Ще увреди ли Светослав С. имиджа ни в Германия?

Българинът от метрото в Берлин продължава да се укрива
16 дек 2016 14:00,
265
Ще увреди ли Светослав С. имиджа ни в Германия?
Кадър: YouTube

Берлинската прокуратура разпространи съобщение за унизителния инцидент в метрото, в което се казва: "Мъжът, ритнал жена в берлинското метро, е идентифициран и срещу него е издадена заповед за арест. Издирва се 27-годишният български гражданин Светослав С., който се укрива. Разследването срещу него и тримата му спътници продължава. Към настоящия момент не могат да бъдат огласени повече подробности".

Още по темата

Още преди то да бъде разпространено, говорителят на прокуратурата Мартин Щелтнер заяви за Дойче Веле следното: "Идентифицирахме основния заподозрян, но все още не сме го заловили. Към момента е трудно да се каже дали той е в България или в Германия".

На въпрос дали има информация за предполагаемата принадлежност на четиримата заподозрени към ромското малцинство и за роднинските връзки помежду им Шелтнер каза: "За роднинските връзки не мога да опровергая, по другия въпрос нямам информация".

Това няма да увреди имиджа на българите в Германия

Дойче веле търси за коментар и българския посланик в Берлин Ради Найденов, който настоява, че не може да коментира разследването, по което компетентни са двете министерства на вътрешните работи.

Посланик Найденов подчерта обаче, че е горд с бързината, с която е бил идентифициран предполагаемият извършител - само за един час в сътрудничество между полицейските служби на двете страни.

В отговор на въпрос дипломатът казва, че престъплението в берлинското метро няма да увреди имиджа на българите в Германия.

"Много германски граждани се обърнаха към посолството с призива да сътрудничим. Но хората винаги правят разлика между България и този отделен инцидент, който не формира образа на българските граждани. Правят разлика между възмездието за извършителя и образа на българите", категоричен е Найденов.

Случаят в метрото предизвика шок в цяла Германия. Записът, показващ престъплението, бързо се разпространи в мрежата и хвърли хиляди хора в потрес.

Пред агенция ДПА медийният експерт Мартин Емер коментира този феномен така: "Повечето хора навярно са си помислили: "И аз можех да бъда на нейно място”. Това чувство шокира хората и същевременно предизвиква техния интерес". В публичната дискусия се включиха и редица германски знаменитости.

Актьорът Ян Йозеф Лиферс, известен с ролята си на патолог в популярния телевизионен сериал "Местопрестъпление", написа в профила си във Facebook: "Берлинчанки и берлинчани! Дали някой от Вас разпознава тези идиоти?".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
1
 
3
 
! Отговори
Славейко преди 7 години
До всички Анонимни страхливци,що не си пишете имената бе ейййй!Манол ли си,Григор ли си,покажи са бе момче...
146
1
 
2
 
! Отговори
Славейко преди 7 години
Аз в германията съм бачкал четерийдесет години съм чистил адски,*** *** пълни със преработени наденичкииии!!!!
145
0
 
4
 
! Отговори
Репата преди 7 години
Не мърдай Славейко ще има шамари май тази вечер...Бързо в леглото да няма шамари!!!
144
0
 
3
 
! Отговори
Славейко от Славейко преди 7 години
Ейй маняци днеска се напуших за втори път!!!Много е яко пробваите и вие...Успех с темата и по леко моля...
143
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
имиджът ви е увреден още преди много години.
142
1
 
5
 
! Отговори
chuck norissss преди 7 години
Възпитаник на Ромската академия по kung-fu ???
141
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
A MEN ME OTREPAHA OD BOI BLGARI ...KADE? V CUZBINA..KOGA? VSE E TAIA..RAZBERETE MINETELI KALOTINA ,DRZTE SE MALOUMNICI...
140
4
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
изобщо не ме инресува какво мисли германия за нас ние правим всичко вьзможнода ни смятат за диваците на балканите нямам предвид *** а официаялнотоотношение на германия кьм нас и врьтките които сьтвориха за да сложат иотингерза комисар по финансите
139
3
 
2
 
! Отговори
Пробват нова техник преди 7 години
Има данни за трениране на обемно проникващи обсебвания вероятно през нагло престъпни тежко терористични техники вкл камери с холограмни оръжия вградени.Виждат се обсебващи обеми около мъжете..ПОдобни обсебвания могат да се направят и през друга холограмно базирана техника.За първи път подобни обеми обсебващи познати видях през лятото на 2012 ...
138
3
 
9
 
! Отговори
Комисаря бай Иван преди 7 години
Разбира се !Затова трябва да се забрани на роми с хулигански и криминални изяви да напускат страната!Да си стоят тука под взоркия поглед на органите и Национални Групи за Самозащита .....бой по главата и чатал на врата ....гадове мръсни!
137
1
 
1
 
! Отговори
stiga 3abludi преди 7 години
po nemski Kanal suobstiha, 4e ima pove4e ot edin slu4aj s ritane na zeni v Metro v ra3li4ni gradove v DEpred kamerite na metrostanciitestava Duma 3a nova strategija na horata ot novata godina....
136
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е детска игра в сравнение с това, което ги чака германците
135
4
 
14
 
! Отговори
Сандо преди 7 години
стествено че няма да го навреди, ще го затвърди!
134
2
 
9
 
! Отговори
30 сребърника преди 7 години
До НаблюдателПаднала крушата и се търкулнала под дървото. На теб пък българите ти били виновни.
133
14
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
На българите се другите са им виновни! Българина никога не е виновен! За съжаление принадлежа още към това племе, но не за дълго.
132
1
 
8
 
! Отговори
Миризлив ром преди 7 години
По тая логика арабите отдавна да са заклеймени. Чувал съм че са доста избухливо племе.
131
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЕ! Защото не е българин!
130
9
 
7
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 7 години
ромите вън от българия на нас ни трябват сирийци и афганистанци и американци и техните саратници
129
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Въпросният Светослав С. сигурно се крие в някой от турските квартали на Берлин, където на явно престъпление(кражба) извършена от турчин, който е хванат от ограбените българи и заведен в полицейския участък, местните полицаи се хилят и дори не се правят, че ще потърсят отговорност от извършителя.Това им се пада на германците, миячки на чинии, които нямат елементарна представа от хигиена, вместо висококволифицирани специалисти, върнали се в България след кражбата и обидното поведение на полицаите
128
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Дванайсетгодишно момче от иракски произход (РОДЕНО в Лудвигсхафен), заподозряно във връзки с групировката "Ислямска държава", се опита да взриви бомба на коледен базар..."------------------------------Ромите са български граждани от 'ромски' произход, но упорито ги наричате българи, след като те НЕ са. От българските граждани, българите сме около 84% в България.Защо тогава подчертавате произхода на това дете, а не го наричате германче, нали е родено в Германия??