2/3 от германците не вярват, че Шолц ще управлява повече от 4 години

Едва 1,3% смятат, че той ще управлява колкото Меркел
8 дек 2021 21:08, Нели Христова
19
2/3 от германците не вярват, че Шолц ще управлява повече от 4 години
Снимка: БГНЕС

Почти 2/3 от германците смятат, че новоизбраният канцлер Олаф Шолц няма да може да се задържи на поста повече от четири години, сочи проучване на YouGov, проведено за агенция DPA.

По-рано днес лидерът на германските социалдемократи Шолц беше избран от Бундестага за нов ръководител на правителството на мястото на Ангела Меркел.

Още по темата
Резултатите от проучването показват, че 44% от германците смятат, че Шолц ще изпълнява функциите на канцлер в продължение на четири години, след което няма да успее да спечели преизбиране. Други 20% от анкетираните са убедени, че управляващата коалиция на социалдемократите, Зелените и Свободните демократи ще се разпадне до следващите избори за Бундестаг.

Само 16% от анкетираните очакват Шолц да бъде преизбран за втори мандат, а само 1,3% от анкетираните смятат, че новият канцлер ще издържи толкова дълго, колкото предшественичката му Ангела Меркел, която оглавяваше германското правителство в продължение на 16 години.

В същото време само 22% от анкетираните заявяват, че новото правителство ще направи сериозни промени в политиката на страната, докато 51% смятат, че няма да има сериозни промени. Други 16% отговарят, че не очакват никакви промени.

Проучването на YouGov е проведено в периода 1-3 декември и обхваща 2067 души на възраст над 18 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че той ако изкара 4г трябва да почерпи. С изключение на 2-3, които са от ФДП. Кабинета му е пълен с "калинки", (начело с него) и издънките им започнаха още преди да ги изберат офицялно дори.
7
0
 
6
 
! Отговори
Естет преди 2 години
Убавец!
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 7Ти какъв се явяваш, да заповядваш на кой какво да прави? Аре шут в г.ъза. Не са всичките като тебе на социалка в Германия.
5
1
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
изгонете ам бази от германия пуснете сев поток2 спрете със санкциите срещурусия искаме мир и разбирателство европа зона на мира не искаме конфликтис русия
4
6
 
3
 
! Отговори
до 7 преди 2 години
Тебе, като те гледам, нищо не те интересува, освен ракията, жалката заплата от 2000лв. да върви без да правиш нищо смислено и софрата. Айде марш да си сипеш!
3
1
 
14
 
! Отговори
Ивайло преди 2 години
Хората ще го изгонят с камъни, още малко. Още не са влязли ифициално, и вече загатват какви глупос.ти ще правят. И баба ти не беше с всичкият си, ама този ще я приключи Германията изцяло.
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистите затриват Европа над 100 години.Затриха християните и с това почтения капитализъм.Не успяха с комунизма и сега решиха да наводнят с ислямисти целия континент.Поради провалът им в идеологически план, решиха да затрият всички идеологии като затрият първо половете.Тъй де ,след като няма мъж и жена ,няма и ляво и дясно.Накрая не им стигна и на Бог решиха да се бъркат и измислиха климатичния проблем.На криви хора и Слънцето им пречи!
1
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е важно кои управлява важни са хората как са възпитани в една държава манталитета.