Българи и румънци заляха плажовете в Гърция

Те компенсират липсата на руски туристи, отчитат агенции
Обновена: 18 авг 2021 13:54 | 18 авг 2021 13:54, Петя Славова
46
Българи и румънци заляха плажовете в Гърция
Снимка: БГНЕС

Въпреки нарастващия брой на новозаразени с коронавирус и строгите мерки,  Гърция отчита възход на туризма. Страната се радва на туристи от България и Румъния, които компенсират липсата на руски туристи в Северна Гърция, показват данни на туристическите агенции.

Още по темата

Сигналите до сега са за много успешен туристически период за август и септември, съобщават от министерството по туризъм в Атина, предава БНР.

Българи и румънци отново са основни туристи в Северна Гърция. Причината за това е, че избягват пътуване с фериботи до островите и добрата епидемологична обстановка  в тази част на Гърция, коментират туристическите агенции. Най-много българи почиват на Халкидики и Кавала.

Въпреки наложените ограничителни мерки заетостта на хотелите на островите премина 80% по данни на Института за туристическа политика. На Миконос и Санторини всичко е резервирано и за месец септември. Крит и Родос са на трето място по желание за почивка на чуждестранните туристи, съобщава световна туристическа агенция.

Два острова - Миконос и Карпатос до сега са посетени от повече туристи, отколкото през цялата изминала година.

Тази година Гърция си постави цел да достигне 50% от туристите в сравнение с успешната 2019 година. По всичко личи, че тази цел ще бъде премината, прогнозират в туристическия сектор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно както лятото 2019.Няма спиране на международните полети.Дано септември и октомври да така.Който не сте Марс за фекалните води и кривото поведение
28
14
 
4
 
! Отговори
Сори преди 2 години
В Гърция - само по /някои от/островите. Иначе нашето море. Прехвалените гръцки каменисти плажове и студена вода - ццц. Тази година така страхотно си прекарах на нашето море - няколко години го бях пренебрегвал, и храна и условия и /юли /не беше населено Перфектно !!
27
10
 
3
 
! Отговори
Сафридис Зарганис преди 2 години
Дебели лъжи. Половината от българите, както и сърбите, македонците и румънците имат имоти там и си ходят в тях. Това е фактът за гръцкия туризъм. А капацитетът на Миконос и Санторини е нищожен.
26
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А така. Ходете там, че отивам на море и не искам да ми висите на главата.
25
7
 
6
 
! Отговори
Ам гъл преди 2 години
Манипулативни новини постоянно и от всякъде. Днес много са добре проценти нагоре туризъм, Ваксинирани ***. Утре трагедия спад в туризма, огньове, забрани. Други ден забравят какво са писали предните дни и точно обратното се пише. Гърците са си по зле от Еврей продажна *** която мрази всичко особено Глупавия Българина ама Българина му дай да Плюе по Родината и да Слави Гръцката ***. Българин чета с предател Без промяна.
24
0
 
11
 
! Отговори
от Варна преди 2 години
На мен пък тъкмо ми свърши част от отпуската и така и не излязох от града. Помагах за боядисване, ремонт и т.н. и ме е яд че от Февруари имам винетка и съм я ползвал само веднъж. До плажа естествено ходихме, но още е голяма тъпканица и са сложили шамандури на не повече от 30м от брега. Само не ми е ясно, защо всеки трябва да се хвали къде бил ял и колко струвала бирата. Ние вчера ядохме пържоли с домати-5,99лв/кг +малко ток за скарата, за днес има остатъци.
23
2
 
12
 
! Отговори
До Маняк преди 2 години
Ходя по селата, щото ми е близко. За твое сведение една умрела пица в село Никити е около 15-17 евро, най скъпата пица която съм ял въобще! Бил съм по Тасос, Кефалония и Закинтос. Цените са по скоро нормални. Цените като гледам се изравниха с наште, качеството е поне тройно по добре у Гърция. Шезлонги и чадъри на цената на фрапе - 2 Евро. И те така... чакам с нетърпение 25ти, тогава съм резервирал. Нека съм беден и ***
22
6
 
32
 
! Отговори
... преди 2 години
Е къде да ходим? В България на 30лв чадър? За 20 дена в Гърция платих веднъж 8 евро за Чадър с 3, ПОВТАРЯМ ТРИ !!! шезлонга. В БГ миналата година някъв дърт ****ера*ст ми обяснява, че трябвало да ставам в 7 сутринта да си запазвам шезлонг и чадър за 17лв нищо че плажа е към хотела и съм гост в хотела. В Гърция за 8.50 евро не мога да си изям порцията Пансета и ми остава за вкъщи. В БГ за 15лв цацата не ми стига да се наям после ме хваща разстройство. Бирата им е ок нищо специално но не е прескъпо
21
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ходих и в Гърция и в Албена в най-скъпия хотел. Не бях ходил 5 години в България. Такава гадна храна в Албена на бях ял. Нямаше места по плажа, тъпканица, ужас. Никога повече.
20
12
 
16
 
! Отговори
Nikos Petros преди 2 години
ЕЛАТЕ В ГЪРЦИЯМ БРАТЯ ВИЛГАРИ..ТУКА ЩЕ ВИ ДАДЕМ ПО 100 ЕВРО НА КАЛПАК ЗА ТОВА ЧЕ СТЕ НАШИ ГОСТИ.. И НЯМА ДА ВИ ИСКАМЕ ЕВРАКЯ ЗА НИЩО...100 ПЕРСЕНТ ФРИИ = ФРАПЕТА, БИРА МИТОС, УЗО ПЛОМАРИ ,+ ПАРАЛИАС, МЪТЕНО УЗО ''АТАНАССИОС ЗАФИРАС'' . ЛАВРАЦИ, ОКТОПОДИ, = НА КОРЕМ .
19
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Миналата година беше рай. Тази година също. Аз съм за ограниченията. По-малко хора, по -добре. Е тука на Черноморието да си ходят повечето хаха то си е много хубаво хаха
18
5
 
5
 
! Отговори
,,, преди 2 години
Мачкай гришо
17
26
 
22
 
! Отговори
Маняк преди 2 години
Ходят по селата в северна Гърция и се праят на голямата , работа - отидете на скъпото по островите надолу да ви видя мишоци :D
16
23
 
32
 
! Отговори
ахх преди 2 години
Друго си е да лежиш на каманака и да хванеш тен още на КПП-то от чакане.
15
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво се чудите - по-евтино и по-хубаво от родното Черноморие, където можеш да гледаш на живо "Баш майстора на море" в капиталистически вариант.
14
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми не знам, аз сега съм във Варна и тук е пълно с румънци. Тук там има по някой изпаднал германец или руснак, останалите - всичкото мамалига!
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кат няма място на нащо, там ще заливат
12
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От две седмици сме в района Фанари-Кавала и няма кьорав румънец и тук там вулгарико.Предния месец пак бяхме за две седмици и имаше повече руманеш и малко вулгарико.От десетина дни руманеш имат карантина след ходене при малките и затова Маказа се минава за нула време по, което и да е време на денонощието.
11
12
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблем са тестовете и ваксинацията. Засега няма начин да се мине границата, ако не си набоден или .обръкнат в носа. Това е новото крепостничество. Е, някои много запалени вече се набодоха с тази цел, за да пътуват. Но това решение не е разумно. Все пак здравето е по-ценно от разнасянето на .ника по почивки
10
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм тука на дюни,има си ***,има си народ,всичко си е ок