Макрон: Путин да спре войната и да се върне на масата за преговори

Франция ще достави радарни и ПВО системи на Украйна идните седмици
13 окт 2022 08:41, Елка Василева
84
Макрон: Путин да спре войната и да се върне на масата за преговори
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин трябва да се върне на масата за преговори, заяви френският президент Еманюел Макрон в свое изявление, което бе предавано по телевизията и което до голяма степен бе посветено на войната в Украйна, предаде Франс прес.

Още по темата
"Путин трябва да спре тази война, да спазва териториалната цялост на Украйна и да се върне на масата за преговори", каза Макрон по телевизия "Франс 2", като увери, че не иска "световна война".

Франция ще достави радарни и противовъздушни системи на Украйна през идните седмици, за да ѝ помогне да се защитава от атаки с дронове, каза още Макрон, цитиран от Ройтерс.

Според източник на агенцията Париж ще предостави на Киев противовъздушни ракети с малък обсег "Кротал", използвани за прехващане на ракети и самолети, които летят на ниска надморска височина.

По-рано в сряда украинското министерство на отбраната публикува социалните мрежи видеоклип, с който приканва Франция да покаже любовта си към страната, като й достави оръжия.

"Не можем да доставим толкова оръжия, колкото искат украинците, защото се налага да си запазим част от тях за защитата на източния ни фланг", каза Макрон пред телевизия "Франс 2".

Той допълни, че Франция си сътрудничи с Дания във връзка с доставката на още шест гаубици "Сезар" на Украйна.

"От началото на конфликта сме доставили 18 гаубици "Сезар", а сега възнамеряваме да доставим още 6", изтъкна френският президент в интервю за "Франс 2".

Беларуският президент Александър Лукашенко ще си има проблеми в собствената си страна, ако вземе по-дейно участие във войната в Украйна, предупреди Еманюел Макрон.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
0
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
До A??Каво го споменавате тоя Де Гол толкова Я се поинтересувай какво точно толкова е свършил
70
2
 
6
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
От три века руснаците преговарят по един и същи нячин.Колкото и срещи да имат не си променят исканията.Ще се върне когато Макрон и останалите са готови да ги приемат.Иначе няма да се върне съдейки по историята.
69
3
 
6
 
! Отговори
A преди 1 година
За съжаление макрон не е Де Гол. Независима Франция няма, още по-малко Европа. Жалки европейски политици, марионетки на САЩ,
68
3
 
7
 
! Отговори
Неутрален преди 1 година
Макароне, миналата година Путин поиска преговори с НАТО и САЩ. Показахте му среден пръст. Е...сега е негов ред да ви покаже комбинация от пръсти с преобладаващ среден!
67
2
 
2
 
! Отговори
макрон преди 1 година
в ролята на лазарка..Танцува ритуално и призовава за дъжд..А облаци не се виждат отникъде
66
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да бе, вие още ги тъпчете ония с оръжия, после спрете войната, смешковци.
65
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е ли малко налудничаво, този говорител на световния финансов капитал да говори за преговори?! Та не бяха ли Германия и Франция гаранти за Минското споразумение?! Какво направиха тогава? Нищо! Вкараха Украйна и Русия в братоубийствена война! Тези същите, които сега се правят на умиротворители!
64
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя да внимава да не би преговорите да се проведат я в Потсдам я в оня исторически вагон в Париж
63
1
 
6
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Заради медийните санкции Путин няма как да разбере заповедта на Макрон!
62
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин да спре войната и да се върне на масата да си допием пиенето
61
1
 
11
 
! Отговори
бай Гошо преди 1 година
да де, ама колкото досегашните 10-ина френски "Сезар"-а помогнаха на бивша Укриана (половината от които укро-нацистите са продали на руснаците), толкова ще помогнат и следвашите 6.... А в отговор на "предупрежденията" на умния Макрон, се предполага, че Беларуският президент Александър Лукашенко убедително ще потвърди, че Макрон ще си има проблеми в собствената си страна, ако вземе по-дейно участие във войната в бивша Укриана...
60
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
макарон, трябва партньорите си отвъд океана да питаш за спиране на войната, ти го знаеш това много добре, маймунке ***
59
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Масата на Преговорите да отиват тези които подписаха Минските Споразумения и които Украйна не спази. Макрон беше един от подписалите. Но Украйна не спази нито едно. Терора над ЛДНР и руснаците продължи с тежки ракети и тежко въоръжение. Макрон е един от Подписалите. Русия беше измамена от Запада. САЩ също са виновни и отговорни.
58
2
 
23
 
! Отговори
Моля моля .... преди 1 година
Извинете ме г-н Макрон, но Путин не води война, той все още не е започнал. За сега само провежда СВО.
57
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се върне къде? Края на миналата година и началото на тази когато искаха преговори целия запад им се изплю в лицето най унизително. Сега искате да седнат на масата за преговори? Западното лицемерие край няма...
56
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Микрончето заплашва Президента Путин, заплашва Александър Лукашенко. Прави се на мъжле пред френчите. Думите му са предназначени за вътрешна консумация.
55
1
 
15
 
! Отговори
Име преди 1 година
Явно знаят какво е накарало Русия да действа така!
54
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато преди това Путин ви предложи да преговаряте, вие му се присмяте. Защо трябваше да стигнете до тази идея по трудния начин?
53
3
 
15
 
! Отговори
следвамехронологията преди 1 година
"Вие ги пращайте, а ние ще ги унищожаваме" ____________________________________ Една от главните цели на специалната военна операция е демилитаризацията. Колкото повече праща колективният запад, толкова повече демилитаризацията ще се разпространява в отановските редове. Какъв по-добър резултат за Президента Путин и за Русия?
52
3
 
21
 
! Отговори
следвамехронологията преди 1 година
Микронче е крайно ядосан, че на 10.10, руските високоточни крилати ракети унищожиха електрозахранването на "Криворожсталь" и практически спряха износа на украинска листова стомана, така необходима за спешните ремонти на 26-те френски АЕЦ. Микронче не е в позицията да подвиква "Путин да спре ...", пък и да подвикваняма кой да го чуе.