Какви санкции ще наложи ЕС на Русия?

351 членове на руската Дума ще бъдат наказани
22 фев 2022 15:15, Нели Христова
160
Какви санкции ще наложи ЕС на Русия?
Снимка: БГНЕС

Налагане на санкции на 351 членове на руската Дума, гласували за независимостта на Луганск и Донецк, и замразяване на руските облигации и кредитиране на Руската централна банка са част от първоначалния пакет от европейски санкции срещу Русия, който е на масата на ЕС.

Освен това Комисията и ЕСВД (Европейската служба за външна дейност) препоръчват да бъдат наложени санкции на 27 длъжностни лица и образувания (включително командирите на руските сили, нахлули в Украйна и три банки), участващи в отделянето на двата региона.

ЕС ще предприеме също мерки да ограничи достъпа на Русия до европейските финансови пазари.

"Европейската комисия предложи на Съвета на ЕС да одобри пакет от санкции срещу Русия, състоящ се от четири блока: персонални санкции срещу лица, свързани с вземането на решение за признаване на Донецката и Луганската народна република, санкции срещу банки, финансиращи руските военни и други операции в Донбас, ограничения на достъпа на руската държава и правителство до европейските финансови пазари, ограничения върху търговията с отцепническите региони". Това беше заявено в съвместно изявление, публикувано от Урсула фон дер Лайен, ръководител на Европейската комисия, и Шарл Мишел, председател на Европейския съвет.

Пакетът беше обсъден сутринта от постоянните представители на държавите-членки (Coreper) и ще бъде обсъден отново следобед, след представянето на правните документи от Комисията, както от Coreper, така и от външните министри в Париж, на неформалния Съвет по външни работи. Решението може да бъде взето утре сутринта или малко след това.

По информация на "Катимерини", настоящият пакет има подкрепата на 26-те страни-членки, като унгарският представител изтъкна необходимостта от по-нататъшни дипломатически контакти с Москва и помоли да се консултира с Будапеща, преди да заеме окончателна позиция.

Комисията подготвя паралелен пакет, който ще се съсредоточи върху физически лица и образувания в отцепилите се региони, докато ЕС си запазва правото да активира по-строг пакет в зависимост от следващите ходове на Владимир Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви пари и оръжия се вкараха при хохлите е неверояятно само да има повод отан да е под прозорците на ,,Големия враг ,, на запада . Сега други възможности мислят пак да ги уижават . Те не разбраха , че човешкия фактор е най-важен за руските хора . Каквото е обещано президента го прави да си защити хората . Другото се преодолява някак . Велик човек и найй-важното велик шахматист .Успех и здраве желаем всички ,другите са малка част от нас .
134
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Урсус ЛайNeн е светъл лъч на тегнещата военна обстановка в Украина. Лъч който топли децата на Украина въпреки че няма кемюр, ток, нафта и газ, а децата топлинки, гладнинки и жаднинки
133
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Урсула и Столтенберг и Байдън ...може да изближат Историческата Писалката на Путин и след тях всички евроамерикански *** !!!! Идва Нов Световен Ред Русия - Китай !!!
132
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Toва на снимката вокалистът на Аеросмит ли е?
131
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До плюещите Русия, тогава търсиш във вражеска България, която е член на вражеските ЕС и НАТО. Аре бегом марш, гопник!
130
3
 
17
 
! Отговори
До плюещите Русия преди 2 години
Пишете в Гугъл " ООН обяви кой е най добрият мегаполис по качество на живот в света " А към 138ми, който твърди че Русия е колкото икономиката на Португалия....ха ха ..Чети бе момче. Чети! Вижте и коя страна е с трилионен външен дълг ? И колко гастарбайтери работят в Русия..и въобще Сорос ви промил пилешките мозъци !
129
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как какви,?! Просто ес ще спре да си слага вазелинче отзаде, та белким ги заболи руснаците.
128
4
 
2
 
! Отговори
до 142 преди 2 години
Да, прав си. На всички трябва да им е гадно. Само на руснаците им е все едно щото те са свикнали да им е гадно.
127
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците са свикнали на всичко. Могат да преживеят само с картофи но вие мекотели какво ще правите? Урудсулка яхай метлата и бегай на далече!
126
2
 
7
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Кви са санкциите :)))
125
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да пратят тази снимка на Путин! По страшни санкции не могат да бъдат измислени!
124
1
 
6
 
! Отговори
Сссс преди 2 години
От един отбор са и САЩ и Русия,за тях е идеално да е несигурно положението,ресурси скъпи,оръжия се продават яко,какво по добро за тях......
123
12
 
3
 
! Отговори
до 133 преди 2 години
бОли ги китайците за рассия. Какво могат да получат от една държава с икономиката на Португалия? Даже и газопровода не го ползват пълноценно.
122
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сами го казвате - сега когато руснаците врътнели кранчето, като спрели газа... урока е, че Русия е ненадежден партьнор и трябва да се разчита на тях само в краен случай. Да не говорим, че използвайки ядреното си оръжие като залог, че нормалните държави не могат да се защитят без опасност от ядрен апокалипсис, могат да нахлуят и да окупират всеки. Последните 100 години са го показали многократно това.
121
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 124 Ами какво ще яде после Вовата?
120
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Облеченка в комунистическо червеното жакетено сако, се прави опит да се демонстрира фокусирано че ни се демонстрира нещо дрътоСмрадливоОмочано и изпамперсинирано като саниранв вещица. Урсула фон дер Лайен е друг човек, политик и най вече жена която е родена от мъж и жена и която използвайки мъж е родила децата си.Преклонение към такива смели,атрактивни и сякаш никога не били недоразвити и никога млади,Тя винаги е била грамотна,интелигентна и спазваща етикета на висшата дипломация. Аванти ***
119
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудя се и не мога да се начудя на глупостта на ЕС. Тези хора повтарят само като папагали снакциите на Щатите и Англия без собствено мнение. Не разбират ли, че така постоянно тласкат Русия към Китай.
118
2
 
12
 
! Отговори
ПОвНИМ преди 2 години
Нали преди години имаше санкции с/у Русия , и накрая кво станЪ , всички на посещение при путин !
117
3
 
12
 
! Отговори
лентата назад преди 2 години
Байдън е избран и финансиран от най-големите военни индустрии в САЩ , искат да има войни , за да им върви бизнесът , затова и Байдън е най-корумпираният Президент на САЩ до сега , така че Байдън иска да има война , не му пука за Украйна , ЕС или който и да е , важното е всички пари да отиват в САЩ !САЩ и Англия сринаха ЕС , като изместиха и ЕС от руските пазари , за да ги заемат ТЕ !
116
1
 
11
 
! Отговори
BDSM преди 2 години
Урсула ще бъде строга господарка. Облича латекса, закопчава ги с белезници за тръбите на парното и....бой с камшик