Николенко: Русия не е в позиция да диктува преговорите

Украйна иска незабавно прекратяване на войната
14 ное 2022 17:00, Йоана Цонева
133
Николенко: Русия не е в позиция да диктува преговорите
Снимка: БГНЕС

Русия не е в позиция да предявява искания и да диктува условията по провеждането на мирните преговори с Украйна. Това съобщи на 14 ноември във Facebook говорителят на Министерството на външните работи на Украйна Олег Николенко.

Той отбеляза, че мирната формула на Украйна остава непроменена.

„Незабавно прекратяване на войната, изтегляне на всички руски войски, възстановяване на украинската териториална цялост, компенсации за нанесените щети и предоставяне на ефективни гаранции, че агресията няма да се повтори. При други условия ще бъде невъзможно да се постигне устойчив мир“, подчерта говорителят на украинското външно министерство.

Още по темата
Изявлението му идва след днешното изказване на зам.-министъра на външните работи на Руската федерация Александър Грушко, който обяви на пресконференция, че Русия не е готова да изтегли войските си от Украйна.

Според Грушко това условие е неприемливо за Москва. „Нашият президент многократно е казвал, че сме готови за преговори, но тези преговори, разбира се, трябва да вземат предвид ситуацията на Земята“, каза той, цитиран от "Петербургский дневник". За изтегляне на руските войски от Украйна не можело да става дума, по думите му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
8
 
! Отговори
Липса на здрав разум преди 1 година
Това показват приказките на Николенко а и на Зеленски. Войната ще свърши тогава, когато САЩ решат, че губят повече от нейното продължаване отколкото от сключването на мир. Засега такава перспектива няма.
12
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Западните колонии не са в позиция да поставят условия.
11
3
 
9
 
! Отговори
Покрайна преди 1 година
много неща може да иска, ама... дали се получават?
10
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А лъжците които си мислят, че САЩ управляват Украйна да ходят с руския кораб. Реалната военна помощ от САЩ към Украйна е минимална по исторически мащаби. Разликата между военните бюджети на русия и Украйна в мирно време е около 50 милиарда долара, а САЩ са доставили оръжие за грубо около 10 милиарда долара. Срам ви е да погледнете истината в очите, но русия баш си яде бой от Украйна и ако САЩ престанат да помагат украинците няма да се откажат да си бранят родината от руската орда.
9
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този Николенко да слага наколенките, че го чака клатенее.
8
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро Николенко ще си промени фамилията на НАколенко и ще мисли различно
7
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На украинците просто ще им сведят решенията за изпълнение.
6
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укрия взе да хленчи за мир, точно преди зимата, колко удобно.
5
9
 
24
 
! Отговори
Говедо преди 1 година
Украина никакви условия не може да поставя,цялата държава е на издръжка на САЩ и ЕС,каквото кажат работодателите-това ще е .Пък се и дочува за някакви преговори РФ-САЩ в Турция,Зелето дали знае?
4
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако русия не върне заграбената територия и не плати репарации, това би означавало де факто анулиране на международния правов ред. Би означавало липса на ред и законност и кард бланш за всяка държава терорист с атомни бомби да си прави каквото си иска.
3
13
 
7
 
! Отговори
Путин преди 1 година
настъпа мотиката баш де не требе тоз път
2
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Украйна още повече не е в позиция да диктува каквото и да е било. Първо трябва БайДън да се събуди и да реши какви ще са условията на Украйна, чак тогава украинците ще ги кажат. Продадена и фалирала колония, това е Украйна.
1
11
 
20
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
украина много късно се сети за преговори сега да се направи финансов одит наукраина за оръжието и траншовете с пари