След Brexit: Нови правила за работа за българите

Ще продължим да предлагаме сигурност, каза посланикът у нас
30 мар 2017 11:15,
28
След Brexit: Нови правила за работа за българите
Кадър: bTV

Великобритания ще промени правилата, по които българите ще кандидатстват за работа, обяви посланикът на Обединеното кралство у нас Ема Хопкинс.

Острова обаче ще продължи да предлага сигурно убежище на чужденците, които живеят там, каза още дипломатът пред bTV.

Хопкинс потвърди, че в момента българските студенти и работници продължават да имат право да учат и работят в Обединеното кралство.

Още по темата

"Един от приоритетите е да дадем сигурност на онези, които са вече в Обединеното кралство", каза посланикът. Тя допълни, че заради притесненията на хората какво ще се случи с тях след Brexit, Великобритания ще определи на възможно най-ранен етап положението на вече живеещите у нас.

"Решението да напуснем означава да поставим своите правила, своите миграционни правила", каза тя.

Посланикът обясни, че предстои Великобритания да каже в кои сектори на икономиката се нуждае от работна ръка и да привлича работници там.

"А по отношение на образованието винаги сме искали да имаме международни студенти. Четири от топ 10 на университетите в света са британски. Затова нашето желание е много скоро да обявим какво ще бъде положението за академичната година 2018/2019 г. – за да може студентите, които възнамеряват да учат, да имат сигурност за техния статут", каза още Хопкинс.

Дипломатът коментира и целостта на Обединеното кралство след Brexit.

"Много ценим Шотландия, Северна Ирландия, Уелс и Англия да бъдат партньори, такива каквито са. В голяма степен се надяваме това да се съхрани. В хода на преговорите премиерът ще преговаря от името на всички части на Обединеното кралство", каза Хопкинс.

Според нея в момента няма основание за втори референдум в Шотландия.

"Сега е подходящо и уместно съюзът ни да бъде по-единен и да се надява и работи за бъдещето на Обединеното кралство. Искаме да запазим зоната за свободно пътуване между Северна Ирландия и Ирландия. Не искаме да се върнем към границите на миналото", каза още посланикът.

Тя обясни и че страната й няма намерение да поставя разрушителни бариери.

"Искаме те да бъдат конструктивни и сме сигурни, че ще постигнем важно и добро споразумение", каза още посланикът в контекста на икономическия ефект от Brexit.

"Обединеното кралство ще води преговори от позицията на сила. В момента заетостта е най-добра, силно капитализирана икономика, най-големите финансови пазари на света са у нас. Така че тръгваме от много силна икономическа позиция", каза още Хопкинс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поживем, увидим! Да не допуснем на територията си нито едно пиянде, наркоманче и дърти педофили, поданици на тази държава! От тях сме видели само лицемерие и неуважение към националните ни интереси.
25
2
 
0
 
! Отговори
до тази от снимката преди 7 години
Абе защо Шотландия и Сев Ирландия искат да се отделят от вас и да останат в ЕС ...а вие не им разрешавате ? А ?Дори да не дадете отговор на този въпрос... ние го знаем.Най големите финансови пазари на света са у вас...ама засега ...защото вие все още сте в ЕС.А нещо да кажеш че все още не можете да намалите финасовия си дефицит който към 2009 беше 11,5 % ...почти колкото на една Гърция - 13,5 %За сравнение към същата 2009 финасовия дефицит на Германия е само 3,3 %
24
1
 
1
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Е кво разбрахте от всичко?!?Аз нищо!!нови правила за новите ама какви непише...а за другите спецове-сигурно в Англия има 500 000 българчета ..а хранят и други в булгария...катони прибавиш че имат и имоти там!!! В българия за 20 год.освен да се вмиришеш данъци и обещания за светло бъдеще и да се мудиш *** кога ще те ограбят или пребият...
23
5
 
2
 
! Отговори
До 22 преди 7 години
До third worldПърво ние българите да си оправим *** държава...от турци, ***, Догановци, платени патриоти и др...и след това да даваме оценка на една от най-силните и развити държави в света. Нещо против? Или...вие в хоремага на село..ей така...си говорите...мохабета да върви.
22
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали плюехте по Англия, че не ни искаше там. Ние пък нямало да им ходим да им работим и не ни били нужни работните места в Англия.Ами, ето...вече няма да можете да ходите....или поне ще ви е трудно. Доволни ли сте? :)
21
5
 
23
 
! Отговори
third world преди 7 години
Супер. Следващата стъпка е територията на острова да бъде разделена между Индия и Пакистан. Няма да ми е жал.
20
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Новите правила:Отказва ви се да работите, щото сме сексуално привлечени към азиатци и африканци. По възможност минали под дъгата.
19
4
 
14
 
! Отговори
европа преди 7 години
Много взеха да стават по света преговарящите от името на силата.Ще има джамбуре скоро време.Ако Великобритания и САЩ ще го играят соло,може бие е време ЕС да се обърне към Русия и Китай?В политиката няма вечни приятели и вечни врагове.Бозавите да си опичат ъкъла.ЕС,колкото е либерален,но може да бъде и коварен.
18
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може! първо учите и след това работите
17
3
 
11
 
! Отговори
Gogo преди 7 години
Те нали до преди 2-3 год ингилизите на наричаха ***,крадци и тн.....е имат сега шанс да нямат вече бг ***.....да им берат по полетата пакистанците и индийците....само после да не почнат да на викат и да се подмазват
16
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Половината от офшорните зони в света "перачници на пари от корупция" са британски територии. Затова дават зор да се отделят. Да може да си крадат независимо.
15
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радвам се за нас. Алкохолиците на Европа напускат ЕС.
14
7
 
15
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Англия е ев.ре.йско средище N 2*.Могат ли да бъдат прецакани Богоизбраните?Очевидно-НЕ!По-скоро останалите ще го отнесат.*N 1 са САЩ
13
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой няма да бъде изритан, кой ще им работи на тези мързеливи пияници сънуващи още британската "империя".
12
2
 
37
 
! Отговори
Бау преди 7 години
Номера е да оставят само тези, които са им полезни, всичко друго ще се окаже, че няма право да е там. Тарикатчета. Ама ще ви го забият отзад останалите големи държави. Никой не е прокопсал напълно сам.
11
4
 
28
 
! Отговори
Иван Пешев преди 7 години
Веднага трябва да им наложим двустранни визи които са облекчени само за туристи, тези само ни ограничават , айде къш.
10
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фак офф, нагло лелче. Дано потъне този лицемерен сметкаджийски остров.
9
3
 
26
 
! Отговори
Британски цености преди 7 години
Тези европейци които останат на острова, ще бьдат третирани като индийци! А индийците ще бьдат уважавани като европейци! За брититата индийците са винаги добре дошли!Факт!
8
5
 
21
 
! Отговори
Чичо Пичо преди 7 години
До АнонименЗа Канада визите отпадали.....Отпадат визите само за туристи.И кво като отпадат бе, ще идеш там да работиш ли? Канада не е Гърция да работиш нелегално. Нещо много си се объркал, ама много.Keep dreaming.
7
21
 
19
 
! Отговори
мръсна дюнерджийница преди 7 години
Българите са едни бели аборигени с голямо извинение към племето ама една малка магистрала Хемус я влачите 40 години вече .....