Путин увери Шолц: Европа може да продължи да плаща за руски газ в евро

Германският канцлер е разговарял с президента на Русия
30 мар 2022 21:14, Красимир Ангелов
108
Путин увери Шолц: Европа може да продължи да плаща за руски газ в евро
Снимка: БГНЕС

Германското правителство съобщи, че руският президент Владимир Путин е казал на канцлера Олаф Шолц, че Европа може да продължи да плаща за руския газ в евро, а не в рубли, както беше обявено по-рано.

Още по темата
Говорителят на германското правителство Щефен Хебестрит заяви, че Путин е казал на Шолц, че плащанията от Европа през следващия месец "ще продължат да бъдат в евро и ще бъдат преведени както обикновено в „Gazprom Bank ", която не е засегната от санкциите".

След това банката ще преобразува плащанията в рубли, цитира Хебестрит думите на Путин.

"Германия изрази настояването си плащането за газ от Русия да се извършва в евро или долар", съобщиха от кабинета на министрите след разговора между Шолц и Путин.

В разговор с Путин Шолц е изразил несъгласие с предложената схема за плащане на руския газ и е поискал писмено обяснение, съобщава БГНЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
3
 
1
 
! Отговори
Ваня преди 2 години
До Анонимен-59 Отдавна Русия се е запасила с процесорите! И не са само кинжалите , има и други! Тези неща не ги разбираш, малкият!
71
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма рубли няма газ а сега пращайте оръжие на нацистите
70
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 555 "които могат да лапнат цялото количество задоволявало Европа , та и за още ще питат." Може ли да ме информираш какво е текущото количество газ, което Русия изнася съответно към Китай и към Европа. Искам да разбера дали имаш връзка с реалността. :))))
69
3
 
9
 
! Отговори
555 преди 2 години
Трябва да се има в предвид, че газа и петрола в Русия, не са изцяло на руските компании "Газпром" и "Роснефт" , участват с не малък процент и западни фирми , но най-лошия сценарий ще бъде ако в резултат на неадекватната европейска политика залежите бъдат пренасочени към Китай, които могат да лапнат цялото количество задоволявало Европа , та и за още ще питат.
68
7
 
8
 
! Отговори
555 преди 2 години
Няма друга алтернатива освен руски газ, всичко друго е празни приказки от правителството ни да се направят на интересни поне на момента, ако има кой да им се върже. Ситуацията е пределно ясна кой колко газ може да осигури ( за нас около 27-28% от необходимото ни) и то на пазарни цени, което ни обрича на студ, мизерия и фалити на малкото заводи, които имаме. Управляващите да се съобразяват с квалификации,които правят,ако искат и народа да се съобразява с тях.
67
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 89 TSMC не е китайска, тайванска. И тя произвежда, а не разработва. И *** над 250различни ковпоненти при производство на працесори. Китай не могат да радработят ново поколение процесори. 8-ядреният/8 нишков процесор KaiXian KX-U6780A се базира на архитектурата LuJiaZui и се произвежда чрез 16 нанометров е китайски от 2020 год. и е между I3-7100 и I5-7400. А те са от 2017 година. Китайският производител е SMIC и е пълна каша там.
66
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 82 И какво де я прави после тази газ. ще я изпуска във въздуха ли. Износа извън Европа е около 100 млвд на година. Максималният е около 160 млрд на година. Втеченен газ има капацитет 40 млрд на година. В Европа е 500 млрд на година. Отаватизлишни тад 400 млрд на гадина. Не можеш да спреш дабива напълно, защото ще разрушиш кладенците и самото намаляване процес, който отнема много месеци. Какво правим тогава.
65
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
82, просто се чудя къде ги четеш тези новини,?! Лента.ру???? Нищо подобно няма. Играха ва-банк и загубиха. Руснаците.
64
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен за 2019 потребява 444 млрд газ, впрочем повече от Китай Я пак. Русия изнася за Европа около 500 млд метра на година. За други старани около 100 млрд на година. Общият добив е около 750 - 800 млрд на година. Как го изчисли.
63
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен В Украйнината сиРусия използва само1/10 от армията си,без елитни части Точно това са най-елитните руски части. Имат около 1 000 000 армия Включена е ядминистрация, жп войски и други. Махни от тях флота, ядрените сили, част от авиацията. В европейската част и тези от урал имат около 550 000 души - 150 000 офицери, 200 000 платена и 200 000 наборна. На север, прибалтика, казахстан и др. са разположени 200 000. Реално за Урайна в момента разполат аколо 250 000 души.
62
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти изобщо прочете ли статията. Дава им един месец за да влязат в новата система на разплащане с рубли. Това е технически въпрос и не става от днес за утре. Един месец им е достатъчен за да започнат да плащат или няма газ и бизнеса фалира. Германия ще катастрофира със страшна сила.
61
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 68, за 2019 потребява 444 млрд газ, впрочем повече от Китай
60
8
 
10
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
значи им е дал месец два животец и тия се радват???какво са няколко месеца ?то вече почнаха да пукясват всякакви производства на запад ,заводи индустрии животновъдство всичко е леш вече бе !Цените не ги ли усещате бе !!!!
59
6
 
9
 
! Отговори
Сандо преди 2 години
четете внимателно - става дума само за следващият месец. Изглежда на Русия и трябва все пак време да подготви приемането на рубла от ЕС
58
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Европа е най-големия клиент на Путин и плаща най-много за барел. Без Европа там че рупат картошки и боб. Така че Европа може да диктува правилата, защото който плаща, той поръчва музиката.
57
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този всеки ден си мени мнението. Преди няколко дни говореше, че ще спре газа за ЕС, ако не плаща в рубли. След като ЕС категорично се противопостави, тъй като е в нарушение на договора, сега вече може и в евро. Спре ли газа, спира около 40 % от приходите му за държавата си. Голям манипулатор е този. Не знам останаха ли хора да му вярват.
56
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 62 Въпроса не е колко Кинжала имат защото това са само носители. Отдавна е известно че НАТО не разполага с никаква адекватна противоракетна система. Всичките тестове дето си правят на запад са на основата на стара руска ракета от времето на Карибската криза. Не могат да свалят никаква по-модерна балистична или квазибалистична ракета. За базите на НАТО в Европа най-страшното оръжие са ядрения Искандер и Кинжал а за по-незащитените цели X-102. Това е без да влизат в употреба най-ужасните рак
55
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Процесори имат един куп държави. Да имат, но са покление отпреди 15 години и технологиите, машините и материалите са внос. най-новият им процесор, коъто разработиха през 2020год, но не го произвеждат масово е Елбрус - 8 ядрен на 1,5GHZ по 28 нанометрова технологии. Старите са мисля 65 нанометрова. Съвременните са по 6-7 нанометрови. дори и китай не може да ги произвежда. Те са две поколения назад от Ител и АМД.
54
7
 
6
 
! Отговори
Фейк преди 2 години
Според мен му обясни защо трябва да плаща във рубли а не че може да плаща във евро и долар!!! Обръщението е свободно във нета!!! Нема нужда да ни успиват евронацистите!!!
53
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цената на дадена стока се определя от готовността на купувача да даде определената сума за нея, като пример водата може да струва левче в магазина, но ако си в пустинята и не си пил 2 дена вода, колко би заплатил,...и няма магазин???