Морбили вилнее из Европа: Ваксинирайте децата!

Проф. Тодор Кантарджиев с препоръки пред Bulgaria ON AIR
22 авг 2018 09:30, Златко Желев
64

5793 гледания   |  Още видео

Световната здравна организация отчита скок на дребната шарка в Европа. Броят на случаите на континента рязко е скочил през първите 6 месеца на годината, а загиналите са близо 40 за този период.

От началото на годината в Европа са обявени 41 хиляди случаи на болестта, което е два пъти повече в сравнение със същия период на миналата година.

Още по темата

Директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев обясни в студиото на "България сутрин", че причината за това е липсата на имунизации и препоръча децата да бъдат ваксинирани.

"Така през няколко години проблемът се увеличаваше в Европа. През 2013 година започна едно небивало разпространение в Германия. Засегнати през последните месеци и последната година най-много е Румъния, много случаи тази пролет имаше в Източна Сърбия и разбира се в Северна Гърция. Много е засегната Италия", обясни проф. Кантарджиев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му проблемът е породен от многото неимунизирани, а у нас заразата може да дойде от гражданите от чужди страни, които идват да работят у нас или от българите, които са били в страни, където е разпространена шарката.

"За всяка инфекциозна болест, която се разпространява по въздушно-капков път, за да сме сигурни, че няма да възникнат взривове и епидемии, трябва 95% от хората да бъдат ваксинирани", подчерта проф. Кантарджиев.

Той беше категоричен още, че не трябва деца под една година да бъдат водени в страните, където върлува заразата, защото първата ваксина се поставя на около годинка, а по думите му рискът от заразяване съществува, ако не сме имунизирани.
 


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
3
 
2
 
! Отговори
Afrika преди 6 месеца
В Африка поради високото ниво на неграмотност, изостаналост и т.н. нивото на корупция е високо. Всичките фармацевтични концерни и международни корпорации директно си купуват с пари почти целите правителства на някоя такава африканска държава. Прокарват си после лесно лобистките законодателства и получават законово право да ваксинират местното население с експериментални ваксини. Същите тези експерименти в Европа няма да могат да минат поради протестите и съпротивата от страна на гражданите. Но там в Африка директно си минават. Една от причините в Африка да се появяват постоянно епидемии е имен
55
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Вирусолог

За любителите на екзотиката и безразборно ръшкащи насам-натам бих добавил и някои от по-специфичните ваксини, обявени за пътуващи: жълта треска, бяс, и т.н. според кънтрито и местните изисквания.

Щото после олеле-то е голямо. А и по правило всичките лекари ще са му виновни. Нищо, че когато е затръгвал, най-вероятно са му говорили и за комарите, и за репелентите, ама що ли, като тия съвети са си все за другите. Добрият нашенец такива дзверове го не апят, а репелента се не пие...
54
2
 
5
 
! Отговори
Вирусолог преди 6 месеца
Добре де, какво всичко българско и родно, винаги слагаме всичко под общ знаменател. Ваксините против коклюш, детски паралич и т.н., БЦЖ-то и всички, фигуриращи в имунизационния календар са задължителни. Грип....който му е мерак, хепатит Б - за хора, практикуващи секс без кондоми или пътуващи до екзотични страни...Варицела - за предпочитане, защото в по-късен етап зостер може да ни извади от строя. Никой не прокламира да се правят всички, но поне прочете малко...
53
1
 
0
 
! Отговори
До 47 и сие преди 6 месеца
А к'во са рекли от същата Вактруф на майките на онези 34 деца от Чад, при регистрирани 218 случая от началото на годината до средата на Май 2018 в три области от района на Тибести, отишли си именно след боледуване от менингит? Както ни и на онези други 14, при регистрирани 205 случая на морбили?

Извинявай, споменах ли, че децата не са били ваксинирани?
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Наличието на ракообразуващите маймунски SV40 вируси във ваксините не е някаква теория на конспирацията, между другото това са думи на д-р Морис Хилмън един от най-големите учени на Merck, който не е имал идея, че записа един ден ще бъде чут от много хора в Интернет. Той вероятно е мислел, че този разговор ще остане таен завинаги. Запитан защо това не е излязло в пресата, той отговаря „Очевидно такива неща не се казват, това е научна работа вътре в научната общност”. С други думи, учените, творящи ваксините се прикриват един друг. Те пазят своите мръсни тайни в собствения си научен кръг и не ра
51
0
 
2
 
! Отговори
Маркс преди 6 месеца
Призракът на комунизма броди из Европа. И е убил много повече от 37 човека. Много е заразен.
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Защо големите организации похарчиха $571 милиона за един ваксинационен проект, когато кладенците за чиста питейна вода се конструират за по-малко от $3000 от Международния комитет на Червения кръст ?
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Но вместо да се опитат да стигнат до корена на проблема – защо MenAfriVac предизвиква сериозни нежелани реакции, както и незабавно да се спре всяко по-нататъшно разпространение на ваксината, докато се изясни случая – същите тези държавни служители се опитали да подкупят с пари страдащите родители, за да си мълчат. Според Г-н М. тези държавни служители били по-загрижени за прикриването на опасностите от ManAfriVac, отколкото за защита на хората от увреждане: Защо големите организации похарчиха $571 милиона за един ваксинационен проект, когато кладенците за чиста питейна вода се конструират за п
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Над 50 деца парализирани след ваксина против менингит от Бил ГейтсСъщият този братовчед, който е посочен от Ингланд като „Г-н М.“, добавя, че когато министърът на здравеопазването на Чад и министърът на социалните грижи най-накрая се появили в Гуро, почти една седмица след епидемията от парализа, решили да евакуират 50-те парализирани деца в болница на повече от 300 километра, тъй като имало само един лекар в целия регион на Гуро.
„Всичко това ни безпокои и ни кара да се страхуваме от най-лошите последствия. Много е тъжно, че цялото селище е парализирано.“
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Според братовчед на две от ваксинираните деца, ужасяващите странични ефекти на MenAfriVac започнали да се появяват в рамките на 24 часа от нейното поставяне. Много от децата, засегнати от нея, веднага започнали да изпитват главоболие и да повръщат, а след това се стигнало и до „неконтролируеми конвулсии“. А когато родителите и местните власти се опитали да се обадят на държавните служители от високите етажи на властта, за да потърсят помощ за засегнатите деца, техните молби били пренебрегнати.
Властите в Чад опитват да купят мълчанието на родителите
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Както беше отразено наскоро от разследващата журналистка Кристин Ингланд за Vactruth, например малкото селце Гуро в северната част на Чад наскоро стана жертва на тъмната страна на тази ваксинационна програма, след като най-малко 50 младежи от района се парализираха след ваксинация с MenAfriVac – нова ваксина против менингит, разработена специално за Африка. Изтъквана като превантивен лек за менингит, ваксината MenAfriVac е причинила на всяко от децата (някои от които едва седемгодишни) халюцинации, конвулсии, а накрая и парализа.
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Над 50 деца са парализирани след ваксина против менингит от Бил Гейтс. Поне от 10 години насам Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс е на кръстоносен поход, целящ ваксинирането на всяко дете на планетата. В Африка липсата на хигиена и чиста вода са създали условия, при които безпроблемно виреят заболявания като менингит и малария. Мултимилиардерите и многобройните им съюзници бият ваксини на местното население като решение на проблема, което от своя страна предизвика бум на случаи на парализа сред по-младите жители на Африка.
44
3
 
1
 
! Отговори
Дарвин преди 6 месеца
Защо за Бога, защо се харчат пари за образователни кампании?! Анти-ваксърите не трябва да си ваксинират дечицата! Противоестествено е! Кому е необходимо гена на глупостта да се разпространява?!
43
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До House M.D.
За ваша информация първите ваксини след раждане са за хепатит и туберкулоза. За дребна шарка е след първата година на детето.
42
0
 
2
 
! Отговори
четящ преди 6 месеца
В Москва започна ваксиниране и то безплатно против грип. Обособили са и мобилни група на различни места в града.
41
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До House M.D.

На професорът може само дишате пепелта от обувките. Проблемът е, че такива самозвани знаещи, като вас, дават тъпи съвети на недораслите родители и те не ваксинират децата си, а после искат някой да ги пази с пръчка от инфекциите. Няма лечение за шарките и затова са създадени ваксините. Който не си ваксинира детето трябва сам да си го лекува!!! Така ще се научите.
40
9
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 6 месеца
Самозваният проф. Тошко (вероятно Африкански) нагло лъже. Първата ваксина се поставя часове след раждането. Освен това, покритие от 95% е практически невъзможно. Отделно, няма ваксина, която да е 100% сигурна. Можете да се разболеете дори да сте ваксинирани. И накрая, вредните ефекти от ваксините са по-големи от ползите.
39
0
 
3
 
! Отговори
До Алтерниращ преди 6 месеца
За последното изречение не си много прав!
За съжаление има, но ще трябва да говорим за статистика и вероятности, а и темата се преплита с друга житейска драма - за пациента дето за малко влезнал в болница, но иначе си бил много здрав, както и за хоремага, наречен здравеопазване.

Но да се върнем на ваксините. Като на всяко едно лекарство и там има осведомителни листовки и вътре са описани възможните странични ефекти, споменати в някаква степен на случване и изразени в отношение 1 към гьотере
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Искате картина на бъдещето — представете си ботуш, който стъпва върху човешкото лице и остава там завинаги.

Оруел
37
2
 
3
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 месеца
Бойко вилнее из Европа! Ваксинирайте Бойко!