Полицията в Белгия прави опити да блокира конвой с протестиращи

30 превозни средства са задържани
Обновена: 14 фев 2022 15:43 | 14 фев 2022 12:10, Ния Христова
4
Полицията в Белгия прави опити да блокира конвой с протестиращи
Снимка: БГНЕС
Властите в Белгия съобщиха в понеделник, че са задържали 30 превозни средства, докато полицията се е опитвала да спре конвой от протестиращи срещу COVID ограниченията, опитващ се да достигне до Брюксел, съобщи БГНЕС.
 
Демонстрантите от т.нар. "Конвой на свободата" се опитаха да се отправят на север към седалището на Европейския съюз, пренебрегвайки забрана, след като през уикенда се опитаха да блокират движението във Франция.
Още по темата
 
Кметът на Брюксел Филип Клозе заяви пред местното радио RTBF, че на път за белгийската столица са забелязани общо 400-500 автомобила и микробуса.
 
"Около 30 са блокирани, а останалите са изчезнали ", каза Клозе.
 
Той отбеляза още, че няколко десетки автомобила се намират на паркинг в покрайнините на Брюксел, където полицията е решила да насочи протестиращите и те биха могли да преговарят, за да им се разреши да отидат към центъра на града "пеша". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: протестполициябелгия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"...и те биха могли да преговарят, за да им се разреши да отидат към центъра на града "пеша". "______ Някой трябва вече да разрешава на хората да ходят в центъра пеша?!? И за това величайше разрешение трябва да се преговаря?!.. Ама че в абсурд живеем, не е истина просто...
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още не мога да разбера какво значи това "не са им разрешили" да отидат където са решили? Значи ти отиваш да им кажеш в лицето, да им крещиш, ако трябва, че ги ненавиждаш, че не можеш да ги гледаш и да се махат час по-скоро, а те ти казват "чакай ся, не съм ти разрешил да идваш да се жалваш от мен, даже ти забранявам да идвеаш!" Е няма такава простотия! Също като в казарамата - от старшината ще се жалваш първо... на него! И кога ще се оправят така нещата и ще си вземем това, което ни отнеха?
2
1
 
3
 
! Отговори
... преди 2 години
1-ви ти още ли не зацепи че такива като теб в България сте МАЛЦИНСТВО и че колкото и да те е яд, че си се пре...л да се набучиш, повечето хора НЯМА да го направят? Не знам защо си хабиш енергията - кой се набучил се набучил, от тук нататъка броят дози в България ще расте само с 2-но, 3-но, 4-но и т.н ваксинирани, но не и като абсолютна бройка на ваксинираните хора.
1
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
""Около 30 са блокирани, а останалите са изчезнали ", каза Клозе." Ами, така е, антиваксърите зарязват своите като стане напечено и се изпаряват до "по слънчеви дни". Като тукашните, всъщност.