Германия за нас: Светослав разпали страсти vs. ромите

Според "Велт" имаме дълбоко вкоренени предразсъдъци срещу тях
Обновена: 19 дек 2016 09:07 | 19 дек 2016 09:07,
159
Германия за нас: Светослав разпали страсти vs. ромите
Снимка: YouTube

Случаят с ритната жена в берлинското метро разпалва настроения срещу ромите, пише германският вестник "Велт", цитиран от БТА.

Изданието публикува материал, посветен на случая и на реакциите, които той е предизвикал в България и на медийното му присъствие в страната ни.

В статията се отбелязва, че в България се е наблегнало прекалено много на етническата принадлежност на замесения в случая български гражданин, което според материала е следствие на дълбоко вкоренени предразсъдъци срещу ромите. Според вестника тези нагласи са характерни за страните от бившия Източен блок, където има неофициална дискриминация на ромите. Германското издание цитира и мненията на българския психолог Борислав Денчев и Красимир Кънев от Българския хелзинкски комитет.

Още по темата

Вестник "Тагесшпигел" пък отбелязва, че засега няма данни дали българският гражданин и жертвата, която по произход е от Украйна, са се познавали, нито дали случилото се има някаква предистория.

"Франкфуртер алгемайне цайтунг" излиза с коментарен материал по темата със заглавието: "Това засяга всички". В него се акцентира върху ролята на видеонаблюдението, като се призовава то да се използва по-активно при криминални разследвания.

Вестникът приканва германското общество да не губи доверие в правораздавателните органи, защото около случая в берлинското метро са се появили симптоми, че то е подкопано, например с обявяването от частни лица на награда за залавянето на извършителя.

Междувременно стана ясно, че Светослав Стойков остава за постоянно в ареста. Срещу българина вече се води следствие за опит за предумишлено убийство, а не нанасяне на телесна повреда.

Германските медии съобщават, че след излъчването на клипа с насилие от охранителните камери в метрото Стойков е разпознат от бивш охранител в бежански лагер. Свидетелят казал, че често виждал обвиняемия и двамата му братя. Те посещавали въпросния център, излизали с някои от мигрантите, след което ги връщали мъртво пияни. Следвали конфликти с охраната, включително бой и отправяне на обиди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дайте му немско граждансто, за да го спасите от дисриминация и си го съдете както си знаете.Ние ще сме ви благодарни, като защото ще сте първите, които ще осъдите престъпник от тези....знаете коиDА това, че дори не мога да напиша името на въпросния етнос, също е дискриминация, но няма да го кажа))защото ми е все тая
54
0
 
10
 
! Отговори
опса преди 7 години
кофти тръпка получи пак международното положение, каква я мислеха, каква стана.германският щорошитет да се сърди на комитета ГаГа, ако не беше обявила награда, бодигардът, да приемем историята за вярна, нямаше да докладва за братчеда на "бежанеца" в лагера, и щеше да си остане ежедневен германски битовизъм с неизвестен извършител.
53
2
 
35
 
! Отговори
. преди 7 години
Живеем във време на абсурдите. Точно германците да обвиняват нас, че сме имали расови предрасъдъци! Тези, които измислиха "окончателното решение' си бяха чистокръвни германци, не българи.В Германия също е имало *** (роми). знаете ли къде са сега? Ами, няма ги. Чичко Адолф&Co ги прекараха през комина на крематориума.До средата на 70-те в Швеция се изпълняваше държавна програма за стерилизация на *** (ромите).Да си лекуват комплекса за вина. Нашите роми са дори парламента! Като бат Сали
52
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като поживеят с тях, друга песен ще запеят.
51
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЦелияЕС се уплашил от нас))Hлейте сега, българин където и да е включен е причина това да се разпадне.Който се е опитал od ни мачка е разбра че това е начин да ни обедини.Иначи ние и сами, вътре по между си, си се мачкаме. Но външна сила-не!Просто жокерD
50
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ са го измислили-правят резервати за роми и им се дава по лев на ден..
49
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ,,вкоренените предразсъдъци ,,на германското общество за случаите когата има престъпление там -,,германски гражданин от Турски произход,,
48
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
$дискриминаци ВСЛЕДНСТВИЕ НА ПРЕКАЛЕНО МНОГО ПРЕДРАЗСДЪЦИ)))$Е па тогава него съдете, вие също сте констатирали че е ром и това което прави му е културна особеност.Айде без предръзсъдъци, пуснете човекаDD
47
2
 
17
 
! Отговори
Саманта Джексън преди 7 години
Къде е сега продажника Кънев от БХК. Шо не оди да му защити правата на етнически ром? А защо ли щото в Германия има правосъдие и там не важи дали си Ром, *** или *** закона Важи освен за американци разбира се щото те са "избрани" от бога!
46
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Германия разпали страсти срещу българите
45
4
 
31
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Нека и германците да изпитат "интеграцията" на ромите на собствен гръб !Стига са ни натискали само нас да интегрираме общност, която никъде и никога по света не е била интегрирана.Западът унищожи България. Факт !В стремежа си да изкорени обичта на българите към Русия, Западът умишлено подложи на ГЕНОЦИД етническите българи и другите бели общности у нас, и размножи ромите, разчитайки на това, че ромската общност не изпитва симпатии към Русия.
44
0
 
29
 
! Отговори
горо преди 7 години
А те тъпите немци имат предразсъдъци срещу българите, но не и срещу ***.
43
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искам те да го съдят и да се разправят с разни организации.)))Сега ви дойде до главите това, което вие сътворихте. Да видя как ще го "интегрирате" D
42
1
 
36
 
! Отговори
Бо преди 7 години
Предразсъдъци, дискриминация ...? За етнос, който живее на помощи, ражда на 15 г,, има по 7-10 деца, на 30 г. вече са баби и дядовци, а плячкосването, кражбите, насилието, пиянството, мръсотията, простотията и прочие 'културни особености' са начин на живот ... ако това са предразсъдъци и дискриминация, нека е така и явно има защо!
41
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бъдете сигурни, че във всяка основна германска медия главния редактор, т.е. главния цензор е от еврейско потекло. Тяхната работа е да насъскват един народ срещу друг. Не се поддавайте на еврейското слово на интригантството, а разяснявайте на всеки ваш познат-германец как стоят наистина нещата. И двата народа вече страдат от една и съща рана.
40
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТУМБАТА!!! ТОЙ И БРАТЯТА МУ И БРАТОВЧЕТА ИМ!!! СРАМНО!!!ДАНО В ГЕРМАНИЯ ПОВЕЧЕТО РАЗБЕРАТ, ЧЕ Е ЕТНИЧЕСКИ БЪЛГАРИН ДА НЕ СЕ ИЗЛАГАМЕ!!!И НАПРАВИЛ ПЪРВОТО СИ ДЕТЕ КОГАТО БИЛ НА 15 ЛЕЛЕ :)
39
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато някой извърши престъпление, расата е без значение. Макар че расата е ХОРА.а не цветове.Другото е популизъм с висока цена. Мисля, че точно на немците трябва най-добре да им е ясно. Ако обаче сега са решили да си избиват комплексите за историческа вина, търсейки в другите това, от което се срамуват, не са познали.
38
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Светослав е велик Аспарухов българин
37
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скоро малцинството от немците тайничко ще се молят отново да дойдат варварите от Изтока, за да ги освободят. И не трябва да се забравя, че Германия е окупирана страна от падането й във ВСВ до сега! Там има пълен контрол над властите й, медиите, армията, банковата система, разузнаването.
36
0
 
18
 
! Отговори
king_for_a_day преди 7 години
Хаххахахах - прекалено се акцентирало в нашите медии, че е циг.анин, обаче забравят как се акцентираше в техните медии, че е българин... Вижте първо себе си, драги журналисти от Велт.