Брюксел очаква от България присъди за корупция на високо равнище

ЕК следи събитията у нас и те ще бъдат отразени доклада за върховенството на закона
Обновена: 3 юни 2021 17:55 | 3 юни 2021 15:02, Камелия Цветанова
88
Брюксел очаква от България присъди за корупция на високо равнище

Европейската комисия изрази днес очакване в България трайно да бъдат произнасяни окончателни присъди за корупция на високо равнище. България трябва да завърши прилагането на препоръките на ЕК в доклада по механизма за сътрудничество и проверка от 2019 г., заяви днес говорителят на комисията Кристиан Виганд, цитиран от БТА.

Още по темата
Важно е събитията в страната да не водят до отстъпление от постигнатия напредък (в областта на законността), добави той на пресконференция в отговор на въпроси, свързани с решението на САЩ вчера да наложат санкции на няколко български граждани. Остава още работа за вършене, обобщи Виганд по повод изпълнението на препоръките на комисията.

Той отбеляза, че една от препоръките бе да се взаимодейства със Съвета на Европа за преодоляване на недостатъците в българското законодателство срещу корупцията и за ефективно разследване на престъпленията. По неговите думи ЕК следи събитията у нас и те ще бъдат отразени в очаквания през юли доклад за върховенството на закона.

От ЕС посочиха още, че няма да предприемат ответни действия срещу Съединените щати заради санкциите срещу шестимата български граждани. Това заяви говорител на Европейската комисия в отговор на въпрос дали Брюксел би потърсил обяснения за действия спрямо европейски граждани и компании.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
13
 
! Отговори
хахаха преди 2 години
Добре де,ДОСЕГА къде бяха????
41
2
 
9
 
! Отговори
бай ганю преди 2 години
а народа у нас очаква в пъти повече такива присъди но уви до като пеевски е играч в комбина със боко такива присъди са не реалнив момента в който американците стъпят яко по въпроса тогава нещата може да се размърдат
40
1
 
8
 
! Отговори
Раймонда Дием преди 2 години
Не им вярвам на краварите, защото споредмен тази Декларация е "прах в очите" на простиябългарски народ !И тук има някакви задкулисни уговорки, коитоне знаем и никога няма да . . .узнаем !
39
2
 
31
 
! Отговори
Помнещ преди 2 години
Това е Лицемерие от страна на Брюксел! Защо едва сега " приветствате" и " командвате" за присъди? Къде бяхте миналата пролет и лято,когато протестираха хората че има корупция в България и управлението на ГЕРБ и Борисов? Че Глав прокурора е човек на Групировката ГЕРБ! И едва сега,когато САЩ през главата на ЕС назова нещата?!!! Лицемери!!!
38
5
 
4
 
! Отговори
ниновка преди 2 години
Хайде другари и другарки да се преброяваме и който успее при другаря Бошко
37
1
 
22
 
! Отговори
Трезвен преди 2 години
И децата в 5 клас знаят, че това повече така не може да продължава.
36
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Борисов естество санкции никой не слага.Двуличници!
35
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Времето на Лоестият крадец безвъзвратно приключи!
34
0
 
25
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
Е ЧАК НА ВИСОКО НИВО. НАЙ МНОГО ДА ОСЪДЯТ НЯКОЯ ЧИСТАЧКА ЧЕ ЗАКЪСНЯВА ЗА РАБОТА
33
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Горанов и Лойко трябва също да бъдат осветлени от САЩ, защото те са получателите на рекета от Божков. Много странно е защо не са в списъка и те. Целия свят видя записите и снимките. Горанов и Лойко у панделата час по-скоро!!!
32
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешев, разбра ли бе? За тебе се отнася! Ако защитаваш още тези, които трябва да облекат раирани пижами, ти ще заемеш тяхното място!
31
4
 
30
 
! Отговори
Айде преди 2 години
Приключи се с Герб. До тук беше. Общо взето, след последните избори бяха в ногдаун, но в момента са в тежка кома от която няма излизане. Нали се сещате, че стотици хиляди бюджетници в момента трескаво се оглеждат къде да отиде гласа им, че Герб вече са бита карта.
30
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС има да си чака Гешев да свърши нещо по въпроса. Както е казал Рашков, другият главен прокуроро може, този не става! Този е част от корумпираните на високо равнище, няма как себе си да разследва.
29
5
 
8
 
! Отговори
Айдук Бойко преди 2 години
Ще ме хванат за дебелата и сочна наденица
28
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Големите корумпирани преподават уроци на малките как да станат големи.Ще има да си чакамеее !
27
2
 
22
 
! Отговори
Барселона преди 2 години
Тези от Брюксел добре ли са,нали ще останем без Правителство и ръководство...погледнато всеки от тях е за затвора..
26
3
 
27
 
! Отговори
момчето си отива преди 2 години
мочето с шкембето си отива, ГЕРБ и Боко също...
25
1
 
19
 
! Отговори
Оффф преди 2 години
Дни преди изборите. Боци, ако не си схванал още - уволниха те. Хайде, ти и част от старите гербухери сте скътали по някой лев, но тия новите ядоха хурката. Хем няма време да гепят кинти, хем вече са оцапани с боята Герб. Опера Русе, нещо напрежение усеща ли се вече ? :)
24
0
 
22
 
! Отговори
Мара преди 2 години
Сети се МАРА да се ПОБАРА...А досега къде беше?
23
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тези от Брюксел са същите като нашите ! - само правят доклади и дават съвети как УЖ да се преборим с корупцията и корумпираните.Ама действия никакви ! - няма санкции , няма имена , НИЩО.