ЕС готов да ускори интеграцията на Западните Балкани

Войната показвала, че няма време за губене
36
ЕС готов да ускори интеграцията на Западните Балкани
Снимка: БГНЕС

Трябва да ускорим процеса по интеграция на Западните Балкани. Това заяви еврокомисарят по съседството и разширяването Оливер Вархей по време на провеждащия се в София форум „ЕС среща Балканите“, на който политици и експерти обсъждат стъпките към засилване на регионалното сътрудничество и интеграцията в ЕС.

Войната ни показва, че нямаме време за губене. Нямаме и интерес да губим повече време. Икономическата криза и COVID-19 ни показва до какво може да доведе липсата на интеграция, заяви Оливер Вархей, цитиран от БТА.

Според него икономическите различия между ЕС и страните от Западните Балкани е едно от основните предизвикателства, което трябва да бъде преодоляно.







 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сривът е неизбежен,но западните държави искат пак да изплуват върху трупа на Балканите
8
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами пуснете Албания, вместо да я държите като заложник на югоКоминтерновския антибългарски режим на Скопие !
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ес може да играе ролята на честен посредник, но това значи Македония да остави комунизма, да отвори досиетата и ченгетата, да махне паметниците на комунисти, да реабилитира убитите и пратени в Голи оток българи! Стоп на хейтенето на българите и забрана за фалшифициране на оригинални исторически артефакти! Придържане поне към днешната версия на Уикипедия за общата ни история! Не е трудно! Ние ги приложихме тези неща и се дърпахме, но накрая се видя всичко!
6
3
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
балканите зона на мира трябва референдум във всяка една страна дали иска дачленува в терористични организации тука е оръжеен погреб една клечка ни трябвасамо сащ точно това ще правят провокация след провокация затова изгонихаруските ченгета да не им пречат в пъклените дела и всичко това срещу русия
5
1
 
30
 
! Отговори
Ами преди 2 години
Ами аз не мисля, че трябва да ускоряваме процеса . От кого точно Северна Македония я е страх от война? Нека да каже, този аргумент е необоснован и несъстоятелен. ВЕТО
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и Тодор Живков беше диктатор и слуга на СССР, но пък тия направо....
3
2
 
36
 
! Отговори
Мдааа преди 2 години
Макетата да приемат това което искаме и започват преговори ....
2
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС се оказа като американската мечта една голяма лъжа Само като човек види пенсиите и му става ясно всичко 430 лв за 15 Ес си епист геноцид .А демократите американски щом са толкова демократични защо пускат хора с визички нали Америка е демократична велика какво ще кажат че другите са прокажени и по малко качествени ли?
1
3
 
10
 
! Отговори
Киро гриндъра преди 2 години
Съгласно съм