До 1 млн. бежанци може да тръгнат от Украйна към Европа

ЕС е готов да изпрати на Киев значителна хуманитарна помощ
18 фев 2022 07:38, Елка Василева
61
До 1 млн. бежанци може да тръгнат от Украйна към Европа
Снимка: архив, БГНЕС

Европа може да очаква приток на бежанци в случай на по-нататъшна ескалация на кризата около Украйна, предупреди заместник-председателят на Европейската комисия Маргаритис Схинас, цитиран от ДПА.

Според оценките към ЕС може да се насочат между 20 000 и 1 000 000 бежанци, заяви Схинас пред германския в. "Велт".

Още по темата

Освен това в момента в Украйна живеят около 20 000 европейски граждани, които може да имат нужда от подкрепа за евентуална евакуация, добави той.

Схинас заяви, че ЕС е готов и да изпрати на Киев значителна хуманитарна помощ, както и да помогне при необходимост от спешни действия.

Разполагането на руски войски в близост до украинската граница предизвика международни опасения, че Русия може да се готви за нашествие в съседната страна - нещо, което Москва отрече неведнъж, припомня ДПА, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
До КаракольоТо комунистите сътвориха Симон Петлюра и федералисти от ВМРО .Александър Димитров" Брадата" също е комунист
43
1
 
2
 
! Отговори
Каракольо преди 2 години
До анонимника 56 , ако гледаме по този начин в исторически план до преди 100на години никой не беше чувал и за белоруснаци, румънци, бошняци ,косовари, словаци, македонеци, израелци и много други изкуствено сътворени създания. Ала другарите комунисти сътвориха Украйна и украинците сега ще им сърбат попарата.
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трудно ми е да проумея понятието украинец какво изразява - етническа идентичност, национална идентичност. Голяма е разликата. Аз не съм чел за племена наречени украинци или нещо сродно. Чел съм за варяги/викинги, българи, кумани, печенеги, латиши, готи, хазари, татари, даки, за някакви славяни дори, но за украини не съм чел. Явно в историята има големи бели петна.
41
1
 
3
 
! Отговори
До 51 преди 2 години
Да , а докато западния райх се изселва в Украйна украинците си влизат в западния райх безпрепятствено и ти взимат работата, като работят за заплати , които на теб биха ти се сторили смешни и за които не би работил. Същевременно ЕС налива пари в тези държави , където тези са най - много за да се осигури заетостта на милиони европейски граждани , а украинските ухание си работят на тяхно място и се ползват с повече привилегии от тях. Е.ба си откачения ковид райх. Хитлер никога не би го направил.
40
2
 
2
 
! Отговори
Минко преди 2 години
Две-три украинки,до 28 години,до 50кг винаги могат да намерят място в моя дом.
39
1
 
1
 
! Отговори
Qqqq(продължение) преди 2 години
Докато някои са против приемането на мюсолмани и скачат против тях , защото изповядват исляма, украинските въшливци им взимат работата , а също и на много други европейски граждани. Само в Чехия има около 1 милн. украински емигранти , а над 50% от населението е от украински произход. За Полша и Унгария да не говорим. Тези държави се украинизират и претопяват от дълги години заради алчността на политиците от ЕС , която ги кара да търсят евтина работна ръка за сметка на самите европейски граждани
38
1
 
3
 
! Отговори
Qqqq преди 2 години
Бежанци от Украйна влизат непрекъснато в ЕС , основно чрез Полша , Унгария, Чехия и Словакия, където им се издават фалшиви визи и паспорти , така че това те е нищо ново под слънцето. Който е отишъл да работи на запад знае , че украински икономически емигранти има на всякъде и са също толкова разпространени като ромите. Нека да подчертая - това са икономически емигранти и ООН все още не ги възприема , като бежанци, които мигрират поради други причини (война).
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Четвъртият Европейски райх е решил да изсели и експулсира украинците от Украйна и да завоюва Жизнено пространство. Славяните трябвало да се изселят от Украйна, да дойдат западноевропейци.
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Европейците ще се бият за белите бежанци от Украйна. За украинките ще има Гражданска война в Европейския съюз между отделните щати.
35
0
 
1
 
! Отговори
Mен преди 2 години
Аааааа не,Европа си обича *** тя не иска бежанци християни.
34
0
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
товарят ги на кораби и както е било преди 200 години на запад към новия святв европа не искаме украинската ***-фия
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А, направо 1 милиард може да тръгнат даже, къв милион...
32
2
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Приемаме само украинки до 25год.
31
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Анализи, разузнаване, експерти дрън дрън ... и накрая цената на петрола скача и руснаците продават на американците ахахахахааххахахаах.
30
1
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
В началото на кризата 600+ хиляди избягаха от Донецк и Луганск в Русия и към 150 хиляди към вътрешността на Украйна. Това е факт според ООН, а не "може"... По-новите цифри са за 800 хиляди и съответно 200 хиляди. Така че вече има милион бежанци.
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може, но няма да тръгнат. Мога да се обзалагам.
28
2
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
То и аз мога да спечеля от тотото. Европро'стацие надминаха и неграмотните комсомолци по де'б'илна пропягяндя.
27
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние си имаме 2 000 000 бежанци и без война.Избягаха от "хубавия" живот тук.
26
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинките са добре дошли.
25
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До дъждовна вода/запознат Защо бог наказва нас нормалните българи да живеем сред морални из роди харесващи Путин и Русия?