"Различен"... В Германия въведоха трети пол!?

Решението е заради дело на ищец, който е "интерсексуален"
Обновена: 15 авг 2018 17:07 | 15 авг 2018 17:00, Елка Василева
138
"Различен"... В Германия въведоха трети пол!?
Снимка: архив, Reuters

Германското правителство одобри днес въвеждането на трети пол в официалните регистри, като човек ще има възможност да се вписва като "различен", предаде Асошиейтед прес.

През ноември Федералният конституционен съд постанови, че трябва да се разреши хора да бъдат вписвани в регистрите нито като жени, нито като мъже, и нареди на властите или да въведат възможност за посочване на трети пол, или изобщо да премахнат графата "пол".

Решението беше по дело, заведено от ищец, чието искане в данните за него в регистъра на ражданията полът му да бъде променен от "женски" на "интерсексуален/различен" или "различен" не било удовлетворено.

Досега единствената друга възможност беше квадратчето за пол да се остави празно, отбелязва АП.

Днешното решение да бъде добавено квадратче за трети пол с формулировката "различен" в регистъра на ражданията изисква и парламентарно одобрение.

Министърът по въпросите на семейството Франциска Гифай, която е представител на левоцентристите - по-малкия партньор на консерваторите в управляващата коалиция - заяви, че това е "важна стъпка напред в правното признаване на хората, чиято полова идентичност не е нито мъжка, нито женска".

В съседна Австрия Конституционният съд постанови през юни, че властите трябва да позволят в официалните регистри да бъдат вписвани хора като лица с различен от мъжкия и женския пол, ако желанието им е такова.

Той обаче постанови и че няма нужда да се променя съществуващото законодателство, защото в него не е изрично упоменато, че полът на хората трябва да бъде мъжки или женски, отбелязва АП, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А догодина може да въведат и четвърти пол.Звучи ми като реч на Т.Живков,на откриването на завод за полупроводници.,,Тази година откриваме завод за полупроводници,а догодина защо да не открием и завод за цели проводници''.
77
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
как така 50 000 години след появата на съвременния човек изведнъж усетиха ,че имало трети пол,къде ли се е крил досега,как пък един скелет не намериха от него а само мъжки и женски,може ли да получим биологическите му характеристики,че да можем да го разпознаваме
76
0
 
29
 
! Отговори
месара преди 5 години
както вървят нещата, скоро нормалните хора ше бъдат определяни като различни! нямам против хомосексуалните, тях ги е има от край време, но това с третия пол идва в повече! утре някои ше почнат да се определят като четвърти, пети,......., пол. това като развитие на човека ли се явява, или като какво?!
75
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом е различен да даде материал проба за анализ да се види с какво и по какво е различен,че ни такъв ни онакъв,че хибрид самооплождащ се не е, както казали съществували преди милиони години,ако е вярно де,не само за зарибяване преди години,че такива имало,по какво са ги определили само по кости и костен материал за някак вързано ДНК не кат сегашното на спирала с няколко стъпки как усукана лента,иначе може да каже не за последно още някакъв пол да му препишат подред,как без пол,ако е гол в банята
74
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма думи да се опишат погнусата и справедливия гняв при подобни пълни долни факти. Да предадеш себе си - *** - дойди, да предадеш родината си - има го и това, но да работиш срещу биологическия си вид, Господ и природата, е такава изродщина, която просто не бива да съществува. Ненормални е имало винаги, но видът се е опазвал от тях, именно отчитайки ненормалността им. Земята да се продъни под немските извратеняци.
73
1
 
18
 
! Отговори
Тъпанар преди 5 години
Ама как така съм обвинен в ***.до.филия г-н съдия?! Та аз се чувствам на 14 години различен!!!
72
15
 
2
 
! Отговори
Бисексуален преди 5 години
До дон кихот закони срещу "езика на омразата" и "престъпленията от омраза", квоти за наемане на работа държавно финансиране на НПО-тата, *** обучението в училищата.
71
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Kakvi previlegiii i predimstva mogat i trqbva da imat LGBT pred decata?Molq za otgovor
70
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
chestito chestito chestito
69
1
 
6
 
! Отговори
дон кихот преди 5 години
До БисексуаленЗа какви привилегии се борят ЛГБТ?
68
0
 
0
 
! Отговори
Бисексуален преди 5 години
Коментарът е за 83
67
6
 
5
 
! Отговори
Бисексуален преди 5 години
До 84 хомосексуализмът при кучетата, конете и шимпанзетата е нещо като ритуал, който показва кой къде се намира в йерархията. Сиреч активната страна е доминираща, тя стои по-горе. При други животни като слоновете се дължи на липсата на партньорки за подрастващите мъжки. С две думи това няма нищо общо с организираното ЛГБТИ движение, което се бори за привилегии и норнализиране на секс. отклонения.
66
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 82.Да сте чували, че гейовете могат и да са бисексуални и да се женят само и само да угодят на родата и обществото? Лично познавам женен мъж с две деца, който си ходи и по мъже, жена му си знае и всички близки приятели знаем... И в природата хомосексуалност си има. А за гени няма да говорим, че съм малко по-вещ по образование в тая сфера. 1) това, че не е открит не значи че го няма, 2) съществува епигенетика освен генетика и 3) психологията не винаги е обвързана с гена.
65
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименКак да не съществува в природата хомосексуализъм? Ти нормален ли си. Хомосексуализъм има и при животните.
64
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Западът заприлича на лудница, но без персонал и лечение.
63
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 77Да бе.На всеки пет години си правим сбирки випуска.И има само двама неженени -мъж и жена.Мъжът е плейбой ,а жената и тя има доста връзки.Така че теорията за скритите гейове е лъжлива както и повечето от опорките ви.Няма ген на хомосексуализма.В природата хомосексуализъм не съществува.Така че си е съзнателно човешко поведение,а не вродено.
62
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БУДИСТРазделянето на хората на база Религия много ще помогне... Нали точно религията създава и тероризма, и омразата към тези с друга религия. И ти защо реши да предадеш християните като се причислиш към будистите, не разбрах?! Ако всички бяха атеисти светът щеше да е едно много по-разбрано място...
61
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А за правата на хората чиято идентичност не е човешка, кога ще се борим? Аз искам в паспортът ми да е написано че съм розов еднорог заключен в човешко тяло.
60
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 73Не, имало е повече от двама в твоето училище, които са се укривали, за да не им се случват неприятности. Разбира се, че при травма може и да се добие сексуалност- затвори и домове за сираци са пример. Но те са много малка част от гейовете и лезбийките. И определено не се става гей, ако ти кажат, че хомосексуалнисте са нормални хора просто и трябва да се държиш с тях добре. Както забелязваш в България се отнасят ужасно с тях и пак все повече се престрашават да го признаят.
59
17
 
0
 
! Отговори
Мальчик-гей преди 5 години
А в *** кога?!