Не идвайте в Европа, не вярвайте на трафиканти, не рискувайте!

Икономическите мигранти вече не били добре дошли в ЕС
40
Не идвайте в Европа, не вярвайте на трафиканти, не рискувайте!
Снимка: Reuters

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск предупреди икономическите мигранти, запътили се към Европа, да не идват към континента, като в същото време порица държавите членки, предприели едностранни действия за справяне с кризата.

Още по темата

"Искам да се обърна към всички потенциални нелегални икономически мигранти, независимо откъде идват. Не идвайте в Европа. Не вярвайте на трафиканти. Не рискувайте живота и парите си“, заяви Туск след срещата си с гръцкия премиер Алексис Ципрас в Атина, цитиран от bTV.

Туск също така разкритикува и едностранните действия от страна на държави членки на ЕС, като според него те $разяждат доверието“ като разделят блока.

"Едностранните решения без предварително съгласуване, дори и да са разбираеми в национален контекст, са всъщност пагубни за европейския дух на солидарност“, посочи той.

Коментарите му са във връзка с решението на Австрия да ограничи дневния прием на мигранти на своя територия, което доведе до подобни мерки и в други държави от т. нар. балкански маршрут, сред които Словения, Хърватия, Македония и Сърбия.

По-рано Унгария, Полша, Словакия и Чехия обещаха да помогнат на България и Македония да затегнат контрола по границите си с Гърция, в случай, че Атина не успее да ограничи притока на мигранти от Турция до средата на март.

От своя страна гръцкият премиер Алексис Ципрас заяви днес, че би искал да бъдат наложени санкции на държавите от ЕС, които подкопават общите решения на блока.

"Гърция ще иска... да има санкции за тези, които не уважават (европейските договори за солидарност)“, каза той, като заяви, че това, което е било договорено, трябва да се спазва.

Някои от хардлайнерите на ЕС призоваха за изкарването на Гърция от Шенгенската зона, освен ако не предприеме строги мерки за спиране на мигрантския поток.

Според Туск обаче това не би било решение на сегашната криза.

"Изключването на Гърция от Шенген не е нито край, нито средство на тази криза. Гърция е част от Шенген, от европейската общност и от ЕС и ще остане такава“, заяви европейският представител. Той също така посочи, че Гърция и която и да е било друга европейска страна няма повече да бъдат транзитни държави, а Шенгенското споразумение отново ще влезе в сила.

Посещенията на Туск в Гърция и по-късно в Турция са част от регионална обиколка, в рамките на която той посети и Словения. В петък председателят на Европейския парламент ще се срещне с турския президент Реджеп Ердоган в Истанбул.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция съдейства за трафика на пришълци към Гърция.Македония и Сърбия се направиха на големи толерасти и осигуриха хуманитарен коридор към Унгария.Орбан затвори границата и те тръгнаха през Словения към Австрия.Обаче Австрия затвори кепенците,оттам и Словения,респективно Сърбия и Македония.Гърция стана блато от бежанци.След като опоскаха 300 милиарда заеми сега пак искат някой да им помага.Е нема вечe охи има NEIN ЕNDE.Но ако тръгнат през България с Борисов и компания е свършено.
25
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичкото мигрант многу слуша чичко Туск. Веднага взема багажа и се връща в Афганистан, Пакистан, Буркина Фасо, Нигерия..и т.н.и т.н. Шоту слушкат.
24
1
 
9
 
! Отговори
Кина преди 8 години
Ха, ха, ха, и този си мисли, че някой от въпросните нашественици ще му обърне внимание. Тези са така устроени, че чуват само каквото им изнася. Късно е за приказки ... дойде време за твърди мерки и теглилки - а го пропусне Европа, а е изчезнала от политическата карта щом територията стане шериат.
23
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Елате в България, чакаме ви със сопата.
22
2
 
17
 
! Отговори
JAKPOT преди 8 години
Не ги интересува какво казва Доналд Туск , в Германия има дават по 900 евро на месец имат за квартира и храна и дори по цял ден са по кафенета , не е нужни нито език да учат пак камо ли да работят
21
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако сега и Баба Меркел им изпрати същото послание, може и да понамалеят.Но най-добре ще намалеят, като започнат да ги транспортират с кораби направо за Сирия. Нали всички са сирийци?Нали вече няма военни действия в Сирия?
20
12
 
1
 
! Отговори
чубака преди 8 години
ЕС е уникална структура. В тези тежки времена съюза се оказа много гъвкав и готов да смени политиката си всеки един ден.Водят се много срещи,работи се здраво,като все повече държави придобиват право на глас.На всеки се обръща внимание,всеки има изсквания и право на изразяване.Европейците са все по обиденени.Мразим Русия,мразим Америка,мразим Близкия Изток.Гови сме да избухним срещу всички.Ако има световна вийна от тука ще почне пак.
19
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Резултат от кривите сметки на Меркел
18
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези неграмотници, които идват уж от Сирия не са необходими на Европейската икономика. След 5 години 7 милиот европейци ще останат без работа поради роботизиране на производството и кмпютъризацията на счетоводната дейност.Дори в Германия се проектират напълно автоматизирани магазини. Къде са работните места на туркините?
17
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DA OTIVAT V GROBA--TAM GI CAKA MOHAMED.
16
1
 
24
 
! Отговори
jean преди 8 години
До АнонименЗащо към РУСИЯ,да отиват в usa?
15
31
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да тръгнат към русия по пътьом да заберат и бг русофилите
14
1
 
25
 
! Отговори
ПАК ЛИЦЕМЕРИЕ преди 8 години
Какво иска да каже г-н Доналд със своето послание? 1. Меркел и германия ви желаят драги мигранти но источно европейците, австрия, затварят границите си.Меркел си пее лебедовата песен/симфоничен концерт"Вагнер"Меркел се прави на хуманна но тя нанесе най големият геноцид над християни и мюсюлмани.Излъга милиони, милиони , озлоби всички тръгнали към "златната треска"Така че вече е късно за отказ.Меркел взима любимците със самолети, защото излъганите не разбират от няма и недей и няма да й простят.
13
1
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Западно европейците са толкова залухави че ако не са източните европейци да им отварят очите тая напаст от Африка ще ги претопи за десетина години
12
2
 
42
 
! Отговори
цък преди 8 години
В Ирак е свален турси хеликоптер обстрелвал позициите на иракските кюрди!Турция сама признава, че обстрева кюрдите в Ирак, за сваления си хеликоптер мълчи.
11
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо чак сега? Нали Меркел била права, а не Орбан? Май на германците им приседнаха тези тълпи от хора, а уж ги посрещаха с храна и вода. Няма начин да се различи дали някой е икономически имигрант или е някакъв друг вид, те щом идват от размирна зона могат да са всякакви. Този, който ги покани, т.е. Меркел, сега да ги приеме, по 10 000 на ден. Много се радвам за нея, и за германците,че тяхното лицемерие се обърна срещу тях.
10
1
 
48
 
! Отговори
wqehr преди 8 години
баба ви меркел вече щяла да забрани в Германия свинските кремвирши и т.п.
9
1
 
48
 
! Отговори
до Анонимен преди 8 години
Корабите на НАТО се опитаха, но Ердоган не ги пусна!Дори не позволи на хеликоптера на министърката на отбраната на Германия да кацне на Гръцкия остров Лесбос, защото бил "демилитаризирана територия", това било изтъкнато като причина за политическия прецедент от страна на Турция!?Ердоган съвсем е из....перкал, особено след сключеното премирие в Сирия между Русия и САЩ!!!!!
8
1
 
37
 
! Отговори
! преди 8 години
2.Да се разположат кораби на НАТО до МОРСКАТА граница на Турция и да се ВРЪЩАТ всички лодки! Късно е, ако ги ловят край Гърция и ИМ ПОМАГАТ да стигнат!! Това НЕ Е ОТБЛЪСКВАНЕ!3. Има примирие в Сирия и вече да не търсят лесен живот, а да ВЯЗСТАНОВЯВАТ Родината си!4.Най-важното е Турция да прави СПИСЪК КОЙ купува гумени лодки.По този начин ще се ограничи ПРЕВОЗА!! Изглежда РАЗЦЪФТЯВА производството и продажбата на гумени лодки, а Турция иска ЕВРО и ги ПОДСТРЕКАВА! Да ЗАТВОРИ границата си Турция
7
3
 
34
 
! Отговори
ВАЖНО! преди 8 години
1.ЕС да обърне внимание на Турция да КОНТРОЛИРА или да ЗАКРИЕ магазини, бизнес с гумени лодки.Това е първопричината за нашествието по гръцките острови.Преди около 6 м. в бълг. медии имаше изказване на ПОЧЕТНИЯ български консул в Анкара, Бурса или Истанбул: ТЯ каза, че има магазин за гумени лодки и каналджийте купуват оттам лодки.На въпроса на журн. защо не го закрие, ТЯ каза, че е бизнес и ако не е тя- друг ще е..!! Турция НЕ ПРАВИ НИЩО, а иска милиарди Е.