Париж: Ромите са орисани да се върнат в България

"Не на ромите във Франция" е линията на френския вътрешен министър
24 сеп 2013 19:06, Елка Василева
172
Париж: Ромите са орисани да се върнат в България
Според френския вътрешен министър единственото решение е постепенно да бъдат разрушени ромските лагери. Снимка: архив, Reuters

Министърът на вътрешните работи на Франция Манюел Валс заяви за радио "Франс ентер", че няма да смекчи политиката, свързана с ромите, съобщава информационният сайт "Атлантико".

"Ромите са орисани да се върнат в Румъния и България и затова трябва Европейският съюз заедно с българските и румънските власти да могат да направят така, че тези хора първо да бъдат интегрирани в собствената си страна", настоя Валс.

Не на ромите у нас - това е линията, следвана от Манюел Валс, която той оправдава с твърдението, че е илюзорно да се мисли, че проблемът с ромите ще се реши само чрез интеграция, отбелязва "Атлантико". Макар решения за интеграция да съществуват във Франция, "тези хора имат коренно различен начин на живот от нашия, който очевидно се конфронтира с местните жители", смята Валс.

Трудно можеш да упрекнеш хората, че не искат да се интегрират, когато им е отричано правото да работят, заяви в същото предаване Доминик Воане, кмет на Монтрьой.

Още по темата

За Манюел Валс единственото решение е постепенно да бъдат разрушени ромските лагери и ромите да бъдат връщани. Министърът увери, че след премахването на помощта за връщане на имигрантите в родните им страни имигрантите от ромски произход не се завръщат повече във Франция, посочва БТА.

Дясната опозиция във Франция пък настоя президентът Франсоа Оланд да изрази ясна позиция на страната за влизането на България и Румъния в Шенгенската зона.

Не може да става и дума България и Румъния да влязат в Шенгенската зона, докато проблемът с ромите не се реши на европейско равнище, заяви лидерът на френската дясна партия "Съюз за народно движение" Франсоа Копе. Той определи ситуацията с ромите във Франция като извънредно тежка и обвини правителството, че е на неясна позиция относно разширяването на шенгенските граници.

Германия, както и Холандия, вече са заели отрицателна позиция, бих искал французите да направят същото, каза Копе.

Преди дни Манюел Валс заяви, че има сериозни резерви по отношение на присъединяването на Румъния и България към Шенген на 1 януари 2014 г. в контекста на нарастването на престъпността във Франция, в основата на която се намират престъпни групировки от Балканите. Валс заяви още, че присъединяването на двете страни към Шенген не е на дневен ред.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
0
 
2
 
! Отговори
ром преди 10 години
Уф,*** ,кви са убавки в сравнение с френските урунгили на снимката изпратили сме ги да Ви разкрасят,образоват и нае..........
146
0
 
8
 
! Отговори
ало,ало преди 10 години
много се постарахме да ги интегрираме. но те като не искат да си отиват в Индия.
145
3
 
2
 
! Отговори
evgeni_dinev преди 10 години
До 158, демокрация и ;равноправие не значи твойте миризливи *** да замърсият и двора на съседа! След като ти не можеш да се правиш значи си трета ръка човек, ***!
144
12
 
1
 
! Отговори
evgeni_dinev преди 10 години
Нашите *** не е длъжна европа да ги понесе, има ли *** някъде в европа, българи и руманци са намесени, защото "КАКВАТО Е БЪЛГАРИЯ ТАКИВА СА И ***"! СРАМ МЕ Е!!!
143
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Европа иска повече жизнено пространство за турци и всякакви други мюсюлмани, които, според изискванията на глобалистите, трябва да храни.Затова са тези мерки срещу българските и румънските *** - като идващи от бивши соц.страни, трябва да източват тамошните бюджети, а не европейските, които са запазено пространство за исляма.
142
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е, защо да са орисани да се върнат в България?!?В България те са напаст, като колорадските бръмбари.Някога из цяла Европа са ги събирали турците и са ги развъждали тук, като са разчитали, че те ще им бъдат подкрепата, за да им помагат да държат в робство непокорните българи.Дори се счита, че по-голямата част от башибозука се е състоял от ***, албанци и други инородни субекти.Но това е миналото.Аз мисля, че те трябва да са орисани да се върнат в Индия. Там им е мястото и там им е родината
141
0
 
18
 
! Отговори
тито преди 10 години
Аааааааххххх това значи е демокрацията и ;равноправието; в Европейският съюз?????? НЕ ВИ ИСКАМЕ ***--и понеже Е.С. диктува правилата ни ги връща....Оттук и следва:по-големи сметки на ток,парно,вода,по-големи данаци и т.н. за да можем да си храним манговците.....Егати и измислената демокрация --егати евро саюза.....
140
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Tova pokazva kakvi dvulichnici sa zapadniacite i kak ne ni brusnat za nishto !Haide nali nie biahme nekadurnicite deto ne mogat da si integrirat romite -zashto taka se stresnahte gospoda franseta ?I kakvo obshto ima Shengen -sled 1 ianuari romite shte imat pulnoto pravo da jiveiat kadeto si poiskat v Evropa !
139
1
 
8
 
! Отговори
Урви Сбогом преди 10 години
Тези *** лапаха ли Френската франзела а гълтаха ли бяло френско сладко?Сега няма място тук за французойки!
138
0
 
23
 
! Отговори
ОХ преди 10 години
Ами интегрирайте ги вие, като е толкова лесно. Защо не приложите идеите си във вашата страна или интеграцията става по-лесно далеч от очите. Научете ги на френска изтънченост и прецизност!
137
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По френската логика аз викам всички роми обратно в Индия! Ако кажат нещо в Страсбург - да разсъждават първо върху френската позиция, пък после върху българската.
136
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прав е никой в България не говори за това , че Ние имаме проблем ....
135
0
 
35
 
! Отговори
motov преди 10 години
Нали свобода равенство това онова? Е интегрирайте ги сега нали права имали, акъли давате... с цялата сила на европа интегрирайте сега, на' ви ги!
134
0
 
27
 
! Отговори
гого преди 10 години
да затворим границите за ***, както искат да направят гадните французи, да дават акъл ги бива, ама като опре до кокъла не щат
133
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Спомням си че Франция ни съветваше да се погрижим за уникалното културно наследство на ромите и даже един техен професор беше направил *** азбука - с цел усвояване на съответните евро фондове ето сега нека Франция да покаже тая схема със уникалното културно наследство как се реализира
132
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Налазиха ги *** и почнаха да се оплакват. Ние тука живеем и развъждаме тези *** от векове и като се оплакваме от тях ни обвиняват в дискриминация. На ви сега на вас французите една дискриминация - бедна ви е фантазия колко още ще дойдат. Ще ви нарежат Айфеловата кула и ще ви я продадат за скрап и пак няма да се осъзнаете.
131
1
 
40
 
! Отговори
а,не така преди 10 години
Как така,братя французи? Къде оставихте свободното движение на хора? А те според вас,хора ли са или не? В капан сте и според всички правила нямате право да ги гоните
130
1
 
39
 
! Отговори
Samo minavam преди 10 години
Никола Саркози го каза в прав текст.Тези ***,може да ги интегрира само Адолф Хитлер.Останалото е лицемерие.
129
8
 
14
 
! Отговори
Една преди 10 години
Ха-ха...нали се смеехте на Атака,че не одобряваше съюза-ЕС и пр....е сега си викайте,че билирасисти и ксенофоби....Странното е,че преди така викаха и за Атака..!
128
0
 
6
 
! Отговори
do 132 преди 10 години
До АнонименMnogo dobre kazano!:)