ЕС със санкции срещу представители на руските власти заради Навални

Външните министри дадоха зелена светлина за подготвяне на списъка
130
ЕС със санкции срещу представители на руските власти заради Навални
Снимка: БГНЕС

Министрите на външните работи на страните от Европейския съюз са се споразумели днес за налагане на санкции срещу четирима високопоставени представители на руските власти заради хвърлянето в затвора на опозиционера Алексей Навални, предаде Ройтерс, като се позова на двама дипломати.

На срещата в Брюксел не са били обсъдени конкретни имена. Външните министри са дали зелена светлина за подготвяне на списъка.

Още по темата

Според цитираните дипломати обаче ЕС ще наложи санкции на четирима високопоставени представители на руските власти. Това са ръководителят на Следствения комитет на Руската федерация, генералният прокурор и директорите на Националната гвардия и на Федералната служба за изтърпяване на наказанията.

По-рано днес върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел изрази очакване външните министри на страните членки да бъдат единни и решителни при обсъждането на реакцията на последните руски действия.

Ясно е, че Русия е поела в посоката на конфронтация с Европа, случаят с Алексей Навални е ярък пример за нарушаване на руските ангажименти. Руската страна отказва да вземе предвид решението на Европейския съд по правата на човека за Навални, каза Борел.

Преди началото на срещата няколко външни министри, сред които Хайко Маас, първият дипломат на Германия, изразиха подкрепа за налагането на санкции срещу Русия, отбелязва ДПА./БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още по темата: РусияЕСсанкциинавални
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 3 години
Европейските санкции на руснаците им е през оная работа !
108
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 3 години
Обикновена марионетка !
107
0
 
6
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Не знам защо "запада" не се учи от историята кои може от времето на татарите освен Полша да се похвали че със сила е постигнал нещо срещу руснаците.още по малко със заплахи и санкции.що не ги ползват тия санкции и срещу Китай сигурно там има повече политзатворници
106
3
 
13
 
! Отговори
джо преди 3 години
Руснаците казаха нещо много важно на "великите" Европейски политици. Ние сме вежливи и ще ви изслушаме, но от тук нататък всички ваши действия ще бъдат стриктно следени и ще има незабавен огледален отговор. И видяхме какво се случи на дипломатите, които дръзнаха да се появят на забранените митинги.Изритаха ги незабавно... От тук насетне във всяко отношение печеливши няма да има. За всеобщо съжаление последствията ще са за нас взирам туризъм , търговия и др. бизнеси.
105
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците пак мизерстват, и ОЩЕ ПОВЕЧЕ ще мизерстват.Тук русофилите къчове хвърляха как блатните били "унижили" Борел, той спокойно си се прибра и започна да точи секирата.:))))
104
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 111"Познавам хора, които са си подправяли рождената дата в паспорта, за да ги вземат на фронта."Комунистите дори не можете да лъжете като хората .... (но се опитвате, де).
103
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айййяйяйяйй, в пандиза Нивални ще стане булката. След пандиза ще се исхожда прав
102
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, де, дворецът на Путин, с 1001 стаи, пълни с мраморни италиански статуи, мебели ампир, балдахини и атлази, с вани от злато, басейни и фонтани, зали за пушене на наргилета и плеймейтки по прашки, които въртят кючеци и стрийптизи - навални даже даде кадри как изглежда отвътре. А то - един гол строеж, който ще се завърши чак 2026 г. По това време Путин може и да не е президент, ако реши. И какво е Навални - един патологичен лъжец
101
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 50Не мери другите със своята мярка, ни що же ство. Познавам хора, които са си подправяли рождената дата в паспорта, за да ги вземат на фронта.
100
1
 
1
 
! Отговори
пущиняк преди 3 години
Само не ми е ясно кой му даде акъл на този люхман да прави това видео за "двореца" на Путин! Той да се беше заинтересувал малко по сериозно и да беше лансирал пред широката общественост едно филмче за асфалтовия път, които руските власти правят до планинска резиденция, близо до връх Фишт в западен Кавказ! Същевременно в съседната речна долина има села, до които може да се стигне само с Урал или по теснолинейка в аварийно състояние!
99
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 104 Значи, Русия ни построи 6 блока в атомната централа "Козлодуй" - те дават 40 % от тока в България. С руски технологии е построен и Нефтохим- Бургас, който дава бензина на Бг, оръжейната ни индустрия също е създадесна с руска помощ и произвеждаше по руски лицензи. Оттам внасяхме евтин нефт, вьглища, газ, руди. А сега нашата армия няма даже един дрон и не дай си, боже, да стане нещо, ще сме като арменците в Карабах
98
1
 
12
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 3 години
До анонимен 104,Каква кафеварка те гони и тебе, мислиш ли, че без производства може да съществува държава с население 145милиона души в такива сурови климатични условия? Произвеждат си руснаците вече почти всичко - и автомобили, и телевизори и всякаква бяла и черна техника като цяло! Друг е въпроса, че са им ниски заплатите, ама и затова една нова Лада сега, може би във връзка с ниския курс на рублата, струва около 10-15хил. лв. в зависимост от модела.
97
2
 
16
 
! Отговори
Тия луди ли са бе преди 3 години
Ясно е, че Русия е поела в посоката на конфронтация с Европа, случаят с Алексей Навални е ярък пример за нарушаване на руските ангажименти. Руската страна отказва да вземе предвид решението на Европейския съд по правата на човека за Навални, каза Борел.Навални е осъден за престъпление съгласно руските закони. Какъв европейски съд по правата на човека ви гони?
96
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един руски журналист питаше по московските улици минувачите: " Радвате ле се, че Навални беше осъден". Първият интервюиран каза: "Много се радвам", вторият: "Отдавна трябваше да го осъдят", третият: "Такива като него трябва да ги разстрелват", четвъртият: "Такива трябва да ги лишават от гражданство и да гонят в чужбина с шут отзад". Наистина, наскоро големият руски артист Никита Михалков предложи да се въведе лишаване от гражданство на типове като Навални, които призовават срещу Русия да се въвеждат санкции
95
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците за себе си не можаха да построят фабрики, та на нас.Всичко, което се срути 90та година, цялата им икономика всичко провалиха отт некадърност.И ние след тях. Нямаше печелившо предприятие.И тогава и сега СССР/Русия е една бензиностанция.Ако им спре газа и нефта загиват.Една кафеварка не измислиха.ЛАДИте и Москвичите им някой купува ли ги днес.НИКОЙ
94
2
 
3
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Руснаците си имат водка,сельодка,кисели краставички,картошки! Имат и красиви жени! Какво повече им трябва???!!!
93
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕС се подигра с Наварни. С тези подлизурковски санкции ЕС за пореден път се подмаза на Путин.
92
3
 
12
 
! Отговори
Хм ! преди 3 години
Защо санкции? Нека този протестър да поработи нещо за държавата си ! Не само да плещи смехотворни глупости по площадите .
91
2
 
8
 
! Отговори
СТРАХ ЛОЗЕ ПАЗИ преди 3 години
Ами, ако ПУТИН се ядоса и им спре кранчето. Всичките им пози ще се сдуят. Затова уж санкции, ама не съвсем
90
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С такива смехотворни санкции само поощряват Путин да продължава да вкарва в затвора свойте опоненти по скалъпени обвинения на конвейр.