Нито са спирани фондове, нито в момента има спрени!

Златанова допусна, че черновата на препоръката на ЕП е писана в София
Обновена: 4 апр 2014 18:25 | 4 апр 2014 11:46, Елка Василева
129
Нито са спирани фондове, нито в момента има спрени!
Зинаида Златанова. Снимка: архив, Булфото

Нито са спирани фондове за България, нито в момента има спрени, обратното - правителството спаси стотици милиони евро в края на миналата година. Това заяви в Брюксел вицепремиерът Зинаида Златанова, предаде БТА.

С тези думи тя коментира приетата вчера от Европейския парламент препоръка към Европейската комисия "да възприеме решителна позиция по отношение на България“ и да преразгледа възможността фондовете на ЕС у нас да бъдат използвани по правилата.

Още по темата
Това е препоръка без законодателен характер, както и една от няколкостотинте в този доклад, отбеляза вицепремиерът. Тя добави, че докладът съдържа препоръки за всички държави от ЕС.

За мен не е изненада, че това се случва точно в този предизборен момент. Няма да се изненадам, ако черновата на тази препоръка е писана в София, коментира Златанова.

„Спекулира се много, че докладът касае това правителство. Нека напомня, че периодът, който се визира там, е 2012 г. Решението на български съд от вчера  /бившият председател на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов беше осъден на три години и шест месеца затвор - бел. ред./ показа много ясно как се управляваше държавата в този период. Хората, които наложиха този стил на управление, ги призовавам да не използват европейските институции за вътрешнопартийни и предизборни цели“, заяви вицепремиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
10
 
8
 
! Отговори
7 преди 10 години
ГЕРБ ВЕДНЪЖ СПАСИ БЪЛГАРИЯ ЩЕ ГО ПОСТИГНЕ ПАК, САМО ГЕРБ
70
4
 
4
 
! Отговори
7 преди 10 години
ВИНАГИ КОГАТО УПРАВЛЯВАТ БСП И ДПС /ВИНАГИ СЕ ДОКОПВАТ С ИЗМАМА ДО ВЛАСТТА/ САМО КРАЖБИ, И ПЪЛНА РАЗРУХА В ДЪРЖАВАТА,ЛИЦЕТО Е ОГЛЕДАЛО НА ДУШАТА ВИЖТЕ ТОЯ *** И НЕ ПИТАЙТЕ ЗА "ДОБРИТЕ" МУ НАМЕРЕНИЯ,ОТВРАТ
69
5
 
9
 
! Отговори
Духовников преди 10 години
Дали другаде по света има такава мафиотска партия като ГЕРБ, която , за да направи предизборната си кампания, е готова да пожертва собствената си държава и народ?!?!
68
5
 
6
 
! Отговори
rustam преди 10 години
ТАКОВА ЧУДО КАТО Б.Б. БЪЛГАРИЯ НЕ Е ВИЖДАЛА НЯМА И ДА ВИДИ ЗА ШИБАНОТО СИ ЕГО Е ГОТОВ ВСИЧКИ И ВСИЧКО ДА УНИЩОЖИ НО ТОЙ ДА Е НА ВЛАСТ ИЗХОДА Е САМО ЕДИН МЕТЪР ПОД ЗЕМЯТА И КРАЙ
67
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За съжаление *** човек като Боко е способен на всичко, само и само да бъде премиер. Този ще продаде и майчиното си мляко, отвратителен човек. Не е имало толкова гнусотия в бг политиката, откакто се появи на небосклона.
66
6
 
6
 
! Отговори
7 преди 10 години
спрени са гнусна лъжкиньо,а проверката на тефтерчето е от декември 2012 до юли 2013 пак по вашето НЕ "експертно" правителство баси *** сте мислите че сме *** като електората ви и не помним но не сме и скоро ще ви потърсим сметка за откраднатото
65
3
 
7
 
! Отговори
Умерения преди 10 години
Европейската народна партия, под непрекъснатия натиск на ЦЦ и ББ , реши да даде едно предизборно рамо на нашия кр*тен Тиквуна, предлагайки да спрат парите за България... Народен съд за този, ама като през 1944-1945 !
64
3
 
8
 
! Отговори
ххх преди 10 години
виновникът за евентуално спиране на еврофондовете трябва да се търси в предишните управляващи.
63
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дпс и еничарите много ще олекнат сега.
62
1
 
10
 
! Отговори
скруч преди 10 години
ГЕРБ и ЕНП искат да лишат България от евросредства и именно това е началото на предизборната кампания на партията на Борисов, има моменти, в които интересите на държавата, стоят над партийните страсти. Действията на ГЕРБ рефлектират върху имиджа на България
61
1
 
4
 
! Отговори
до биг ал преди 10 години
Пример 2:новата линия на метрото в софия ще излезе 777 000 000 евро или почти милиард и половина лева с които за пример може да се закупят от новите трамваи (по 400 000 евра единия ) 1942 трамвая ...и софето да е само в трамвая и тролеи с чист въздох а не да пътуваме като плъхове под земята ,софия не е лондон или москва тук разтояниата са други и после защо няма пари за всички ...ми те ги изливат в определени техни фирми а после нямало за болници,училища ,детски градини,пътища и..и..
60
1
 
6
 
! Отговори
mitova преди 10 години
Златанова допусна, че черновата на препоръката на ЕП е писана в София...---------------------------------------------------------------------------------------Това е достатъчно за всеки, който има нещо в главата си.
59
1
 
3
 
! Отговори
mitova преди 10 години
Златанова допусна, че черновата на препоръката на ЕП е писана в София...---------------------------------------------------------------------------------------Това е достатъчно за всеки, който има нещо в главата си.
58
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Права е, в момента ги спират.
57
3
 
7
 
! Отговори
проз преди 10 години
тия непрекъснати пътувания на ББ и ЦВ ЦВ до Брюксел не са за тоя дето клати гората резнете им еврофондовете и тия ТЪПАЦИпак ще ни изберат
56
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От тия еврофондове се гушкат милионерите от Герб.народа няма полза от тях след като бачка за 300лв.Ние си имахме заводи,стопанства армия и мощтна икономика-искам доживотен затвор за всички *** които я съсипаха
55
1
 
8
 
! Отговори
123 преди 10 години
искат да ни взимат само вноските, без нищо, което ни се полага, защото сме много бедни и не вървим напред!? Къде е логиката? Ами тогава ще си спрем огромните вноски, та поне да имаме малко пари!
54
2
 
5
 
! Отговори
деди преди 10 години
Ако имаме политици с морал и достойнство, трябва да тропнат по масата на еврогейовете и да питат : 1. Как така ние вземеме по-малко пари, отколкото даваме 2. Как Гърция получиха по 450 EU за коледни надбавки, а ние "отличниците" гладуваме 3. Ние ли сме проблемът на затъналия в задължения ЕС, а не Испания, Италия, Гърция, Португалия, ..
53
3
 
2
 
! Отговори
Много тъпо преди 10 години
Нито са спирани фондове, нито в момента има спрени!Това едното не означава ли автоматично другото ?
52
3
 
7
 
! Отговори
BIG AL ... преди 10 години
За Южния поток :Пример , като за червени *** ::))Ще ти разкопаме двора / парцела/- да сложим едни тръби ..Отгоре- няма да строиш НИЩО , защото е опасно - нито къща, път или друг строеж .След 25 години -от таксите , ТИ ще станеш съсобственик на половината тръби , които сме закопали в ДВОРА ти !!До ТОГАВА няма НИЩО да ти плащаме ..След 25-30 години - като станеш собственик от таксите - МОЖЕ и да "печелиШ. ако имаме още ГАЗ ::)) А между другото - ТУК , из двора ще обикалят едни автоматчици- руски - според НАШИЯ Закон , които да си ПАЗЯТ тръбите , които сме закопали в СОБСТВЕНИЯ ти ДВОР !!?