"Шел": Газовата криза в Европа може да продължи няколко зими

Ще са нужни ефективни икономии и газов режим
29 авг 2022 15:25, Елка Василева
42
"Шел": Газовата криза в Европа може да продължи няколко зими
Снимка: архив, БГНЕС

Главният изпълнителен директор на енергийния гигант "Шел" (Shell) Бен ван Бюрден предупреди на пресконференция в Норвегия, че газовата криза в Европа може да продължи няколко зими.

Още по темата
Ван Бюрден отбеляза, че тази криза ще постави на изпитание солидарността в Европейския съюз.

Той заяви, че през следващите няколко зими Европа ще трябва "да намери решения чрез ефективни икономии и нормиране (газов режим)“, както и чрез "много бързо изграждане на алтернативен внос на газ или алтернативни енергийни източници".

Въпреки това той предупреди, че подобна задача няма да е лесна.

Освен това той предупреди, че пазарът на суров петрол ще остане затегнат, тъй като "известен факт е, че ОПЕК не може да произвежда декларираните си обеми, просто защото капацитетът им е на изчерпване" и поради тези обстоятелства остава налице разликата между търсенето и предлагането, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само така! Бой по тъпите кратуни! Най-малко десетилетие! Докато им дойде акъла!
12
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глупости,цената пада,това ,че Шел се правят на луди и така им е изгодно е друг въпрос.Няма търсене и цената пада,напълнили са хранилищата на 80 процента И кво стана?!Европа не била толкова зле,но виж източната част бъка от акълии и прости политици.Ще има да чакате да ги стигнете и по акъл и по култура!
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Именно, а можем да си решим проблема като излезем от евроджендърския съюз и да си решим тези проблеми.
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В други статии пише други,че цената пада.Европа ,онази която всички плюват се окаьа,че се е погрижила за гражданите си.Бебелюйса от началото казаха ,че зареждат от 4 иизточника,само нашите дремат,а народа се радва просташки ,че немците и французите щели да са на тъмно.То бива бива тъпоъгълен народ,ама като нашия пък никаде няма злобата ще ви довърши,то не остана България,а само Злобария!
9
0
 
6
 
! Отговори
УАУ преди 1 година
няколко зими значи? Който оцелее ще види какво ще става, нали?
8
1
 
10
 
! Отговори
Добро утро преди 1 година
То като си си про стичък си е за винаги г-н Шолц. Лошото е че има Европейци, лоито Ви се връзват.
7
1
 
13
 
! Отговори
LBN преди 1 година
Не вярвах в конспирации, но май всичко си върви по някакъв извратен план - пандемии, войни, печатане на пари (инфлация) уж за да се възстановят икономиките, всичко това е над ЕС, САЩ, Русия, Китай и т.н. Много по-високо от Путин и Байдън се дирижира всичко.
6
1
 
4
 
! Отговори
ф3 преди 1 година
Ей Баклцци от Шел, махнахте ли се от Нигерия?
5
0
 
11
 
! Отговори
Диана преди 1 година
Ами разбира се! Може да продължи колкото си иска като имаме толкова безсилни политици, намесващи икономиката в политиката..То май в целия свят икономиката е изместила тотално политиката..Използвали икономически лостове,значи..Дрън,дрън та пляс..Всички политици говорят само и единствено за икономика..Ето едно от "постиженията" на Студената Война - превърна икономиката в политика!Колко ли още поражения ще изскочат с времето?!А е само една студена война, което все пак си е едно тотално насилие
4
2
 
6
 
! Отговори
аььаьа преди 1 година
От утре почваме да стройм 100 атомни в Еропа ама много късно. Всичко младо да бяга към САЩ или Китай. Европа умира и ще стана едно голямо гето.
3
2
 
13
 
! Отговори
SS преди 1 година
До тогава с европейските ценностти е свършено ! Дори и с ЕС !
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"известен факт е, че ОПЕК не може да произвежда декларираните си обеми, просто защото капацитетът им е на изчерпване" и поради тези обстоятелства остава налице разликата между търсенето и предлагането" Става все по-хубаво!
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
глупости! просто се премахват глупавите санкции, ес спира помощта за гринч и си правят нови договори! ефекта ще е незабавен..