Поражение за Тереза Мей: Сделката за Brexit - отхвърлена

202 се изказаха в полза на оставането в ЕС
Обновена: 16 яну 2019 12:54 | 15 яну 2019 21:49, Нели Христова
310
Поражение за Тереза Мей: Сделката за Brexit - отхвърлена
Снимка: Reuters

Тереза Мей претърпя срамно поражение, както предрекоха социолозите. Британският парламент отхвърли сделката, съобщават от BBC.

Още по темата

От 432 гласа, 202 бяха в полза на отказа от сделката.

Лидерът наопозицията  Джеръми Корбин настоя за вот на недоверие към правителството, което може да доведе до избори, вместо до излизане на държавата от Европейския съю.

Тереза Мей събщи, че ще свика дебат в сряда.

Лидерът на британската опозиционна Лейбъристка партия Джереми Корбин внесе вот на недоверие към правителството на консерваторката Тереза Мей, предадоха ДПА и Асошиейтед прес.

"Внесох вот на недоверие към правителството", каза Корбин, определяйки резултата от гласуването по споразумението за Брекзит като "катастрофално" поражение за кабинета, посочва Франс прес.

Обсъждането на вота ще се състои утре.

С наближаването 29 март - датата, на която Обединеното кралство е предвидено да напусне ЕС, страната изпада в най-дълбоката политическа криза за последния половин век.

Днешното гласуване сложи край на градената от Мей от две години стратегия да уреди приятелски развод с тесни връзки между Обединеното кралство и ЕС след Brexit.

"Ясно е, че камарата не подкрепя тази сделка, но тазвечершният вот не ни казва нищо за това какво подкрепя", каза Мей пред парламента малко след обявяването на резултата.

Това е предизвестена загуба за Тереза Мей. Тя няма мнозинство сред 650-те депутати в британския парламент и още от самото начало сделката не беше популярна сред тях.

Срещу договора с ЕС се обяви и Демократичната юнионистка партия от Северна Ирландия, както и шотландските националисти.

Британските медии също предвиждаха загуба за Тереза мей с над 200 гласа.

“Ако отхвърлите споразумението, това може да открие пътя към разпадане на Обединеното кралство”, предупреди в понеделник Тереза Мей.

Сега Мей трябва да предложи "План Б" на парламента, но не е ясно какво ще съдържа той. Британският премиер не е отхвърлила възможността да се измести крайната дата за Brexit. Възможно е и ЕС също да приеме тази опция, ако изглежда, че има възможност за сделка.

Отлагането обаче няма да доближи Великобритания до решение за Brexit.

Ако не се стигне до договорка и британския парламент не одобри нищо е възможно да станем свидетели и на "твърд Brexit", чиито последици ще бъдат сериозни и за Брюксел, и за Лондон.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
2
 
12
 
! Отговори
prostyu преди 5 години
Те пък немците няма да си вземат парите с износ и мита. Айде бегай от тука
57
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите в Англия сега като ги изгонят и като се приберат и безработицата тук ще скочи. Заплатите ще паднат драстично, или работиш на по-малка заплата, или взимат някой прибрал се от Англия.
56
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До смехуркоГлупости на търкалета. Ако за ВБ беше толкова розово кака Тереза нямаше да е толкова нападателно предупреждаваща. И не се е загрижила за ЕС ами за собствената си държавка която вкара в този *** ***. Трябва да доведе нещата до край, иначе за какво беше този напън? Всичко става пълна безмислица и ненужно създаден хаос. Но както казах - какво да очакваш от държава която не може да осъзнае че мястото й на шахматната дъска не е това което беше. Вече не сме и офицер, камо ли царица.
55
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сделката е да върнат на ЕС парите, дето им дължат поне на 30%. И по-специално на Германия, дето все се опитвате да я изкарате виновна. Англичаните не искат да ги връщат дори и в този размер, друг въпрос дали ги имат, и плашат с някакви последващи "вреди" за ЕС. Отделно дворецът гледа да се измъкне от "кралската афера", започнала в Испания (която не се знае дори как върви). Какво ще стане ли? Кой каво пил, пил. Време е за сметката. Аз лично не им симпатизирам (на GB).
54
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За какво обвиняват Корбин? Всяка партия, която е в опозиция е длъжна "да копае гроба" на управляващите. Социалист бил?!!! А, какъв искате да бъде? - Може би фашист или болшевик?!!!Защо не обвиняват онези над 100 консерватори, които предадоха Мей?Крайно време е самите англичани да решат какво ще правят. Омръзнаха на европейската публика със своята себичност.Да се махат и Европа да мирляса! Обединението го имаше много преди да влезе Англия през 1973 г. Ще го има и след излизането й!
53
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 82НЯМА ДА ИМА НОВ РЕФЕРЕНДУМ--зависи от евровота
52
2
 
16
 
! Отговори
сапуня преди 5 години
Кое му е трудното, както си е било преди да влязат в ЕС и готово. Те станаха к у чката на гранция и германия, щели да управляват света и били империя. Айде бегай от тука
51
10
 
12
 
! Отговори
Перничанин преди 5 години
Трябва ни единна Европа, защото нито Русия, нито САЩ го искат. Да не говорим за извънземните от Африка, които изостават порядъчно. Дано не излязат!
50
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ко поражение тая спечели гласовете на хората никой не иска в ЕС ама никой Тереза Мей си осигури още един мандат другите нека си гласуват против нея.
49
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 72А как ЕС позволява му.тра да е премиер вече 10 години в България
48
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
циркове за пред Зрителя!за всички е ясно, че ще се чака евровота: ако червенощитовите спечелят - ще има втори референдум, т.е. ще останат, ако спечели статуквото - твърд брекзит!
47
2
 
10
 
! Отговори
УК в Рассия преди 5 години
Лосион за вана във всеки пъб!
46
4
 
2
 
! Отговори
вова преди 5 години
започва се...
45
2
 
27
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
не виждам драма. всичко се преекспонира, за да изглежда по-патетично отколкото е в същност за да му се придаде холивудски оттенък... все пак шекспир, дълго, дълго преди откриването на холивуд бе казал, че "животът е сцена...
44
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искаме нов референдум, Англия остава в ЕС
43
4
 
11
 
! Отговори
Атакист преди 5 години
Сега или никога! Путин трябва да направи предложение Великобритания да се присъедини към Русия! Всички британци с ушaнkи и самавари в домовете си! Долу ЕС!
42
8
 
7
 
! Отговори
мекр0н преди 5 години
ще доживея краха на ЕСССР, както доживях краха на СССР, хип хип ураааа!!
41
6
 
10
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
Стига с тия кривозъби гнусни островни морди продукт на инцест!Да потъне в атлантика вече все ми е тая ,*** само с театри ни занимават!
40
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Позорна загуба за поддръжниците на брекзит. Над 200 гласа разлика против това е световен прецедент. До сега в Англия рекорда е бил 160 гласа. Това е тотално поражение.
39
3
 
17
 
! Отговори
А+ преди 5 години
432 са против ,а не от 432 гласа .Голяма грешка,а дали е умишлена или от незнание ..... ,това нека се разбира редактора,ако имат такъв в Днес.