Договориха се! ЕС постигна споразумение за мигрантите

Еманюел Макрон: Победи европейското сътрудничество!
Обновена: 29 юни 2018 11:07 | 29 юни 2018 07:08, Елка Василева
183
Договориха се! ЕС постигна споразумение за мигрантите
Доналд Туск. Снимка: архив, Reuters

Държавните и правителствените ръководители от ЕС постигнаха споразумение по миграцията след продължили над 10 часа преговори в Брюксел, съобщиха Ройтерс и Франс прес.

"Лидерите на 28-те страни от ЕС се споразумяха по заключителния документ от срещата на върха, включително за миграцията", заяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск.

Министър-председателят на Люксембург Хавиер Бетел също потвърди новината, заявявайки: "Постигнахме споразумение за миграцията".

Испанският премиер Педро Санчес заяви, че ще бъдат отпуснати повече средства за справяне с миграцията.

"Италия вече не е сама след тази среща на върха", заяви италианският премиер Джузепе Конте, който първоначално блокира приемането на заключителния документ на срещата на върха на ЕС по всичките теми от дневния ред заради разногласия относно решаването на миграционната криза. Той отбеляза, че Италия ще реши по-късно дали да създаде центрове за прием на мигранти на територията си.

"Победи европейското сътрудничество", отбеляза френският президент Еманюел Макрон, излизайки от заседателната зала. "Европа ще трябва да живее с мигрантски натиск дълго време. Ние трябва да успеем да се справим с това предизвикателство, оставайки верни на ценностите си", добави той.

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че пристигащите в Европа мигранти не трябва сами да избират в коя страна да останат, предаде ТАСС, цитирана от БТА. Меркел добави, че страните от ЕС искат до 2020 г. да подсилят Европейската гранична служба /Фронтекс/ и да заделят втория транш за Турция в рамките на споразумението за бежанците.

Резултатите от тази среща на върха са много важни за германския канцлер Ангела Меркел, за да се спаси от мигрантската криза, която може да коства поста й.

Баварските съюзници на Меркел от Християнсоциалния съюз (ХСС) й дадоха срок до края на срещата на върха да намали бремето на имиграцията в Германия, която от 2014 г. е приела 1,6 милиона мигранти.

В противен случай ще й се противопоставят и ще наложат граничен контрол, което може да доведе до падане на наскоро създадената коалиция на канцлера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още по темата: Доналд ТускЕСмигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
11
 
! Отговори
Име преди 5 години
туск, за такива, като теб, юнкер, гутериш, оланд, меркел и всички около нея, цензурата на медиите на "магнати" от газпром, като сашо дончев, крадеца на дребно. ще осигурим подобаващи лагери. където да разберете как се изкарва хляба, койтио вие продавате на безценица. няма начин, ще трябва да поработите в нашите лагери! евреи!
53
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че пристигащите в Европа мигранти не трябва сами да избират в коя страна да останат, предаде ТАС - т.е. ще ги пращат в България, а не Германия , УНгария или Италия. ципрас вееч се е съгласил да прави лагери то затворен тип среущ Пари, меркел е имала разговори с нашия ББ "на 4 очи" днес и посел да сключили споразумението.
52
0
 
26
 
! Отговори
Константин преди 5 години
Изтрили са ми коментара, но да опитаме пак, нищо не ни казват журналистите, написали са статия без да информират нищо конкретно. Да покажат документие, подписани или не. Крият документите. Според мен бочко ще ни напълни и ще си тръгне. Ние като народ нищо няма да направим отново.
51
13
 
6
 
! Отговори
мухахах преди 5 години
Мнооооооооооого лоша новина за руските ***.
50
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тук-таме започна да се прокрадва информацията за договорени "контролирани бежански центрове". Да видим Тиквочът какви ги е надробил на срещата.
49
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Случва се това, което се очакваше: Дъблинското споразумение е аут; трафикът през Средиземно море ще спре, а ЕС реши, че вече му стигат "осеменители", тегли една ***..на на международното право и ще затвори границите си. Сега Мемет от Иран, Афганистан и т.н., преди да събере бохчите ще трябва да си даде сметка, че вместо в райска Германия може да попадне накрая в БГ-лагер, където ще го обгрижват по-различно.
48
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и какво точно се договориха? - да ни докарат 60 000 от германия, толкова от франция и белгия, и...колкото поемем от турция ?.........да си изхвърлят второто и трето качество храни у нас, за да не им пълни контейнерите, и то - срещу заплащане ? за това ли сме им нужни на ЕС ? за това ли гъделичкат егото на бате бойко ?
47
3
 
23
 
! Отговори
ИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ преди 5 години
100 000 ПАРЧЕТА-АРАБЕТА И АФРИКАНЕТА СА НАШИ--ЩЕ СИ ГИ ХРАНИМЕ,ТЕ ЩЕ СЕ ЗАПЛОЖДАТ И РАЗМОЖАВАТ КАТО ИНДИИЦИТЕ...1500 ЛЕВА НА КАЛПАК--БОКО-*** СИ БЕ,СЪСИПА НИ-ВКАРА НИ В ГРОБИЩАТА С ТВОЯТА ПАРТИЯ-ГРОБ....ЧЕСТИТО НА ОВЦЕТЕ.
46
1
 
14
 
! Отговори
Име преди 5 години
педерyнгелите се били договорили. и за какво? за по-големи кражби от нашите джобове, а джебчии на дребно, като доналд туск, плевенлиев, розовобузестя педеpаc - прокопиев?
45
1
 
13
 
! Отговори
Доналд Туск преди 5 години
Ами вижте сега, ние таковата и ония онаковата, после оня таковата и те така. Кое не ви стана ясно от споразумението?
44
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Договориха се! И сега започва рекетът под масата и натискът от такива, като Ска Келер да приемаме обратно престъпниците, минали незаконно българската граница.Бързо, бърза да се строят охраняеми затвори за тези престъпници, които уж загубили личните си документи но запазили телефоните, таблетите и банковите карти, чрез които им плащат ислямските поробители на Европа. Тези престъпници, без самоличност, които може да са убийци в родните си страни или в най-добрия случай, мило изпратени ни джихади
43
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меркел каза ,че приемането на мигранти ще става на доброволни начала.А сега да видим нашия как ще се оправдава.
42
1
 
4
 
! Отговори
Име преди 5 години
педи, да ти дам една математическа задачка-ъакачка, а? ето: на територята на тиквите - -педерунгелите на радkа, въпреки помощта на аденауер имат 1,2%. колко от тази подкрепа отива за зелените педиофили и лично за плевенлиев? аз ги сметам около един неграмотен полу-човек, турчин, който цензурира българските форуми, като да сме в средновековието на робството на педерунгелите
41
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
сигурен съм, че т.н. "бизнесмени" , виждайки пълчищата ман га ли, нахлуващи в страната, вече чуват сладък, меден, монетен звън в ушите си и усещат рязък спад на разходите за напълно "излишните" заплати
40
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От чуждите издания разбирам, че нищо не са се договорили. Дружно скочили на Италия като глутница хиени, това било най-интересното от цялата среща.
39
0
 
22
 
! Отговори
Име преди 5 години
на доналд туск може да се вярва точно толкова, колкото на доналд дък и другите рисувани герои от лууни туунс. пожелателното мислене на малцинството на гейювете не значи още нищо!
38
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
...."челото плътно на земята, дюпето високо във въздуха!"..Това е османската поза спрямо Европа през последните 200-300 г. А моментният им напредък в по-ново време се дължи на това, че САЩ им създаде армия, а ЕС откри куп предприятия и ги натъпка с инвестиции. Сами по себе си не стават за ни-що. Какво градивно са създали през 20 век и до момента? Открития, изобретения някакви, учени, философи, социални модели, принос към човешката цивилизация... Тц, зеро, пълна нула.
37
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че пристигащите в Европа мигранти не трябва сами да избират в коя страна да останат"Е нали сред прословутите ти европейски ценности е правото на свободно придвижване из Европа, *** буцо?
36
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А за какво са се договорили, че май на никой не му стана ясно?
35
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това което разбрах от тази статия е че нищо конкретно не пише в рази статия