Какви санкции ще наложи ЕС на Русия?

351 членове на руската Дума ще бъдат наказани
22 фев 2022 15:15, Нели Христова
160
Какви санкции ще наложи ЕС на Русия?
Снимка: БГНЕС

Налагане на санкции на 351 членове на руската Дума, гласували за независимостта на Луганск и Донецк, и замразяване на руските облигации и кредитиране на Руската централна банка са част от първоначалния пакет от европейски санкции срещу Русия, който е на масата на ЕС.

Освен това Комисията и ЕСВД (Европейската служба за външна дейност) препоръчват да бъдат наложени санкции на 27 длъжностни лица и образувания (включително командирите на руските сили, нахлули в Украйна и три банки), участващи в отделянето на двата региона.

ЕС ще предприеме също мерки да ограничи достъпа на Русия до европейските финансови пазари.

"Европейската комисия предложи на Съвета на ЕС да одобри пакет от санкции срещу Русия, състоящ се от четири блока: персонални санкции срещу лица, свързани с вземането на решение за признаване на Донецката и Луганската народна република, санкции срещу банки, финансиращи руските военни и други операции в Донбас, ограничения на достъпа на руската държава и правителство до европейските финансови пазари, ограничения върху търговията с отцепническите региони". Това беше заявено в съвместно изявление, публикувано от Урсула фон дер Лайен, ръководител на Европейската комисия, и Шарл Мишел, председател на Европейския съвет.

Пакетът беше обсъден сутринта от постоянните представители на държавите-членки (Coreper) и ще бъде обсъден отново следобед, след представянето на правните документи от Комисията, както от Coreper, така и от външните министри в Париж, на неформалния Съвет по външни работи. Решението може да бъде взето утре сутринта или малко след това.

По информация на "Катимерини", настоящият пакет има подкрепата на 26-те страни-членки, като унгарският представител изтъкна необходимостта от по-нататъшни дипломатически контакти с Москва и помоли да се консултира с Будапеща, преди да заеме окончателна позиция.

Комисията подготвя паралелен пакет, който ще се съсредоточи върху физически лица и образувания в отцепилите се региони, докато ЕС си запазва правото да активира по-строг пакет в зависимост от следващите ходове на Владимир Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази невидимата госпожа ли ще налага санкции ... къде и е диванчето?!?
114
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АМА НАИСТИНА ЛИ ОТ ЕС СА ОСЪДИЛИ ПРИЗНАВАНЕТО НА КОСОВО?!!!
113
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С 1 дума нищо.Ескандер и компания,като ви посети вече ще е късно.Путин ще ви изкара алчността за печалби и растеж през носа.Което,като чели не е толкова лошо.
112
2
 
11
 
! Отговори
хаха преди 2 години
Добре дошли в този нов смел свят, в който европейските граждани съвсем скоро ще плащат 2 000 евро за 1 000 кубични метра природен газ.Това написа в Twitter профила си бившия руски президент Дмитрий Медведев.
111
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайл Путин! Ще Му седнат на диванчето.
110
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вова, врътни им кранчето на тия и ги остави на студено.
109
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
досега си мислех че ние българите сме най кротките овце и могат да ни манипулират както си искат но докато човек е жив научава много нови неща сега разбирам че от руснаците по големи овце няма а пък и пастира им е един такъв къс
108
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Акушерката на снимката е напълно в съответствие със състоянието на ЕС.
107
2
 
12
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
Тая Фон-Фон не е ли разбрала , че руснаците са ПРЕДВИДИЛИ санкциите , а иначе свят голям , търговия с който си поискаш , Турция , Китай , Индия , Латинска Америка ...От цялата работа най-кофти е за ЕС , на САЩ и Англия не им дреме за ЕС , нали те сринаха ЕС .
106
0
 
12
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Немците почнаха да си мислят, че постъпиха неправилно, като решиха да закрият атоMHите си централи.
105
1
 
5
 
! Отговори
дърт преди 2 години
До Истината - И с какво е помогнал Запада? Може би с паническото бягство при Дюнкерк или с правителството на Петен, а да сетих се с воплите: напредвайте за да се спасим от пъле провал в Ардените!
104
0
 
11
 
! Отговори
До Пак Русия преди 2 години
"Пак Русия ще спасява света от новия фaшизъм в австрия, италия, германия, австралия, канада" - - - Библейското "Нищо ново под слънцето" си е вечно правило за механизма, по който функционира света ни. Фашистите са едни и същи. Методите им - също. Навирането им обратно в калта, където им е мястото, винаги е ставало и ще става от едни и същи хора по един и същи начин.
103
10
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
До 111. Е, то е ясно, че го е предвидила. Само че руснаците сега съвсем ще бъдат изолирани, набраздени и натирени в мечи г.з от целия цивилизационен свят. И да си живеят в козината с ината и болните си имперски амбиции.
102
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Какви санкции ще наложи ЕС на Русия?" - - -Каквито му кажат батковците му от САЩ. ЕС не решава нищо самостоятелно. Точно както и ние.
101
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 114 Точно руснаците са винавни че търпят гнидята в Кремъл вече 22 години
100
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е санкциите да са насочени персонално. Така най-много боли. А самите руснаци не са виновни, че ги водят към катастрофа.
99
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това са ала бала санкции които не отговарят на тежестта на престъплението извършено от Русия.
98
1
 
11
 
! Отговори
g преди 2 години
Смешковци
97
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей глупави хора. Не разбрахте ли, че Русия го е предвидила?!
96
1
 
15
 
! Отговори
Пак Русия преди 2 години
Пак Русия ще спасява света от новия фaшизъм в австрия, италия, германия, австралия, канада