Британски вицепремиер нападна Фараж заради имиграцията

Обвини го, че подвежда британците
Обновена: 27 мар 2014 08:45 | 27 мар 2014 08:45, Елка Василева
30
Британски вицепремиер нападна Фараж заради имиграцията
Найджъл Фараж и Ник Клег. Снимка: Reuters

Британският вицепремиер Ник Клег влезе в конфронтация с водача на евроскептичната Партия за независимост на Обединеното кралство (ЮКИП) Найджъл Фараж на първите телевизионни дебати между британски партийни лидери относно членството в Европейския съюз, съобщи ДПА.

Основният сблъсък между двамата беше темата за имиграцията. Клег - водач на проевропейската партия Либерални демократи, обвини Фараж, че подвежда британците за последиците от свободното движение на хора в ЕС.

Още по темата

Той показа пред телевизионната аудитория предизборна листовка на ЮКИП, в която пише, че 29 милиона българи и румънци имат право да емигрират във Великобритания, и заяви, че в България и Румъния взети заедно няма 29 милиона души.

"Да не плашим хората, като твърдим неща, които не са истина", каза Клег, отбелязвайки, че имигрантите създават работни места и без тях здравеопазването би се сринало.

Фараж контраатакува, като заяви, че е "пълна лудост" да имаш "отворена граница при наличието на половин милиард души и отсъствие на качествен контрол", застъпвайки се вместо това за система за издаване на разрешителни за работа на висококвалифицирани чуждестранни работници.

В едночасовите първи дебати не участваха нито премиерът консерватор Дейвид Камерън, нито водачът на опозиционната Лейбъристка партия Ед Милибанд. Дебатите се организират два месеца преди изборите за Европейски парламент, като се очаква
ЮКИП да отбележат значителна победа във Великобритания.

Клег и Фараж ще се срещнат за втори път на дебати на 2 април в ефира на телевизия Би Би Си, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
хаха преди 10 години
Госпожата авторка е пропуснала по-важната част от новината, а именно, че Фараж е нападнал английската позиция срещу Русия, поради което те са отвърнали срещу антиемигрантската му позиция.. Много удобно изрязана статия, ***!
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До НАТО-ОТАНЕ това е разликата между хората със свободен разум и соросоидчетата - за последните Чайковски и Илф и Петров са нещо лошо и неразбираемо! Заблудено натовско ***, продължавай да слушаш чалга и рап и да четеш ... какво да четеш, четенето е за свободни хора, гледай телевизия!
20
0
 
1
 
! Отговори
25 преди 10 години
За тях за жалост сме в периферията на Европа, може би, защото сме най-отдалечени едни от други, ако приемат повече страни в Европа сигурно няма да е така вече, не знам, или други неща. Имаме нужда и от повече държавност, да можем да се управляваме и да не ни мислят за африканци или други подобни, да видят, че сме държава. А пък те ако отчетат несправедливостите спрямо нас при отнемането на територии след втората световна би било добре, както и други неща, които са били срещу нас.
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
може би имаме нужда от повече влияние от Великобритания и добри отношения, след втората световна най-добре са се развили страните под нейно влияние, като Западна Европа и Гърция
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Toya Faradj ne e li nekoe feredje!
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Фарадж е британският Волен! :D Каканиже популистки глупости, за да отвлече вниманието на хората от действителните проблеми...
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Между другото неистово е желанието на медиите да пробутат на хората мненията на подобни лица като Фараж и Льопен.Само вижте по сайтове и новини как се представят 5-те % спечелени от крайнодесните във Франция оня ден на изборите!"голям пробив","супер успех" и тям подобни.
15
5
 
4
 
! Отговори
Поданик на Кралицата преди 10 години
ДО *** КОМЕНТАТОРА : Позна , *** ! Наистина са все от "ЛОРД" нагоре! :) А Бекъм ми е брачед! :) ! ............. Иначе за това , което съм казал.......... ИСКАШ ДА ГО ОСПОРИШ НЕЩО УСЕЩАМ?.... Само че НЕ ЗНАЕШ как........ Защото май май си е........... ЧИСТАТА ИСТИНА , а?!?! :) ;) :)................
14
0
 
18
 
! Отговори
Мунчо преди 10 години
На "поданника" под мен отдалеч му личи родословието. Дедовците му - все от лорд нагоре хахах
13
15
 
5
 
! Отговори
Поданик на Кралицата преди 10 години
Фарадж ФОРЕВЪР! :) Разни представители на по- ниско разредни нации като България,Румъния,Албания и идващите от Африка ни трябват в Инглънд главно за да ни копат каналите.... да ни работят по градините на село.... да ни мият чиниите..... да ни чистят кенефите.... :))) Идеална работа за ниско платени работари като тях! За какво трябва британец да ги върши тия неща , когато за тях има Българи,Албанци и Африканци? И не стига че ни бачкат като роби , ами не ни струват и много пари! Супер е! :))) !
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Де Илия на кирия?700-800 лв едно вмирисано легло на месец. Всеки с правото си да се набутва.
11
1
 
12
 
! Отговори
?!? преди 10 години
Допреди три месеца този министър мълча, като риба, сега оправдаеа себе си и скапаната им нетолерантн политика спрямо Българите.
10
2
 
2
 
! Отговори
НАТО-ОТАН преди 10 години
До славянини тогава ще си слушаш чайковски и ще си четеш илф и петров на спокойствие нали...
9
5
 
7
 
! Отговори
Баце до 7-мия преди 10 години
Колега защо *** в чужбина да пращаме ? За да ги вербуват и да ги връщат да пакустят у нас ли ? Мариците , тец Варна че и тец Русе са на въглища . Там редукцията ще е сигурна
8
7
 
7
 
! Отговори
Джаги преди 10 години
Скептиците на Фарадж ще спечелят изборите в Франция Люпен набира голяма скорост в Унгария Орбан го боготворят . Само у нас се чудим кой ненормалните да изберем Волен , Сергей или Местан .Аз съм за НФСБ те могат въведат порядък
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вижте в dir.bg статията за Фараж и за Украйна. Тук са го спестили.
6
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Единственото хубаво на влизането ни в ЕС е, че имаме възможност да се разтоварим от *** в Европа, само трябва да открием начин как да се възползваме от това.
5
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Свободно придвижване значи само, че може да се придвижваш свободно! А не че ти се полагат работа, социални помощи или още повече - гражданство! Свободно придвижване не значи, че българските *** могат да си разпънат катуна на в Сейнт Джеймс парк!!!
4
3
 
31
 
! Отговори
онбашията преди 10 години
ако аз бях английски евроентусиаст, нямаше да избера тая стратегия. щях да снимам един мръсен *** и да кажа "ако спрем емиграцията, вие драги избиратели трябва да чистите това"
3
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кажете, така като го гледате тоя Фураж, не ви ли прилича на някакъв английски комедиен актьор?