Орбан сравни действията на ЕС със Съветския съюз

Не е съгласен с обвързване на фондовете с върховенството на закона
13 ное 2020 13:56, Елка Василева
111
Орбан сравни действията на ЕС със Съветския съюз
Снимка: архив, БГНЕС

Унгария не може да приеме достъпът до фондовете на Европейския съюз да бъде обвързан с покриването на критериите за върховенството на закона, защото това би означавало, че общността действа като някогашния Съветски съюз, заяви унгарският министър-председател Виктор Орбан, цитиран от Ройтерс.

Орбан, който е критикуван за подкопаване на демокрацията в Унгария, каза, че "не може да бъдат отнемани парите на унгарците" и че продължаващите обсъждания в ЕС за критериите са "технически".

Той заяви, че е разговарял вчера с германския канцлер Ангела Меркел за регулацията.

"Трябваше да й кажа, че ако тази регулация, разработена от Европейския парламент и германското председателство, бъде приета - а това изисква мнозинство от две трети, така че ние да не можем да я блокираме, тогава значи сме превърнали ЕС в Съветски съюз", заяви Орбан по държавното радио.

Още по темата

Според него критериите биха били равнозначни на "изнудване на идеологическа основа без обективни критерии".

"Ние не сме искали такова нещо . . . не сме създали ЕС, за да имаме втори Съветски съюз", каза той, без обаче да отиде дотам, че да заплаши с налагане на вето върху целия процес за бюджета на ЕС.

Полският министър-председател Матеуш Моравецки, който е основен съюзник на Орбан, изпрати по-рано писмо до институциите на ЕС, заплашвайки с вето върху общностния бюджет за 2021-2027, ако достъпът до фондовете на ЕС бъде поставен в зависимост от това дали правителствата спазват върховенството на закона, припомня БТА.

Това обвързване беше главна грижа за ЕП и няколко северноевропейски страни като Нидерландия, които поискаха още по-строги условия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕС настоява да има върховенство на закона.Това наистина беше сериозен проблем и в СССР.ХАХАХАХАХАХАХАХХААА
98
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
то "върховенството на закона" кат истанбулската конвенция, като джендърство и феминизма,мигранти, расизъм и всички ценности които ни набутаха. Не се връзвайте зад такива термини, щото не се касае хич до "върховенство на закона", а до законно смачкване на всички несъгласни с ценностите и другите гнусотии на ЕС.Орбан можеше като тулупа да си гледа живота и чекмеджето а той буквално се жертва, това е много смело в днешно време на ***
97
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами още когато се събраха и решиха да обвързват парите с "върховенство на закона" и подобни либерастки термини писах че всеки който подпише подобно нещо работи срещу държавата си и е изменник и ако сме правова държава баце след подписа директно отиваше в затвора. На матр'яла даже не му направи впечатление. И да, ЕС е създаден да ни ограбва а ние да го хрантутим, това е положението. Браво на унгарците че знаят кого да избират и не го предават и Орбан вместо да се надупи като мутрата се бори.
96
4
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Прав е Орбан!България трябва да подкрепя Унгария във всичко, преди ес да се разпадне!
95
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кецове е нарицателно от името на американската фирма "Keds". A китайските "кецове" са по лиценз на американската фирма "Converse", конкурент на "Keds".
94
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Дедовия БАХУР...Не позна. Ония кецове от едно време бяха, познай какво? Пак копия на американски. И бяха ужасни копия. Докато китайците се научат да копират по-добре, запада вече беше минал на смекчаващи кецове и какви ли други не технологии.Всъщност, китайците и до днес не могат да произведат нещо тяхно си. Нямат технология.
93
3
 
5
 
! Отговори
Дедовия БАХУР... преди 3 години
до анонимен 91: Аверче, аз порастнах с китайски кецове на краката и зиме и лете. Китайските стоки са добри- Просто КОГАТО У НАС НАХЛУ "ДЕМОНКРАЦИЯТА" беше изключен фактора "качествен контрол". От там едни от най-д0лните *** на демонкрацията- прекупвачите, се развихриха безнаказано. Логично, прекупвача търси максимална печалба- значи купува най-ефтиния ***, за да го шитне на най-висока цена. Ето къде ни е проблема.
92
4
 
2
 
! Отговори
Гого преди 3 години
ЕС е ***, но ние сме печеливши! Не от фондове, не от права и свободи. Просто ако не бяхме в ЕС сега границата ни с Турция щеше да е на 3 км от Пловдив, а Лудогорието щеше да е автономен анклав.
91
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е новия режим, не са баш като СССР но натам отиват :)
90
6
 
5
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Дам,просто трябва да има държава! В началото бях оптимист относно ЕС,но се питам дали няма за цел да унищожи държавността. За това съм убеден комунист с фашистки уклон. Всъщност това е и Китай и Япония. Такава беше и Германия и Франция (Виши и Петен държат 40% от територията на Франция ВСВ)
89
12
 
5
 
! Отговори
ами като преди 3 години
не им харесва на унгарците в ес нека го напуснат !! тогава няма да имат проблем със свържаността на върховенството на закона с получаваните средства защото просто няма да получават никакви пари от ес....и понеже са нетни получатели няма да е проблем на ес напускането им
88
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако някой ми беше казал преди 30 години, че Китай ще произвежда супер качествени смартфони, лаптопи и какво ли още не, щях да се изсмея. Тогава им се смеех на партийните лозунги и бедността, а къде е Китай днес... Светът се променя супер бързо. Не подценявайте китайците. Тия са супер упорити, трудолюбиви и имат супер много акъл. Малки на ръст хора, но умни. Според мен китайците ще управляват човечеството в следващите векове.
87
3
 
5
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
#90, ето това е най странното, защо ЕС внася неквалифицирана работна ръка? Шиндзо Абе официално заяви на японския бизнес да разчита на изкуствения интелект и механизацията и няма да вкара никакви емигранти. Което не му попречи да е съпричастен с войната с която няма нищо общо и да дари 6 млрд долара на бежанските лагери.
86
4
 
9
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Между другото, миналата година най умния робот беше китайски. Докато тези от Бостън правят роботи които тичат и правят салто, китайците усилено работят по изкуствения интелект.
85
5
 
8
 
! Отговори
Criticus Magnus преди 3 години
До ГосТТоя филм май вече свърши! Играта на Монополи я спечелиха компании като Amazon, Facebook, Google, Ali Baba, Ten Cent, е тем подобни...И всичко това стана докато ние все още седим и спорим аджаба турците ще ни превземат ли или Европа ще ни налага някакви идеологии...Времената толкова се промениха не само за последните 30, ами за последните 10 години...Чакай ти да ти дойде инвеститор да търси неквалифицирана (единствената която остана у нас) работна ръка.
84
5
 
4
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Китайската социалистическа пазарна икономика, която има за цел да обере плодовете на производството за цялото население, а не само за малкия елит, работещ за своите егоцентрични интереси, може да доведе до този нов етап в развитието на човечеството. Точка.
83
4
 
5
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Ако държавата контролира пазара, вместо дигиталният капитализъм да контролира държавата, истинските комунистически стремежи ще бъдат постижими. И тъй като изкуственият интелект все повече дава възможност за управление на сложни системи чрез обработка на масивно количество информация и бързи интензивни обратни връзки, то за пръв път се появява истински способна алтернатива на пазара, които дълго време оправдаваше идеологията на laissez-faire капитализма и всичките злини, идващи с него.
82
4
 
4
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
За целите на социалното благополучие и сигурността, както на физическите лица, така и на частните компании, не бива да се допуска те да притежават екслузивни права върху най-съвременните технологии или базовите платформи за изкуствен интелект. Подобно на ядрените и биохимичните оръжия, поне докогато те съществуват, нищо друго освен стабилна и силна държава не може да осигури безопасността на обществото. Ако не национализираме изкуствения интелект, бихме могли да потънем в една дистопия, напомняща за ранната мизерия на Индустриалната революция, със сатанинските си месомелачки и уличните хлапаци
81
3
 
6
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Но социалистическата пазарна икономика на Китай може би има решение за този проблем. Ако изкуственият интелект може рационално да разпределя ресурсите чрез прецизен анализ на огромното количество от данни, и ако събраната от него информация позволи замяната на несъвършенствата на невидимата ръка на пазара и справедливото разпределяне на създадените огромни богатства, то ще станем свидетели на планова икономика, която действително да функционира.
80
3
 
3
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Изкуственият интелект е най-голямото предизвикателство, пред което са изправени съвременните социални и икономически системи. Ако той остане под контрола на пазарните сили, то неизбежно можем да очакваме оформянето на свръхбогат олигопол, съставен от информационни милиардери, които ще жънат несметните богатства, създадени от роботите, които ще са заменили човешкия труд, оставяйки огромна безработица след себе си.