Германия за нас: Светослав разпали страсти vs. ромите

Според "Велт" имаме дълбоко вкоренени предразсъдъци срещу тях
Обновена: 19 дек 2016 09:07 | 19 дек 2016 09:07,
159
Германия за нас: Светослав разпали страсти vs. ромите
Снимка: YouTube

Случаят с ритната жена в берлинското метро разпалва настроения срещу ромите, пише германският вестник "Велт", цитиран от БТА.

Изданието публикува материал, посветен на случая и на реакциите, които той е предизвикал в България и на медийното му присъствие в страната ни.

В статията се отбелязва, че в България се е наблегнало прекалено много на етническата принадлежност на замесения в случая български гражданин, което според материала е следствие на дълбоко вкоренени предразсъдъци срещу ромите. Според вестника тези нагласи са характерни за страните от бившия Източен блок, където има неофициална дискриминация на ромите. Германското издание цитира и мненията на българския психолог Борислав Денчев и Красимир Кънев от Българския хелзинкски комитет.

Още по темата

Вестник "Тагесшпигел" пък отбелязва, че засега няма данни дали българският гражданин и жертвата, която по произход е от Украйна, са се познавали, нито дали случилото се има някаква предистория.

"Франкфуртер алгемайне цайтунг" излиза с коментарен материал по темата със заглавието: "Това засяга всички". В него се акцентира върху ролята на видеонаблюдението, като се призовава то да се използва по-активно при криминални разследвания.

Вестникът приканва германското общество да не губи доверие в правораздавателните органи, защото около случая в берлинското метро са се появили симптоми, че то е подкопано, например с обявяването от частни лица на награда за залавянето на извършителя.

Междувременно стана ясно, че Светослав Стойков остава за постоянно в ареста. Срещу българина вече се води следствие за опит за предумишлено убийство, а не нанасяне на телесна повреда.

Германските медии съобщават, че след излъчването на клипа с насилие от охранителните камери в метрото Стойков е разпознат от бивш охранител в бежански лагер. Свидетелят казал, че често виждал обвиняемия и двамата му братя. Те посещавали въпросния център, излизали с някои от мигрантите, след което ги връщали мъртво пияни. Следвали конфликти с охраната, включително бой и отправяне на обиди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
23
 
! Отговори
Lan преди 7 години
Неудобен ли ми беше коментара, че го изтрихте? :) Защо? Защото казвам, че НПО-тата и псевдо толерантността оскотяват още повече тези хора ли? НИКОЙ няма сметка да имаме гета, нито българи, нито ***! Единствено изгодно е за някои кукловоди!
74
0
 
20
 
! Отговори
Lan преди 7 години
:) "Предразсъдъци" е: "Таен, привичен, ЛЪЖЛИВ възглед." Така пише в тълковния речник. Като е лъжа, какво гледаме на тези кадри?! Монтаж ли? Или германците нямат очи да видят?
73
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе най който не ни е фанал, не се е изгаврил с нас.Малко като оня виц - "Зайо що си със шапка? - бой бой бой!""Зайо що си без шапка? - бой бой бой!".Като нямаме политици - така ша е
72
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не казвайте Светослав , а Издислав ей това рода на Издиславите голям род блъскат по 5-6 деца и ги пращат по кофите истинско нашествие, а като станат Баровци в Германия ето го и резултата.
71
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ритнатата да се извини :D
70
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Do vchera beshe edin rodnina imigrant ot doma za bejanci deto go poseshtavali redovno i skandalno,sega puk stanaxa mnogo imigranti ot doma za migranti(bejanci) suprovodeni skandalno ot tezi bratia,migrantite se uvelichavat kato ptiche iato,che oshte piani gi vrushtat,shto za oferti vurtiat puk i pari za piachka,jenata puk uj germanka do vchera,sega puk ukrainka i tia migrantka,no dali tia e ot tozi dom za bejanci,ot Ukraina izbiagaha baia narod zaradi situaciata na voini ikonomicheski e migrant.
69
1
 
19
 
! Отговори
Ханко Брат преди 7 години
Прочетете мненията под въпросната статия във в-к "Велт", само това ще ви кажа.Немците нито са толкова глупави, нито с толкова промити мозъци. Какво написало некво журналистче в немски вестник може само да покаже колко общи черти имат медиите и в БГ, и в Дойчланд-а.Така че алоооу, журналистче, защо разпалваш страсти против немците?
68
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде тука пак са плъзнали псевдо-патрЕотарите да обясняват, че тоя не бил българин. Тъпyнгери, не схванахте ли, че никой не го интересува този какъв е по етнос, тези неща в Европа не ги интересуват! Този престъпник е на свобода след множество присъди, защото българската държава и съдебна система го е позволила - а там работят БЕЛИ БЪЛГАРИ! Създаването на гетата и всичко, в което са се превърнали е заслуга на държавата, защото са ценен електорат - необразован, беден, неинтегриран и манипулируем!
67
0
 
12
 
! Отговори
Q преди 7 години
В статията се отбелязва, че в България се е наблегнало прекалено много на етническата принадлежност на замесения в случая български гражданин______________________________________________________Срещу българина вече се води следствие за опит за предумишлено убийство, а не нанасяне на телесна повреда.И накрая какъв е другаря ??? Бьлгарски гражданин от ромски произход или бьлгарин???
66
3
 
9
 
! Отговори
До 81 преди 7 години
Докато на всички по света не им писне и не изметат еврейско-ционисткото статукво. Има наченки това да стане в близко до средно бъдеще.
65
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анониментой и Кънев не е съвсем виновен, подведоха го германците и неговите комитетнички - като закрякаха всички (чак умиращите в Алепо заглушиха за седмица) "всички граждани на България са такива, да го съдят там" зарадваха се от Хелзинки и какви неща изписаха троловете, не е за говорене, обаче сега лъснаха и "хък-мък" обработват милозливостта на германките с писма и интервюта, че се уплашиха за стипендиите на контингента и другите си "отворени инвестиции за десетилетията на включване".
64
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Терминът расизъм е расизъм сам по себе си. А тези, които го измислиха и вмениха, са най-големите расисти. С това прикриват нечовешките си политики. Най-големите лицемери се изкарват защитници на права, докато тези, които страдат били расисти.До кога ще продължава това световно лицемерие?
63
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До . (65)"Нашите роми са дори парламента! Като бат Сали"---И начело на "правозащитни" НПО-та, БХК-та ... Вижте само кого цитира "Welt"- man.ga.la Красимир Кънев
62
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Shoppгастербайтер, и ти като билдерите нова песен запя - до онзи ден бълва "българите такива, онакива, сега - ама що генерализират за ромите от четирима роми"
61
0
 
30
 
! Отговори
Атанас преди 7 години
"в България се е наблегнало прекалено много на етническата принадлежност на замесения в случая български гражданин, което според материала е следствие на дълбоко вкоренени предразсъдъци срещу ромите"Германците и хабер си нямат какво представляват съществата живеещи в "Максуда", "Филиповци", "Факултете" и др. подобни, които всеки бъгарин знае
60
0
 
16
 
! Отговори
Издиcлaв преди 7 години
Диcизлaв разпали ромофобия у родния си баща, който иска да го осъдят на 100 години затвор... А може би защото е ГЕРМАНСКИ затвор...?
59
1
 
10
 
! Отговори
Negramoten преди 7 години
Какви роми, бе?
58
3
 
11
 
! Отговори
прагматик преди 7 години
"Стойков е разпознат от бивш охранител в бежански лагер. Свидетелят казал, че често виждал обвиняемия и двамата му братя. Те посещавали въпросния център, излизали с някои от мигрантите, след което ги връщали мъртво пияни. Следвали конфликти с охраната, включително бой и отправяне на обиди."- Тоз си е подписал присъдата.
57
0
 
9
 
! Отговори
Derq преди 7 години
....има три деца,бачка от сутрин до вечер,добре ги възпитава?????????......ашколсун.......едно към три възпроизведени даващи на.....
56
0
 
26
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Изглежда ритната и потрошена от генномодифициран римлянин по стълбите, според разбиранията на "Билд" е предрасъдък.