ЕС нарече санкциите на Китай неприемливи

Жозеп Борел иска да продължи диалога с Пекин
23 мар 2021 08:00, Петя Славова
97
ЕС нарече санкциите на Китай неприемливи
Снимка: БГНЕС

Ответните санкции на Китай заради наложените по-рано днес санкции от ЕС са неприемливи. Това заяви върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел след заседанието на европейските външни министри.

Още по темата

По неговите думи ЕС цели да продължи с Пекин диалога за човешките права. Той отбеляза, че днес Съветът на ЕС е приел санкции по новото европейско законодателство срещу нарушителите на човешките права по света, които засягат шест държави - Китай, Северна Корея, Либия, Южен Судан, Еритрея и Русия.

Борел оцени положително действията на турското ръководство в последните три месеца. Той уточни, че всички възможности остават открити и Европейският съвет ще прецени по-късно тази седмица в каква посока да продължат отношенията с Анкара. От декември насам виждаме действия на турското ръководство в правилната посока, обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На кантара измислените права на човека, от едната страна, а от другата реалните китайски пазари, икономика, наука, култура, военна промишленост и армия.Варела вярва ли си, че ще засегне със санкции два милиарда китайци и 68 милиона яко въоражена армия, а техните разведки и бойците им кунгфу изобщо няма за какво да се спори. Още по малко е крайно неразумно да се обиждат хора от Индия, Китай и Русия.Барелекино какво каза за Спутника в Москва, А???
82
1
 
7
 
! Отговори
Кофти навици преди 3 години
Китай да не е Русия та след всяко налагане на санкции като добрият котарак Леополд да казва - "Хайде да живеем приятелски!"
81
0
 
8
 
! Отговори
Евро гейски ценности преди 3 години
"Ответните санкции на ... заради наложените по-рано днес санкции от ЕС са неприемливи"ХА ХА!"- А нас за какво?"
80
1
 
6
 
! Отговори
обикновен преди 3 години
А санкции към ЮАР, Бирма, Камбоджа, Мавритания, Нигерия, МАКЕДОНИЯ кога, дядка? Вие май съвсем се самозабравихте, само вие ще налагате санкции, ама още нищо не сте видели и ние покрай вас, за съжаление!
79
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно съм много *** и не разбирам. Значи санкциите са ок, но ответните санкции са неприемливи!?! Ти може да налагаш санкции, но на теб не могат да ти отвърнат със същото, защо?Това се нарича реципрочност. На всяко действие има противодействие.Каквото повикало, такова се обадило.Време е евроджендърите да се опомнят и да осмислят, че не могат безнаказано да налагат санкции. Освен това ги налагат много избирателно, за едни може, за други като СА не може.
78
2
 
11
 
! Отговори
към к.84 преди 3 години
PS Гл. прокурор ще разбере, че отзоваването на секретарите на руското посолство ще доведе до затормозяване дейността на БГ посолството в Москва,дезангажиране на Русия по монтажа на двата руски реактори в АЕЦ-Козлодуй.Само с 1млрд.м3/год. от Азърбайджан ще се види, че отнякъде трябва да се вземат още 2 млрд.м3 за зимните и пиковите потребности,но поне 2-3г. този газ ще е турски, т.е. руски, защото Спецпрокуратурата и И.Г. не разполагат със собствени залежи. А за Русия БГ не е интересен като пазар
77
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предполагам, че от ЕС не смятат, че техните високомерни санкции спрямо Китай, Северна Корея и Русия ще останат без отговор. Те само ще втвърдят позициите на посочените три държави спрямо САЩ, Германия, Франция. Русия ще спре полагането на тръбите за СП-2, а те са немски и загуби ще търпи не Путин, а фрау Меркел. Китай ще спре даването на заеми на ЕС, което е в ущърб за Западна Европа и САЩ. БГ ще остане с почти неработещо посолство в Москва, а гл.прокурор ще разбере, че не трябва да се бърка въ
76
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китай е много много назад. На 17 февруари китайската сонда Мао Цзе Дун (честно не помня тия китайски названия) влезе в орбита около Марс и предаде една снимка до земята. Снимката която предаде може да се направи и от земята с по-мощен телескоп. После заявиха че към края на юни от сондата Мао Цзе Дун щял да изскочи марсохода Си ДзинПин който щял да направи меко кацане с парашути на Марс. Не ставя ясно какво ще прави сондата Мао Цзе Дун 5-6 месеца в орбита, може би ще шпионира американците.
75
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички НЕИЗБРАНИ ръководни органи на ЕС се държат както управлението на Русия, Турция и Северна Корея взети заедно. Явно евроскептиците се оказаха прави.
74
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо Христов"Отделно, повтарям за неразбралите: Преди 3 дни Китай заяви официално на янките в Аляска, че Китай е световната сила. "Той и Путин официално заяви че не е убиец, ама не хвана дикиш. Това че си поварвал на Китай си е твой личен проблем.
73
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много са зле тея... американски чуждопоклонници!
72
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовСкрий се бе комунист, отивай във форума на Работническо дело.
71
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борел трябва да взема частни уроци от Байдън за поведение към диктатори.
70
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещо сте пропуснали Саудитска арабия, а сетих се за едни 4 млрд ставаше въпрос. Демократи, само от пари се интересуват.
69
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Процеса по почистване в Европа, тече с пълна сила. Финалното действие е война. Англо сакския елит за финал спасяват Европа, а останалите живи, се захващат здраво с индустриалното производство, финансирано от атлантически елити. А тези глупости с правата са прикритие. САЩ и сега заливат ЕС, с китайски стоки. Този е начина да се спаси САЩ.
68
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борел не е за тази работа. Държи се като представител на село с 15 жители, а не на съюз от 500 милиона. Допуска да го унижават а покрай него и нас гражданите на ЕС разни недорасли диктаторчета като Путин.
67
1
 
2
 
! Отговори
От бай Тошо преди 3 години
Точно шепата ориз е една от основните съставки в рецептата, умножена по милиард.!.
66
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китай има 5то поколение Ориз. Вари се по бързо и расте по -бързо. Големи фенове на Китай имало тук. Банда циркаджии. Докато вашето българско производство тъне вие ми хвалите чужди копир стоки. После се чудите,защо ходите с 300лв пансии или малки заплати. Защото нямате акъл за повече.
65
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква е рецептата? Шепа варен 9риз по цял ден. Така им виждам рецептата, ако се перчат на великата западна раса. Отивай да сънуваш китайски салами
64
5
 
3
 
! Отговори
От бай Тошо преди 3 години
Жълтурките имат рецепта за справяне както с еврохомотарикати и наглимюмюни така със замаяни путиняци.!.