Борисов се обиди: Кой каза, че нашите бебета обичат палмово масло?

Като в комунизма сме – търсим връзки за хубава храна, каза премиерът
Обновена: 30 апр 2018 15:41 | 30 апр 2018 13:15,
286
Борисов се обиди: Кой каза, че нашите бебета обичат палмово масло?
Снимка: БТА

"Кой умник каза, че българското бебе обича по-малко мляко и повече палмово масло?". Този въпрос зададе премиерът Бойко Борисов на международен форум на високо равнище, посветен на двойните стандарти при храните в ЕС.

Срещата се провежда в София и е в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС. В нея участват еврокомисари, сред които Вера Йоурова, комисар по правосъдие, потребители и равнопоставеност, министри на икономиката, земеделието и здравеопазването от държавите - членки на ЕС, представители на Европейския парламент.

Още по темата

Пред участниците във форума премиерът обясни, че преди 10 години България е давала 1 млрд. лева за здравеопазване, а сега дава близо 5 млрд. лв. на година. В същото време българите били едни от най-болните в Европа и умирали най-много от сърце.

"Двойните стандарти при храните накараха 100 млн. души да се чувстват като аборигени", каза още министър-председателят. Той се зарече на следващото заседание на европейските лидери да им даде да ядат това, което ядат българите.

"Дали ще я хапват с удоволствие, така както българите?", запита той, цитиран от "Фокус".

Борисов обясни, че би се срамувал много, ако е на мястото на тези вериги и производители.

"Страшно обидно звучи. Всички, които ме познават знаят, че съм един от най-големите защитници на европейската перспектива. Не ми е минавало през ума, че е възможно такива големи авторитетни компании да си позволят да правят подобно нещо", каза Борисов.

Той допълни, че България винаги се е отнасяла с голямо уважение към големите вериги, помагала им е за навлизането у нас, за свободния пазар. Но двойният стандарт на храните бил безобразен.

"Да даваш на бебетата по-лоша храна? Едно време в казармата пишеше: "Службата е тежка, но за сметка на това продължителна". Сега можем да сложим – "Храните са вредни, но за сметка на това по-скъпи", каза още българският премиер.

"Дали е нормално да търсиш като през комунизма връзки, за да си набавиш от истинския ЕС храни за децата. Както Вера каза, че е баба, така и аз съм дядо. Не очаквах, че до там могат да са се развили нещата във времето", каза още премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
16
 
! Отговори
мухахах преди 6 години
И този се хързулна яко по вълната на популизма.
51
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аз заразени тикви с пестициди не ям
50
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Премиер, който говори подобни неща по такъв начин, вероятно е психично болен.
49
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За секо пипонче по една филия с мас за закуска и порция Винету преди лягане! Да порастнат големи и не особено енталагентни - баш такива каквито ги иска държавата!
48
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Престани с този популизъм. Няма да ми стане по-приятно като се правиш на загрижен. Ти беше човека който прие търговското споразумение със САЩ и Канада. Докарахте ни техните ***. Ти срам нямаш ли
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен26Както казват западняците такъв вие вкуса, а нашия на запад е по изтънчен от вашия вкус.
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам! В последните 3 месеца имам 3 изследвания на захар в кръвта. Само това от февруари, когато имаше още сланина е под 6!!! Факт!
45
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
еднаква и за членовете на политбюро и за народаАз член на Политбюро в квартален магазин не съм виждал. Те имаха специално снабдяване, недей да лъжеш.Отделно, дядо ми известно време беше счетоводител на месокомбинат. У нас месо и салами от магазина не се купуваха - само такива, които той специално е избрал и донесъл. Сети се защо. Е, ти си ял с апетит магазинните, де, то като други няма...
44
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
политиците са виновни
43
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя циркаджия къде е живял и какво е ял в последните години?!Народа се изтрови от палми и трансмазнини но той се правеше на умряла лисица!Нали ръководи държавата и НС защо не забраниха палмата в сиренето и кашкавала защо не забраниха вноса на бебешки храни с вредни вещества?Защо контролните органи които той ръководи не работят?А сега когато видя че ЕС взима вече мерки и той се нареди до борците срещу отровите- демагог!
42
1
 
11
 
! Отговори
Бъдещето преди 6 години
3 милиона българи заминаха вече да слугуват на запад като черноработници а българките да пpocтитуират.
41
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе да ми го каже човек който не живее в страната, ок, ама Боко от какво е направил тази снажна фигура? от френските кроасанчета или от немските вюрстелчета ?Не може човек купуващ продукти от който и да е магазин, да не разбере нищо за качеството им.
40
5
 
2
 
! Отговори
Я па ти... преди 6 години
До така е 31 И всичко което си описал е благодарение но социалистическия възход , който съсипа държавата ни.Затова сме европейци втора ръка.
39
0
 
11
 
! Отговори
???? преди 6 години
Защо се правите на "ощипани". Унищожихте още в зародиш дребните и средни български производители и търговци и продължавате да приемате закони и наредби, защитаващи интересите на т.н. инвеститори. Дори си имаме закон: за големите "инвеститори", като хранителните вериги, пътища, администрация ... за тях с предимство. А за българите - "приказки от 1001 нощ". Улиците и пред двата ни имота - къща на село и апартамент в голям град - не са пипнати откакто са направени. (повече от 40 години)!
38
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз не разбирам какво са виновни производителите.Нали имаме агенции за контрол на храни, както и един куп държавни хрантутници, които трябва да следят какво ядем. Те са под шапката на тоя помпиер. Те какво въобще работят и защо не си вършат работата?
37
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един от редките случаи, когато мога да поздравя Борисов за всяка дума, която е казал. Обикновено българските мижитурки умират от страх да не произнесат нещо, което ще бъде зле посрещнато на запад. Този път боса е събрал кураж или просто е преценил, че и по на запад вятърът духа в тази посока.
36
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди 89та храната беше еднаква по всички магазини и еднаква и за членовете на политбюро и за народа. Имаше само 4-5 вида сирене, не 40, но беше истинско.
35
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Помним как преди години отричаха...Сега всички знаем, че плащаме поне тройно за стоки, които бракуват на Запад, а ги пробутват на нас... Не е само за храните, с всички стоки е така и нарочно се прави - пестициди, всевъзможни отрови и химикали.
34
1
 
9
 
! Отговори
Анонимна преди 6 години
Вожде,чудя се как не ти е минало през ума, че храната в България е 2-ро качество? Кебапчета дето ги ядете в парламента са от същата кайма дето я има в Билла или Лидл. Не ми казвай, че си станал Веган, защото тая шия не е от туршия!!!
33
0
 
2
 
! Отговори
Киро Лежанката преди 6 години
Освен качествени беанаболи и протеини на прах друго не ям, кво масло кви банани какви палми е Да живее ЕС и САЩ.