Какви санкции ще наложи ЕС на Русия?

351 членове на руската Дума ще бъдат наказани
22 фев 2022 15:15, Нели Христова
160
Какви санкции ще наложи ЕС на Русия?
Снимка: БГНЕС

Налагане на санкции на 351 членове на руската Дума, гласували за независимостта на Луганск и Донецк, и замразяване на руските облигации и кредитиране на Руската централна банка са част от първоначалния пакет от европейски санкции срещу Русия, който е на масата на ЕС.

Освен това Комисията и ЕСВД (Европейската служба за външна дейност) препоръчват да бъдат наложени санкции на 27 длъжностни лица и образувания (включително командирите на руските сили, нахлули в Украйна и три банки), участващи в отделянето на двата региона.

ЕС ще предприеме също мерки да ограничи достъпа на Русия до европейските финансови пазари.

"Европейската комисия предложи на Съвета на ЕС да одобри пакет от санкции срещу Русия, състоящ се от четири блока: персонални санкции срещу лица, свързани с вземането на решение за признаване на Донецката и Луганската народна република, санкции срещу банки, финансиращи руските военни и други операции в Донбас, ограничения на достъпа на руската държава и правителство до европейските финансови пазари, ограничения върху търговията с отцепническите региони". Това беше заявено в съвместно изявление, публикувано от Урсула фон дер Лайен, ръководител на Европейската комисия, и Шарл Мишел, председател на Европейския съвет.

Пакетът беше обсъден сутринта от постоянните представители на държавите-членки (Coreper) и ще бъде обсъден отново следобед, след представянето на правните документи от Комисията, както от Coreper, така и от външните министри в Париж, на неформалния Съвет по външни работи. Решението може да бъде взето утре сутринта или малко след това.

По информация на "Катимерини", настоящият пакет има подкрепата на 26-те страни-членки, като унгарският представител изтъкна необходимостта от по-нататъшни дипломатически контакти с Москва и помоли да се консултира с Будапеща, преди да заеме окончателна позиция.

Комисията подготвя паралелен пакет, който ще се съсредоточи върху физически лица и образувания в отцепилите се региони, докато ЕС си запазва правото да активира по-строг пакет в зависимост от следващите ходове на Владимир Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
9
 
! Отговори
R преди 2 години
До Марсел Попов Мдаааа..... тоз филм вече го гледахме и резулата го знаем :) Да питам аз, енергийният сектор кога или за там не и стиска на Юнайтед Еурапата :)
14
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
една от санкциите е публично Урсула да мачка таралеж гол з............к
13
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Санкциите на Ес и НАТО ги плаща бг народа чрез хиперинфлацията на газа и бензина. и тока.
12
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най страшната санкция щее това бабе да отиде в Кремъл и на колене да направи една хубава красива любяща нежна свирочица. След свирочицата да го поеме на задна а след това оново на свирочица. Следтова наказание Володя ще се откаже от урките и ще им върне териториите..
11
3
 
27
 
! Отговори
Хан Тервел преди 2 години
Ще им спре гейпарадите за два месеца и половина....какво друго може да направи?
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А мамбонго от уганда? На него няма ли санкции?
9
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Санкциите са за болгарушките - 5 лева бензин, 10 лв. кило краставици, 2 лева хляб, 50 стотинки квтч.тока за бита. Еврогеейщината иска жертви! Плащайте!
8
19
 
6
 
! Отговори
Марсел Попов преди 2 години
Браво на г-жа фон дер Лайен и г-н Шарл Мишел, сега ще разпорят прашките на руските агресори!
7
7
 
25
 
! Отговори
Урсул преди 2 години
Въпроса е какви санкции ще наложи Русия на ЕС. С едно завъртане на кранчето, ЕС жендърите остават на тъмно
6
3
 
19
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Санкции за Уганда ше има ли :)))
5
7
 
24
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
Това са санкции срещу нас обикновенирте хора не срещу Русия ,представятели си какво ще се случи с цените на храните ,които и така вече галопират !Ще ни уморат от глад тези западняшки ***!
4
5
 
15
 
! Отговори
Е как какви преди 2 години
Трябва да са същите, като на САЩ за Косово. На мен ми се виждат идентични казусите.
3
2
 
18
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Какви санкции - тъй и не се разбра :)))
2
4
 
27
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Я изригнете мощно с един прайдпарад...)))
1
30
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каквито и санкции да им наложат малко ще са. Недоразумението Комунистическа федерация Русия трябва да бъде премахнато от лицето на земята.