Сексуално насилие в Европарламента: Десетки жени и мъже проговарят

Асистентка: От историите, случили се в тази сграда, човек може да повърне
25 окт 2017 07:11,
125
Сексуално насилие в Европарламента: Десетки жени и мъже проговарят
Снимка: Reuters

Десетки мъже и жени са станали жертва на сексуално насилие от страна на служители на парламента и депутати. Те признават, че им е трудно да изнесат случаите си пред обществеността, както и че нямат доверие на европейските институции. Това пише белгийското издание Politico, цитирано от "Фокус".

В понеделник председателят на Европейския парламент Антонио Таяни заяви, че институцията има добре установени процедури за превенция на сексуалното насилие, включително и съвещателна комисия, която "не е получавала никакви формални оплаквания".

Въпреки това четири жени, които се представят като парламентарни служителки, разказват, че са подавали оплаквания към парламента, включително и за два случая на изнасилване от страна на колеги.

Оплаквания за повече от 30 изнасилвания, посегателства и други сексуални инциденти свързани с Европейския парламент, бяха направени миналата седмица, както от мъже, така и от жени. Нито едно от твърденията не е било проверено.

Предполагаемите жертви описват обстановката в Европейския парламент  като "култура на мълчанието".
Politico цитира жена, която разказва, че е подала оплакване пред високопоставени парламентарни служители.
Депутатска асистентка заявява, че е била изнасилена от представител на парламентарните служители, но нито тя, нито работодателят й знаят към кого да се обърнат.

"Ако има формални процедури, не знам какви са. Чувствам се напълно загубена", заяви жената.
"Дори след като получих някаква помощ, бях настоятелно помолена да не отивам в полицията", добави тя.

Според нея в Европейския парламент подобни неща се пазят в тайна. Тя заяви, че служители на институцията, както и поне петима евродепутати знаят за случая й, но не са направили нищо.

Говорителят на ЕП Марджъри ван ден Броеке заяви, че през изминалите години е имало подобни случаи, но са били взети "подходящите мерки", включително и уволнения.

Френският в. "Фигаро" пише, цитиран от "Монитор", че асистентка на депутат в европарламента притежава тетрадка със записки на сексистки изпълнения. Според 27-годишната Жан Понте, от историите, случили се в кулоарите на тази сграда, човек може да повърне. Понте е асистентка на един от евродепутатите, които настояват за външно разследване – Едуар Мартен.

Останалите са Мария Арена от Белгия, Ангелика Млинар от Австрия, Тери Райнтке от Германия, Малин Бьорк от Швеция. Те настояват за създаването на "специална комисия за сексуалното насилие" и "задължително обучение на всички служители и евродепутати" за справяне с него.

21 от инцидентите са се случили в европарламента, 15 – в Европейската комисия, останалите са в неправителствени организации, частния сектор и други европейски институции.

Информациите в "Таймс" са сериозни и включват евродепутат, мастурбиращ пред асистентка, както и друг, който е снимал жена без нейно знание и после й е изпратил кадрите. Politiko съобщава за случаи, в които млади жени са изпращани да правят секс с хора, които да осигурят законодателна услуга на някого, работни договори, давани в замяна на секс, тормозени мъже, които после са били изпращани в платен отпуск.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А в Америка бесят *** по дърветата...
48
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АКО ПОЛУЧАВАТЕ ДОБРА ЗАПЛАТА И ГЕНЕРАЛНИЯ ДИРЕКТОР ПОИСКА ДА ГИ ОПЪНЕ АМИ ША ТРЯБВА ДА ВИ ОПЪНЕ :D ПОСЛЕ И ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ ДИРЕКТОР И ТОЙ ТАКА И ШЕФА ВИ НА ОТДЕЛ И НА НЕГО ДАВАТЕ!! А МОЖЕ ДА СЕ ПУСНЕТЕ И НА УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ :DИСКАТЕ ДА СИ ЗАПАЗИТЕ РАБОТАТА НАЛИ :D
47
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо и никои не ги контролира тези мишоци събрани в Еко Парламента!Каква е гаранцията ,че утре един изнасилен белгиец ,няма да реши да ни наложи санкции ако не приемем някаква негова идея?И родните политици стига са си йескали на всякакви глупости ,че утре не само Калиакра ще е "забранена" ,а цяла България.
46
1
 
27
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Какво очаквате от хора с пари и власт ? Човека става първобитно животно, когато получи власт. Почва да търси нови и нови извращения с, които да се забавлява. Голяма част са педофили друга си падат по оргии и не подбират пол и т.н. Нашите са същите.
45
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да разбираме ли, че така се става евродеПУТАТ и еврокомисар? Не, че ние не се сещаме, ама така да е официално.Ще ви припомня статията на следващите избори за европалламент.
44
1
 
6
 
! Отговори
123 преди 6 години
Да бе да вървят с.....напред да прогресират нагоре и после малтретирани. Я стига бе. Да не говорим за формата на парламента каква е...
43
1
 
10
 
! Отговори
НАПИПАЙ ГО преди 6 години
ИМА ПРОФЕСИОНАЛНИ СЕКРЕТАРКИ ТЕ СА НЕЗАМЕНИМИ ЩОТО СА МНОГО УМНИ!!!НО АКО ЕДНА СЕКРЕТАРКА ТИП ЛИЧЕН АСИСТЕНТ НЕ И ТОЛКОВА ТРУДНА РАБОТАТА И МОЖЕ ДА БЪДЕ СМЕНЯНА ЛЕСНО И ВЗИМА ДОБРА ЗАПЛАТА ЗНАЧИ В РАБОТАТА И ВЛИЗА И УДВОЛЯТВОРЯВАНЕТО НА ШЕФА :D ИНАЧЕ НА УЛИЦАТА :D
42
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ще има ли такава кампания от мъже, на които ежедневно им изнасилват мозъка?Сигурно ще събере милиарди оплаквания.
41
2
 
3
 
! Отговори
ШЕФА преди 6 години
В ТРУДОВИТЕ ИМ ДОГОВОРИ ЯСНО ПИШЕ, ЧЕ РАБОТАТА НА АСИСТЕНТА Е ДА УДВОЛЕТВОРЯВА ШЕФА :DЩОМ ШЕФА НЕ Е УДВОЛЕТВОРЕН ША СА ТЪРСИ НОВ АСИСТЕНТ ИЛИ ДВА :D
40
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Безплатен обяд няма. Щом си го приел, нещо ще се очаква от теб, толкова е близо до ума.
39
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЩОМ ШЕФА ИСКА ДА ТИ ГО ТУРИ, А ТИ ИСКАШ ДА СИ ЗАПАЗИШ РАБОТАТА ША МУ ДАДЕШ ДА ТИ ГО ТУРИ :D
38
6
 
2
 
! Отговори
Moсковская мурзилка преди 6 години
В руския парламент такива неща не стават. Там все в порядки. Там са на почит руските православни ценности.
37
2
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
ами те затова са там безплатни екскурзии ядене и пиене на корем сега гледаитев софия какво ще става световен геи парад наречен европредседателство
36
0
 
7
 
! Отговори
До Евроатлантик 2 преди 6 години
Ахххахахааааааа нали :) има нещо съмнително .........
35
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахаха, имало уволнени, най-вероятно са потърпевшите, също като във войската- ако старшината те гърби, можеш да се оплачеш на старшината и той ще вземе мерки, ако отидеш при някой с по-висок ранг те гърбят защото не спазваш реда.
34
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами това са прословутите европейски ценности.Само не разбрах как процедират с индивидите от третия пол.Там е пълна каша.Нали разбирате,кой отгоре,кой отдолу,кое влиза,къде влиза,кое излиза,откъде излиза...Пък нали и специални нужници им направиха.
33
2
 
20
 
! Отговори
Куклус преди 6 години
Те друго правят ли ? Май най-стария континент е обречен .....плана е да се изпедерасти целя континент и като се ислямизира ....таман тия ислямисти убиват обратните ....и това ще е то :) няма да има кой да защити Европа защото насилието не е толернтно !
32
1
 
19
 
! Отговори
до29 преди 6 години
"..... нарастващо богатство на българина....." , това е вица на деня .Това от стъкмистиката ли го прочете ? И глупаво, и наивно.Отвори си очите и си промий ушите за хала на обикновения българин.
31
5
 
20
 
! Отговори
Евроатлантик 2 преди 6 години
Тази новина е доста съмнителна (fake?). Нещо не ми се връзва е евроатлантическите ценности, твърде хетеро звучи.
30
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е нали само радикализираните бежанци изнасилваха? Що стана? Комплексарите и нищожествата си позволяват да изнасилват...могат да ти омърсят тялотот, но не могат да ти докоснат душата...***.