими от тия еврейски институции имаме шанс за оправия. А ти си бъди роб на когото искаш
75
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До smurt za esda si beshe slojil kirilica, смотаняко! Като не щеш ЕС, ходи в Северна Корея. Кой те вкара в ЕС, като си толкова отворен бе ***? 2007-*** кой беше на власт, а? Що не протестираше тогава под прозореца на гейчо? Що не протестира, като тогавашния външен министър не подписа документа, с който цялата селскостопанска продукция в България можеше да е екологично чиста, след като 40% от територията ни са гори. Щото още си пиел от вимето на *** все още. ***!
74
12
 
3
 
! Отговори
smurt za es преди 10 години
Svikvane na nacionalen referendum za izlizane ot NATO i ES, za nezavisima bulgarska politika i ikonomika ! Stiga sme kolenichili pred kpgoto i da e, pomnete Stefan Stambolov i deloto muIzvinqvam se za latinicata, no nqmam kirilica na typiq telefon
73
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Брюксел като иска по-високи акцизи да ни вдигне заплатите! Д..ба и ЕС и НАТО и цялата западна ***!
72
3
 
17
 
! Отговори
стига с тоя шанс преди 10 години
Горивата се вдигат..... мирише ми на недоволни ... и на протести, чакам с нетърпение КОНТРАпротестиращите(вече около 1млн според списъците) да се присъединят към протестиращите, защото партията майка плаща малко, а взема много повече. И най-накрая някой да им обясни пред пилоните, че Президента НЕ може да подаде оставка, защото е ПРЯКО ИЗБРАН от народа. Чудя се къде отиде шамаросаното Мишле, може би описва 100-те гафа и лъжите на Орехарски за 100-те дни управление
71
0
 
1
 
! Отговори
Жоро преди 10 години
До БачкаторToва ми е професията,Да *** и заради,която няма нужда да се наричам с прозвища като псевдонима ти! ;)
70
3
 
2
 
! Отговори
Бачкатор преди 10 години
До ЖороПРиятелю,това е най-положителния и истински коментар,който съм чел от години насам!!!Споделям мечтата ти,работя по нея в целия ми невръстен живот,но уви... не е толкова лесно. .....................................................................................Ти остави сега това ами кажи еб.ш ли се ?
69
5
 
8
 
! Отговори
stoneg преди 10 години
2,3 дена ще поскачате малко и ще ви мине спокойно.
68
0
 
4
 
! Отговори
Жоро преди 10 години
До rio_de_oroПРиятелю,това е най-положителния и истински коментар,който съм чел от години насам!!! Споделям мечтата ти,работя по нея в целия ми невръстен живот,но уви... не е толкова лесно.
67
9
 
29
 
! Отговори
makedonski преди 10 години
Има безброй много причини, но дори само заради това, че пуснахте хиляди сирийци (които симулират да са бежанци) и ИМ подарявате по 1100 лв. месечно от нашите пари: ОСТАВКА!
66
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Става ясно, кой ще плати "еФтиния ток" !
65
1
 
30
 
! Отговори
rio_de_oro преди 10 години
Имам една мечта, някой ден Българите да се подкрепяме като братя, а не само да мислим лошото на другите.
64
3
 
27
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 10 години
Пише че чакаме милост за акциза от Брюксел не от Москва.
63
1
 
7
 
! Отговори
do 69 преди 10 години
suverenna moskovko-anadolska kolonia, nikakva evropa ne moi ni spasi
62
8
 
36
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 10 години
Чакаме милост от Брюксел??????? Ние суверенна държава ли сме или европейски щат- колония?
61
6
 
25
 
! Отговори
1 преди 10 години
боли *** фара за таксиджиите и наглите крадци от топлофъкация. колкото по-бъроз фалират- толкова по-добре за Българите.
60
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ето това не е файдата от ЕС да ни нарежда кое с колко да поскъпне. а бакшишите да го ду.хат тях ги е страх че ще им намалее далаверата
59
5
 
20
 
! Отговори
до 57 преди 10 години
По-скоро се замисли че всички правителства досега са имали време да се подготвят за този скок но те нищо не са правили ....само лапат и остават работата за следващите...и сега пак ЕС ни е виновен че тунеядците които ни управляват не са работили по въпроса! За тези *** преди, сега и бъдеще ....управлението на държавата е само лапане, лапане, лапане........... Но ние пак търсим другаде причината за да сме бедни.....ту в турците, ***, Русия, ЕС, САЩ, извънземните и кой ли не още...
58
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До луд 58 слепия си ти, и по- точно се опитвaш дa зaблуждaвaш хорaтa с ЛЪЖИТЕ ТИ московски опaшaти. Тук сa сaмо руски фирми, или бг. " бизнесмени" с руски кaпитaли