Франция призова ЕС за реализъм при проблема с имиграцията

Да се прекратят нелегалните пътувания, поиска Манюел Валс
5 дек 2013 20:48, Петя Славова
6
Франция призова ЕС за реализъм при проблема с имиграцията
Манюел Валс. Снимка: Reuters

Франция призова за реализъм при прилагането на плана за действие на ЕС за имиграцията, предаде Франс прес, цитирайки изказване на вътрешния министър Манюел Валс по време на срещата на вътрешните министри на ЕС в Брюксел.

Вчера Европейската комисия представи 38 мерки, които министрите да обсъдят на днешната си среща, припомня БТА. Мерките предвиждат засилване на морските и въздушните патрули, които да откриват, посрещат и отвеждат в безопасност лодките с нелегални мигранти исключване на споразумения със страните, откъдето тръгват или минават мигрантите в замяна на облекчаването на условията за легална миграция в Европа. ЕК предложи страните членки да действат солидарно при приемането на молбите за убежище и настаняването на най-уязвимите групи бежанци.

Париж подкрепя "по-голямата част от мерките", предложени от ЕК, каза Манюел Валс. Той обаче подчерта, че ЕС трябва да се стреми към пълно прекратяване на нелегалните пътувания към неговите брегове и даде за пример споразумение в този смисъл, сключено от Испания със Сенегал и Мавритания.

Трябва да се преразгледа конвенцията "Дъблин 2" от 2003 г., която изисква молбите за убежище да се обработват само от страната, през която бежанците са влезли на територията на ЕС, посочи още Валс.

Френският вътрешен министър припомни трагедията през октомври на италианския остров Лампедуза, където загинаха над 300 нелегални имигранти. Сегашните правила не могат да се справят с драми като тази, подчерта Манюел Валс.

Политиката на ЕС към имигрантите ще бъде тема на обсъждане и на срещата на върха на ЕС на 19 и 20 декември, когато се очаква да бъдат представени конкретни мерки за справяне с проблема.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
Иван-Драган преди 10 години
Забелязвам а и са ми казвали - човек живял в Италия че корабчета ревозващи нелегални емигранти често потъват близо да бреговете на Италия а властите обикновенно пристигат твърде късно да предотвратят издавянето на ислямистите уви. Явно това е национална особеност на италианците.
5
1
 
0
 
! Отговори
Иван Пешев преди 10 години
Ама не може някой да изнудва по такъв грозен начин другите - "Ако не ни пуснете , ние ще се качи прекалено мног на *** и ще се обърнем в ваши териториални води"
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да послушаме франсетата, ЗАТВАРЯЙТЕ ГРАНИЦАТА ИДИОТИИИИИИ!
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ХОРА СТОЙТЕ СИ КОЙ КЪДЕТО Е И НЕ ПЪТУВАЙТЕ И НЕ ИСКАЙТЕ НИЩО-ТОВА Е СВЕТОВЕН ПРЕВРАТ.БОГ ДА ВИ ПАЗИ
2
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Толерасто-фашизъм!
1
1
 
6
 
! Отговори
SS преди 10 години
Не е лесно да си толераст.