Борисов се обиди: Кой каза, че нашите бебета обичат палмово масло?

Като в комунизма сме – търсим връзки за хубава храна, каза премиерът
Обновена: 30 апр 2018 15:41 | 30 апр 2018 13:15,
286
Борисов се обиди: Кой каза, че нашите бебета обичат палмово масло?
Снимка: БТА

"Кой умник каза, че българското бебе обича по-малко мляко и повече палмово масло?". Този въпрос зададе премиерът Бойко Борисов на международен форум на високо равнище, посветен на двойните стандарти при храните в ЕС.

Срещата се провежда в София и е в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС. В нея участват еврокомисари, сред които Вера Йоурова, комисар по правосъдие, потребители и равнопоставеност, министри на икономиката, земеделието и здравеопазването от държавите - членки на ЕС, представители на Европейския парламент.

Още по темата

Пред участниците във форума премиерът обясни, че преди 10 години България е давала 1 млрд. лева за здравеопазване, а сега дава близо 5 млрд. лв. на година. В същото време българите били едни от най-болните в Европа и умирали най-много от сърце.

"Двойните стандарти при храните накараха 100 млн. души да се чувстват като аборигени", каза още министър-председателят. Той се зарече на следващото заседание на европейските лидери да им даде да ядат това, което ядат българите.

"Дали ще я хапват с удоволствие, така както българите?", запита той, цитиран от "Фокус".

Борисов обясни, че би се срамувал много, ако е на мястото на тези вериги и производители.

"Страшно обидно звучи. Всички, които ме познават знаят, че съм един от най-големите защитници на европейската перспектива. Не ми е минавало през ума, че е възможно такива големи авторитетни компании да си позволят да правят подобно нещо", каза Борисов.

Той допълни, че България винаги се е отнасяла с голямо уважение към големите вериги, помагала им е за навлизането у нас, за свободния пазар. Но двойният стандарт на храните бил безобразен.

"Да даваш на бебетата по-лоша храна? Едно време в казармата пишеше: "Службата е тежка, но за сметка на това продължителна". Сега можем да сложим – "Храните са вредни, но за сметка на това по-скъпи", каза още българският премиер.

"Дали е нормално да търсиш като през комунизма връзки, за да си набавиш от истинския ЕС храни за децата. Както Вера каза, че е баба, така и аз съм дядо. Не очаквах, че до там могат да са се развили нещата във времето", каза още премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
11
 
3
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
Ммм, да! България е много красива и все по добро място за живеене.Няма я вече сивата мизерна държава с празните магазини и липса на всякаква перспектива за по добро бъдеще.Жалко че съм възрастен и няма да мога да я видя след 20 г. например.Явно в ЕС ставаме по добре и по добре. Всички който възхваляват миналото са мерзавци.
31
3
 
17
 
! Отговори
така е преди 6 години
Този още не е разбрал, че за западняците ние сме втора ръка хора, та чак се и обижда?!Такова е било и такова ще бъде отношението им към нас, това няма как да се промени с някаква декларации или директиви на ЕП.За тях сме пазар за отпадъчни продукти и територия, която да използват като плацдарм отново за техни, а не наши интереси.Борисов каза нещо и за ЮП, но тук явно по разбираеми причини това не е включено.
30
0
 
20
 
! Отговори
мдааа преди 6 години
Гледах по тв-то документален филм за производство на лимонада в Турция . Бях поразен ,ч е слагат лимони в нея . Десетки камиони чакаха да бъдат разтоварени Тук не съм виждал лимонада от лимони - вода и химия за левче
29
1
 
12
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Когато немците вземат да купуват български коли и да пият българска бира и да ядат български салами, тогава ще повярвам, че ние работим по качествено от немците!!!Агент Върнан Джайълс!ЦРУ!!!
28
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И как превеждат словото Му? Пред нас говори така. Пред началниците е като теменужка! И да взема мерки, а не да се изказва като наблюдател от Защита на блатното кокиче и белочелата юрдечка!
27
1
 
12
 
! Отговори
пупуглист преди 6 години
Утре,в 11ч родителите ще ти кажат.
26
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фанта портокал Гърция - плодово съдържание 20%, 1.26 евро за 1.5 литраФанта портокал България - плодово съдържание 5%, 1.18 евро за 2.0 литраТретокласник за по-малко от минута ще установи, че прецаканите сме ние.
25
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Речта в негов стил, изпълнена с "боковизми" и неадекватни сравнения. Те хората като гледат какво сме сложили за премиер, направо се чудя защо си хабят палмовото масло и не са го заменили със силиконово масло
24
3
 
31
 
! Отговори
Възмутена преди 6 години
Толкова години премиер и не знае какво се случва в държавата!Жива да не бях!Онзи ден се възмущаваше,че видите ли майките на деца с увреждания са разкарвани като цветарки от ш.....ибани чиновници и третирани като отпадъци,а днес недоумявал как може на бебетата да се дава вторична храна с палмово масло.Ти къде се намираш бе,***?На Марс ли живееш?Слез от този трон и виж къде живееш,п.....утьо скапан!
23
18
 
3
 
! Отговори
Василев преди 6 години
То през комунизма беше една качествена храна, мани мани, пак ядехме ***!!!Даже руснаците връщаха по едно време цели влакови композиции с храни и плодове, защото взеха и те да искат качество!!!Живота е жесток селяни прости, само с качествена храна не става, трябва да се яде умерено и да се изразходва в работа или спорт всичко, което се приеме през гърлото, трябва да излиза отзад през черовто или през потните жлези!!!Агент Рики Грийн!ЦРУ!!!
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой каза ,че трябва да се храним със годишното телешко на Мирослав Найденов ? Кой каза на БГ производителите да тъпчат пилитата със антибиотици ? Кой каза да внасяме домати с молци ? Кой каза ,че във продуктите произведени в БГ НЯМА ПАЛМОВО МАСЛО ? КОЙ,КОЙ,КОЙ
21
3
 
20
 
! Отговори
до Василев преди 6 години
Ти откъде знаеш, че те работят по-добре от нас? Изобщо не е вярно... Просто ние сме мнооооого търпелив народ, уви...
20
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойче твоите партньори от Запад казаха евролибералите и дори ни научиха да правим салам от соя и смески за прaсeта и да му слагаме етикет на който да пише, че е от месо.
19
1
 
7
 
! Отговори
Маугли преди 6 години
П...расета,п...расета,всичките п....прасета на мезета
18
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този вече дори не го отразявам. То бива популизъм, ама чак толкова не бива. Все нищо не знае, все нищо не разбрал. Вече 10 години е премиер, вечно в неведение. ***.
17
26
 
5
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Не е невъзможно да ядем само качествена храна, невъзможно е да имаме всички доходи , за да си позволим качествена храна!!!Ама така е бе, селяни прости, качеството струва пари!!!А за да имате пари и вие трябва да работите качествено , като немците!!!Агент Дарси Кейтър!ЦРУ!!!
16
0
 
19
 
! Отговори
?! преди 6 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
15
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знаем бе, нали сме прости и ограничени хора. Ти като по-умен и като знаеше защо не забрани вноса на палмово масло за да не се отровят бебета и стигнахме до демографски проблеми .
14
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-*** е, че се прави на изненадан ! А ако наистина е изненадан... това вече е СКАНДАЛНО !Кога ли за последно е влизал в хранителен магазин ?
13
2
 
20
 
! Отговори
Хе хе преди 6 години
Поколения израстнала със сеинска мас, обаче сега решиха че палмовата е вредна?!Много лош тоз капитализъм , ей;))