Великобритания вече задържа нерегистрирани коли с БГ номера

Много наши сънародници се опитват да избегнат високите данъци
Обновена: 7 дек 2020 22:39 | 7 дек 2020 22:38, Нели Христова
20
Великобритания вече задържа нерегистрирани коли с БГ номера
Снимка: Pixabay

Живеещи във Великобритания българи се оплакаха в социалните мрежи, че колите им с български номера са задържани от английската полиция през последния месец или са получили предупреждение, че не могат да ги карат повече, пишат от "24 часа".

Правилата изискват да им направят английска регистрация до 6 месеца след вкарването им в страната. Много българи обаче не се съобразиха с това изискване, тъй като данъците и прегледите на Острова са по-скъпи, а и за органите на реда бе трудно да установят кога точно са дошли, тъй като европейските граждани не подлежаха на гранична регистрация.

С изискването обаче да кандидатстват за статут за уседналост, за да могат да останат в страната след Брекзит, властите вече разполагат с доказателства от колко време пребивават на Острова. Ако са били повече от 5 г. и са получили пълен статут за уседналост, изискването да си направят английска регистрация на автомобила е дори по-кратко – 14 дни.

Великобритания от няколко години се бори с този проблем, тъй като смята, че губи около 60 млн. паунда годишно неплатени пътни данъци. При няколко специализирани полицейски акции бяха заловени 350 хиляди пътни превозни средства с чужди номера, които са надвишили 6-месечния срок за регистрация.

За да си ги получат обратно, собствениците им трябва да платят 200 паунда такса за освобождаване, 160 паунда депозит – гаранция, че ще регистрират незабавно автомобила и ще започнат да плащат данъци и застраховка за него. И колкото по-бързо го сторят, толкова по-добре ще е за тях, тъй като се начисляват и по 21 паунда на ден за паркинг на задържаната кола.

При доказване на срока, в който автомобилът е каран във Великобритания с чужда регистрация, властите разчитат основно на записите от пътните камери, с които са снабдени английските магистрали. Също така насърчават местните власти да им подават информация, ако забележат, че в тяхното населено място продължително паркира пътно превозно средство с чужди номера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България трябва да забранят регистрацията на коли с десен волан. И без това са само все брантии и ги карат разни чалгари с 2 пръста челце.
13
2
 
2
 
! Отговори
Умуфри преди 3 години
До Бай Брус 8 - че че то всички коли в България с GB регистрация се карат от български джигити за да не плащат такси в БГ. ***, Сър.
12
9
 
12
 
! Отговори
Американ преди 3 години
Бyлrapиcтaнeцът колкото и да печели, все си е ц и r a н и н.
11
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българите в Обединеното кралство работят, за разлика от българите.Имат статут, а българите шарят с бусове и тapaтaйки и търсят аванта, продават ромска плът и джобят англичаните навсякъде.И нека който е невинен, пръв да хвърли камък по мене, а ако греша, то нека сам Бог ме съди.
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 12Същото е и в Германия 6 месеца с бг номер и след това задължително TÜV, застраховка и KFZ данък зависим от колата дизел бензин катализатор и. т. н.Нема братче, а може ли газ както у Българията! Плащаш това което ти е колата, ако искаш пререгистриране бензин -> газ пак плащаш! Те това е готина Германия за балканските мушмороците! Ако не те хванат кеф, ако те хванат, 30 см най малко навътре
9
7
 
23
 
! Отговори
Хм... преди 3 години
българи...Много смело изказване.Не всички от България са българи, а знаем кои мърсуват. Същите, които вършеят нощем из селата с бусове.По-спокойно с българите.
8
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще платят скъпо за гаврата с европейски граждани!Меркел и Макрон сега точат санкциите и ще плащат 60 милиарда евро всяка година данък на Европа.
7
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Англия тарикатщината не се толерира. Живееш там и печелиш доволно- ще си плащаш като всички останали.
6
5
 
17
 
! Отговори
Бай Брус преди 3 години
Честито! Сега очакваме и България да постъпи реципрочно - всички с GB номера да се пререгистрират. Знам, ще си останем с чакането, ама не е лошо КАТ да спретне една акция за всички с чужди регистрации в България - застраховка имат ли, преглед дали са минали...
5
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ядосах сеМи мнооо яно чи ша са ядосами уеее! Долу английта уеее!
4
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Занимавате ни с глупости. Нито живеем във Великобритания, нито караме коли.
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само важно уточнение е, че се гледа от кога този, който управлява колата има адресна регистрация в съотвентата държава. Така отпада и варианта за каране на кола на друго име с пълномощно или автомобил на фирма. За целта си взимате от Бъргария от застрахователя удостоверение за липса на щети и го представяте на европейският застраховател и така стойността на застраховката намалява.
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Номер 3 ти *** ли си или да...твойте комшии плащат данъци на България кво трябва да ги направим?
1
3
 
11
 
! Отговори
123 преди 3 години
А, не бе. Сичкото *** си мисли, че е у БГ