Великобритания извън ЕС - хазартната стъпка на века

На карта са заложени работни места и бъдещето на страната
57
Великобритания извън ЕС - хазартната стъпка на века
Снимка: Reuters, архив

Британският премиер Дейвид Камерън предизвика привържениците на т. нар. "Брекзит" да признаят "рисковете", до които би довело евентуално излизане на кралството от ЕС, в светлината на дебатите по въпроса, които се очаква да приключат през юни с референдум, предаде Франс прес.

Още по темата
В статия, поместена днес във в. "Дейли телеграф", Камерън нарича евентуалното напускане на ЕС "хазартната стъпка на века".

"Щом поискаш от онези, които водят кампания за излизане от ЕС, да представят проект бъдещето на страната извън общността, те стават крайно неясни", забелязва премиерът. И добавя: "Това, което те предлагат днес, е да скочим в тъмното".

"Не е достатъчно само да твърдиш, че всичко ще бъде наред, щом са на карта са заложени работни места и бъдещето на страната ни", подчертава той.

Камерън отхвърля и довода, че Обединеното кралство щяло да запази достъпа си до единния пазар и след като напусне ЕС.

"Изобщо не се съмнявам, че ако излезем (от ЕС), ще ни е сигурна само несигурността. Много са рисковете, ако напуснем Европа", пише той.

Дискусиите "за" и "против" излизането от ЕС са в разгара си, откакто британският премиер получи миналата седмица отстъпки от европейските партньори на Лондон.

Вчера Камерън беше подкрепен единодушно от финансовите шефове на Г-20. На среща в Шанхай те изтъкнаха, че "шокът от евентуално излизане на Обединеното кралство от ЕС", е сред рисковите фактори за възстановяването на икономиката в световен мащаб.

Камерън обаче ще трябва да убеди и собствените си съратници - шестима министри от кабинета му и мнозина депутати от неговата Консервативна партия подкрепят "Брекзита".

Харизматичният кмет на Лондон - консерваторът Борис Джонсън, повел борба за излизане от ЕС, обвини вчера опонентите си, че "преувеличават рисковете".

"Обединеното кралство може да има много голямо бъдеще - с по-динамична икономика и по-щастливо население", заяви той за в. "Таймс". /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
още Де Гол е казал , че англия не Европа . Като се махнат , се въвежда мита , като на страна , която не е от ЕС . Не може , преди само да експлоатират колониите , и сега пак само да имат придобивки от ЕС , това ще приключи , лондонското сити е само спекула и машинации . Махнат ли се , ще има втори референдум в Шотландия и те ще се отделят , а там е петрола .
37
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
по свобода на словото *** е на едно от последните места в света.
36
8
 
4
 
! Отговори
соросоидните преди 8 години
викачи са наакани от референдума . Европейският съюза е едно туморно образувание, което ще се разпадне рано или късно
35
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Европейският съюза е едно туморно образувание, което ще се разпадне рано или късно
34
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Za edno po svetlo badeshte EU triabva da se razpadne !!!
33
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Shtom evropeicite ugovarqt UK, da ne napuska. .VIE SI PRAVETE IZVODITE !!!
32
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"И без излизането на Великобритания ще видим тази година какво изобщо ще остане от ЕС!"Как какво ще стане? Че то всичко ясно.Доларът ще рухне. САЩ ще фалират. Тексас ще поиска независимост. Аляска отново ще бъде руска. ЕС ще се разпадне. Държавите от Източна Европа дружно ще се включат в Евразийския съюз, в който Украйна вече е Новорусия. Унгарците все още си спомнят с умиление руските танкове през 1956 година, а чехите - през 1968-***. И навсякъде православни паметници на Путин.Нещо друго?
31
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да ви кажа за референдума в шотландия. Провали се защото дадоха да гласуват всички които живеят в шотландия. В това число кюнци и имигранти. На али и мохамед им отесняха гащите че видиш ли ще им провалят бизнеса. Провалиха вота иначе шотландците щяха да се отцепят. Та така ще стане и тук. Съдбата на "бялата" държава ще се реши от пакита и други кюнци.
30
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В момента ЕС агонизира точно както СССР е агонизирал между 1985 и 1990г. Това е очевидно. Колко дълго може да издържи тази агония никой не знае, но качествен обрат на събитията няма да има. Заразлика от СССР обаче, ЕС може да си печата пари и все още този номер минава. Ако ЕС не си печаташе пари и не лъжеше отдавна да е фалирал. Великобритания трябва да са ненормални, за да останат в този нелеп съюз. Те са голяма сила и могат да си позволят да бъдат сами, съюзът само им пречи да се отворят навън
29
5
 
13
 
! Отговори
Брейкспиър преди 8 години
Британия ще бъде много по-добре независима, а този съюз трябва да падне и да се преформулира на християнски и национални принципи като се отхвърли т0лерастията, не0езичеството и построените сгради с не0езически символи като европейския парламент, не0либерализма и другите нескопосани идеологии които докараха Европа до положението в което е сега.
28
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На карта са заложени работните места на хиляди безполезни бюрократи в Брюксел, Страсбург, Франкфурт, Люксембург...
27
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
бе, да излизат и да се успокоят най-сетне, че няма да им сменят насила щепселите с шуко.а гръцките комунисти са забутали някъде достойнството си и затова се щурат; търсят го още.
26
5
 
15
 
! Отговори
цирк като цирк преди 8 години
Още чакаме гръцките комунисти да излязат с достойнство от ЕС с драхмите ама са си същите *** ... и преди и сега .....
25
5
 
7
 
! Отговори
юбералес преди 8 години
До Анонимен''Ако Горбачов беше казал - НЕ'' Много точно го каза и доказа моята теза, че свободата на Литва зависеше не от Литва а от Горбачов. А ако Белгия реши да напусне ЕС е свободна да го направи. ЕС ще си намери нова столица, а Брюксел ще опустее.
24
6
 
19
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
И без излизането на Великобритания ще видим тази година какво изобщо ще остане от ЕС!Поразявощото действия на Меркелизма се очертава да има много по голям ефект и от взривяване на водородна бомба в Брюксел!
23
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Можеше ли това да направи една Литва в съветско време,Може. И го направиха. Прибалтийските, Украйна, много азиатски републики. Събраха се в Москва, стиснаха си ръцете и се разделиха. Ако Горбачов беше казал не - нямаше да има независими републики, нямаше да има обединена Германия - танаковета бяха там, войниците, ракетите бяха насочени. А може ли днес Белгия да напусне нато или ЕС примерно какво ще им се случи ако решат да се делят?
22
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голямо предъвкване на тази тема.Само че онези, които се надяват Великобритания да излезе от ЕС, ще останат разочаровани. Пък дори да се случи невероятното, да не би Норвегия и Швейцария, като не членуват в ЕС, да не са част от обединена Европа? Къде по-бързо и лесно, къде по-бавно и трудно, Европа върви напред. Само някои държави на изток от нея се връщат назад и сякаш са обречени да преживяват отново и отново отминали исторически етапи.
21
12
 
7
 
! Отговори
юбералес преди 8 години
Не е важно дали Британия ще излезе от ЕС. По-важно е че всяка една страна от ЕС може да излезе от съюза. Можеше ли това да направи една Литва в съветско време, или Калифорния днес? Ето защо ЕС ще го бъде, защото всички вътре са по съгласие.
20
2
 
7
 
! Отговори
до 28 преди 8 години
Еми добре тогава , защо не пуснете всички желаещи от Арабския свят и Африка за по-добър живот , ще има още по-голяма конКуренция и идеи....или няма да има от кой да прибираме и използваме за евтина работна ръка....хайде всички ще сме богати и преуспяли в клуба на богатите "Европа"...
19
16
 
7
 
! Отговори
ким сун преди 8 години
Това е демокрацията,всяка губерния в ЕС може да заплашва с напускане и да се бори за по добър живот за своите крепостници.Само така ще има развитие,свобода и конкуренция.В ЕС съюз има още много неща за издялкване,но като цяло съюза се разраства и сраства.Населението на Европа вече има общо национално мислене,което е добре за всички,освен за откачените националисти които искат да се заобградят с огради и бодлива тел.