Германия ще спасява бизнеса с 500 млрд.евро помощи

Затруднените фирми ще могат да се възползват от огромната сума
20 мар 2020 20:40,
39
Германия ще спасява бизнеса с 500 млрд.евро помощи
Снимка: БГНЕС

Германия планира фонд от половин трилион евро за подпомагане на компании, изпитващи затруднения с плащанията вследствие на пандемията от коронавирус. Фондът ще има възможност да гарантират техни задължения или дори да инжектира в тях капитал, когато това е необходимо, съобщи в петък немският седмичник Der Spiegel, цитиран от БНР.

Още по темата

Фондът с приблизително 500 млрд. евро е формиран по модела на Специалният фонд за стабилизация на пазара в размер на 480 млрд. евро, който правителството създаде за подпомагане на банките по време на финансовата криза. Правителството е готово да възстанови и този свой фонд, ако банките изпаднат в затруднения, посочва изданието.

Понастоящем финансовото министерство на страната обмисля да започне програми за директна подкрепа на стойност около 180 млрд. евро, посочва "Шпигел" и добавя, че има възможност да се увеличи тази сума до 700 милиарда евро.

"Обмисляме финансова помощ в мащаб, който не е съществували никога досега", цитира изданието служител на финансовото министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
2
 
! Отговори
Това е целта преди 4 години
спиране на производството и печатане на пари, а инфлацията и рецесията сами ще дойдат
37
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Боко и компания освен, че крадат като обезумяли, ще изпият и последната капка кръв на бългърския бизнес. Какво да се очаква от СИКаджия и приятели...
36
2
 
3
 
! Отговори
Храна за размисъл преди 4 години
Истерията е напълно изкуствено създадена и целта се прикрива и за много от вас тя не е тайна komentari/2020/03/6.html?m=1
35
2
 
10
 
! Отговори
duchess преди 4 години
На немците проблемът им ще е по-скоро какво ще стане, когато магазините се изпразнят и гостите-мюсюлмани останат без храна. Сещаме се, че те първи ще тръгнат да нападат къщите по цели катуни. Ще колят и бесят наред. Полицията да помогне? Полиция и армия почти няма. Да не говорим, че там също е пълно мюсюли, дето редовно издават тайните предстоящи акции на полицията на сънародниците си. Пък и армията буквално няма патрони. Знам за какво говоря, от двадесет години живея там.
34
4
 
5
 
! Отговори
postradal pasi преди 4 години
До Анонимен Алоо, а Хитлер колко вагона с злато, сребро , артефакти изнесе от България а сега леле кои ще ги спасява целия *** съюз краде от България злато и сребро замита артефакти и мачка България стига с този нихилизъм и ето ви повече за короната:Сами по себе си коронавирусите съществуват от години, но сега учените наблюдават нещо впечатляващо масов срив в имунната система на хората заради високите 5G честоти, особено на тези, чиито организми не са адаптирани на редовно честотно облъчване а именно по-възрастните от хората. В допълнение към това като се добави храненето с меса
33
2
 
12
 
! Отговори
Вътко преди 4 години
Един обяснява как Германците не били измислили нищо по устройството на двигателя, въпреки, че в цял свят двигателите с вътрешно горене се наричат Отто(бензинов) и Дизел (на нафта) на името на двамата изобретатели. Другият шизофреник се мисли за Руски окупант. Докато половината българи са такива, България няма да прогресира. Да погледнен в нашето канче, че сме некадърни и да се подобрим, и стига с тези фенове на големия брат, сами сме си достатъчни, не ни трябва закрилник и да плашим гаргите.
32
2
 
14
 
! Отговори
Мъдю преди 4 години
Фалират малките държави, германия им дава кредити за да ги спаси и робството продължава. Левски е предаден от българи, и сега е България продавана от българия, така че оправия няма
31
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 30 .Пътник но към по добро. А виж ти може да си пътник вече , прегледай се за вируса
30
15
 
6
 
! Отговори
. преди 4 години
Германия е пътник! Скоро...
29
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименМда, произвеждахме и криви гуми с разминати шарки, мотокари за рециклаж и още много такива качествени неща
28
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който не е разбрал механизма...жал ми е за него. От 2009 насам ЕЦБ е на 0% лихва и месечно изкупуват "токсични" бонове и облигации по сложни инвестиционни схеми на стойност поне 30 млрд. 2 трлн. евро без покритие са в ръцете на Германия и ето ти 700 милиарда наведнъж за справяне с нещо си. Това се казва пране на пари в особено големи размери.
27
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво Бойко!
26
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименДа,модерни бяха,нашия завод произвежаше по най-нови технологии над 5 000 вида различни лампи - за бита,за дискотеки и барове,за батерии,за промишлеността,за автомобили,улични и градски лампи и каквито се сетиш още,дори декоративни с вграден лик в лампата на различни хора и на някаква важна арабска клечка,беше си поръчал такива лампи с неговия лик и му ги произвеждаха.
25
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименТи да видя немци,когато ни набутаха с плана Ран-ът и ни разрушиха икономиката и оставиха на улицата стотици хиляди хора без работа?Щото аз не видях немци сред тях,нито европейци.
24
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 23Хаха, модерни предприятия сме имали. Мухаха с технология от 45та година.
23
10
 
7
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 4 години
До 10. Глу.пак, добре че е той, щото ако бяха онези некадърници и крадци от БСП щяха да раздадат всичко за един месец и тогава щеше да видиш не грабеж, ами катастрофа и пълен хаос
22
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Споко, немските банки имат 3 трилиона спестени пари от пенсионери и наследства.
21
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Европечатницата работи на пълни обороти от януари.
20
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тогава да подкрепят фирмите ,които се занимават с набиране на студенти,че затвориха университетите и немските фирми фалират!
19
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
печатницата почва