Сексуално насилие в Европарламента: Десетки жени и мъже проговарят

Асистентка: От историите, случили се в тази сграда, човек може да повърне
25 окт 2017 07:11,
125
Сексуално насилие в Европарламента: Десетки жени и мъже проговарят
Снимка: Reuters

Десетки мъже и жени са станали жертва на сексуално насилие от страна на служители на парламента и депутати. Те признават, че им е трудно да изнесат случаите си пред обществеността, както и че нямат доверие на европейските институции. Това пише белгийското издание Politico, цитирано от "Фокус".

В понеделник председателят на Европейския парламент Антонио Таяни заяви, че институцията има добре установени процедури за превенция на сексуалното насилие, включително и съвещателна комисия, която "не е получавала никакви формални оплаквания".

Въпреки това четири жени, които се представят като парламентарни служителки, разказват, че са подавали оплаквания към парламента, включително и за два случая на изнасилване от страна на колеги.

Оплаквания за повече от 30 изнасилвания, посегателства и други сексуални инциденти свързани с Европейския парламент, бяха направени миналата седмица, както от мъже, така и от жени. Нито едно от твърденията не е било проверено.

Предполагаемите жертви описват обстановката в Европейския парламент  като "култура на мълчанието".
Politico цитира жена, която разказва, че е подала оплакване пред високопоставени парламентарни служители.
Депутатска асистентка заявява, че е била изнасилена от представител на парламентарните служители, но нито тя, нито работодателят й знаят към кого да се обърнат.

"Ако има формални процедури, не знам какви са. Чувствам се напълно загубена", заяви жената.
"Дори след като получих някаква помощ, бях настоятелно помолена да не отивам в полицията", добави тя.

Според нея в Европейския парламент подобни неща се пазят в тайна. Тя заяви, че служители на институцията, както и поне петима евродепутати знаят за случая й, но не са направили нищо.

Говорителят на ЕП Марджъри ван ден Броеке заяви, че през изминалите години е имало подобни случаи, но са били взети "подходящите мерки", включително и уволнения.

Френският в. "Фигаро" пише, цитиран от "Монитор", че асистентка на депутат в европарламента притежава тетрадка със записки на сексистки изпълнения. Според 27-годишната Жан Понте, от историите, случили се в кулоарите на тази сграда, човек може да повърне. Понте е асистентка на един от евродепутатите, които настояват за външно разследване – Едуар Мартен.

Останалите са Мария Арена от Белгия, Ангелика Млинар от Австрия, Тери Райнтке от Германия, Малин Бьорк от Швеция. Те настояват за създаването на "специална комисия за сексуалното насилие" и "задължително обучение на всички служители и евродепутати" за справяне с него.

21 от инцидентите са се случили в европарламента, 15 – в Европейската комисия, останалите са в неправителствени организации, частния сектор и други европейски институции.

Информациите в "Таймс" са сериозни и включват евродепутат, мастурбиращ пред асистентка, както и друг, който е снимал жена без нейно знание и после й е изпратил кадрите. Politiko съобщава за случаи, в които млади жени са изпращани да правят секс с хора, които да осигурят законодателна услуга на някого, работни договори, давани в замяна на секс, тормозени мъже, които после са били изпращани в платен отпуск.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забелязъл съм, че колкото по-грозни, стари и богати са мъцете (да, в този ред), оплакванията от сексуален тормоз растът в геометрична прогресия. Не казвам, че този проблем не съществува. Казвам, че едва ли не, излиза, че половината население на земята, насилва другата половина, и то в буквалния смисъл на думата.
108
1
 
5
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Уникален е начина, по който се обединяват малцинства, без оглед какви са и с какво точно са различни, само за да съсипят консервативния ред в Европа и старите утвърдени през вековете християнски ценности. Плеймейтките и забулените девици, не ги иронизирам, гласуват заедно, имамите и гейовете също. Всеки, който с нещо не е доволен, се обединява в либерална партия и защитава правата на другия недоволен, без изобщо да го интересува дали наистина са правилни. Защо да не включат и изнасилвачите...
107
0
 
5
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Ами тези хора говорят само за секс. Като стане дума за демокрация и човешки права и трябва да се слага червена точка. Снощи при Цветанка, в пет и половина, обяснявахме сексуалните извращения. Когато сексът стане част от политиката, с какво друго да се занимават политиците? И как няма, след като новосъздадените сбъркани прослойки са основния "демократичен" електорат. Уникално е, че жените, които се забраждат и мъжете, които владеят над тях, като правоверни, гласуват за същата "сексуална" партия .
106
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ох, хайде дай един пример аз ще ти кажа какъв е проблема
105
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То вече една жена може да те осъди като нищо, ей така за спорта.
104
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНе какви комплименти "ръсят", а как се възприемат и най-безобидните комплименти.
103
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как приравнявате комплимент със склоняване към проституция, изнасилване или обратното сексуално изнудване над мъже? Кой знае какви комплименти ръсите и после защо хората бягат.
102
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комплимент на жена повече никога. След като и това се счита за сексуален тормоз..
101
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така ще е, като ги приемат с политически квоти ,вместо с конкурсни изпити.
100
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормално е таквиа неща да се случват във Вавилонската кула
99
2
 
11
 
! Отговори
Я, па Я преди 6 години
Тука един се прави на Фройд и ни разяснява колко вида сексуалност има. Според природните закони сексуалността е само една, НОРМАЛНА. Мъжете харесват жени, жените харесват мъже. Останалото са перверзии и извращения, а има и такива измислени от психолози те, все пак бизнеса трябва да върви.
98
1
 
5
 
! Отговори
ЦЦЦ преди 6 години
Човек да не смее да направи комплимент или положително изказване за някой друг човек. А да си поискаш става съвсем немислимо. Какво лошо има да си искаш? Поне единия трябва да направи първата крачка, а другият ако не го харесва излиза, че е сексуално насилен. Изнасилванията са съвсем различна тема. Ц Ц Ц цъкам като часовник
97
9
 
10
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 6 години
А някои казват, че при социализма било лошо, имало тоталитаризъм и други подобни глупости. Е, сега понеже е много добре в еврогейския съюз, затова ще чакаме алкохолни туристи, ще мием чинии и прозорци на запад, ще берем ягоди в Испания, грозде във Франция, маслини и праскови в Гърция, ще проституираме, а някои ще бъдат и изнасилени, ако не приемат демокрацията. Изобщо циркът е пълен, програмата е разнообразна, има за всекиго по нещо. Честита Ви обединена Европа, честита Ви демокрация.
96
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моля да се дефинира понятието "изнасилване" по-точно. Изнасилване ли е да легнеш и да вдигнеш краката за да те назначат на по-висока служба, но после мястото го заеме по-можеща колежка?
95
1
 
21
 
! Отговори
неанонимен преди 6 години
ах тази европейска ценностна система-такива хора решават съдбите ни и се чудим защо Европа е на този хал-срам,срам,срам...
94
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен до 98 преди 6 години
Този човек ? е прав когато завършиш съдебна психология и имаш поне 5 години практика по специалността тогава, ще пишеш по форумите за сексуалности. Те са 33 вида но единият е доста спорен, защото става дума за тези които нямат никакво сексуално желание и увлечение. А другите видове не са. Останалите 100, че и повече включват фобии, филии и много други под класове. Но ти няма как да ги знаеш тези неща, защото не се учат в стандартните училища. Лек ден ви желая и на двамата.
93
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещата са ясни началниците им са обещавали високи постове или добри парички правили са си хубавото но са били използвани и излъгани и сега се оплакват, че са били изнасилени. Ха ха ха докато има балъци, ще има и тарикати. За пари и власт са готови на всичко дори и децата си, ще продадат.
92
1
 
2
 
! Отговори
? До 98 преди 6 години
Сексуалности са 32 или 33 а останалите дори и над 100 не са в графата сексуалности а в други определяния фобии, филии и много други и са над 100 явно си учил само средно образование и си чул тук там по нещичко и си великан ръсиш мозък браво все пак имаш елементарна подготовка отчитат го като +
91
1
 
1
 
! Отговори
Haha преди 6 години
Да дойдат в Англия в Бирмингам тук ще се излекуват от сексуални мераци ...може и А сескуални да станат..... ;))))))
90
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога да разбера- онождането на работното място европейска ценност ли е или напротив? Защото Брюксел така оноди служебно Англия,че вече англичаните-за разлика от българите ,румънците,поляците и т.н. граждани на страните от бившия СИВ и Варшавския договор, барабар с ББ,ЦвЦв , Симеончо,серГейчо ,мамка Цецка,батко Бареков и дори Чичолина -- вече не са европейци и са с антиевропейски ценности !Много дрога,много наркотик,много алкохол и простотия в управата на тоя ЕС!По рождение ли са такива?