Лондон изпраща на Киев бронетранспортьори и линейки

Спешният пакет включва още 3 млн. паунда за инфраструктура
25 ное 2022 14:05, Йоана Цонева
65
Лондон изпраща на Киев бронетранспортьори и линейки
Снимка: БГНЕС

Лондон ще изпрати 24 линейки на Украйна. Това съобщи британският външен министър Джеймс Клевърли, който пристигна на посещение в Киев. Той ще се срещне с украинския президент Володимир Зеленски. Посещението на Джеймс Клевърли идва няколко дни след като премиерът Риши Сунак посети украинската столица.

Външният министър заяви, че Великобритания продължава да бъде "рамо до рамо" с Украйна и Русия ще се провали. Освен 24 линейки Великобритания ще изпрати още 11 машини, 6 от които бронетранспортьори.

Спешният пакет включва още 3 млн. паунда за финансиране на възстановяването на инфраструктура, като училища и подслони, които бяха разрушени от началото на войната. Част от средствата ще бъдат заделени като помощ за жертвите на сексуално насилие.

Още по темата
Има много сведения, включително от представители на ООН, за сексуално насилие от страна руските войски. Джеймс Клевърли отбеляза, че с настъпването на зимата Русия се надява да съкруши съпротивата на Украйна чрез брутални атаки срещу цивилни, болници и енергийната инфраструктура, съобщи БНР.

Нападенията доведоха до периодични прекъсвания на електрозахранването, което породи загриженост за влошаване на хуманитарната ситуация през следващите месеци, като се има предвид, че температурите през зимата могат спокойно да паднат до минус 20 градуса в някои части на Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лондон иска славяните да се избият а укрите са толкова заблудени че се бият едни докато други разнасят пълни торби по моловете на черния петък.
26
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жеоргиев не го извъртай. Първо няма никакъв тероризъм от страна на Русия и второ делението е на русофоби/сорросоидите и русофили това са свободни хора които обичат Русия, културата и др. Американофили не ми се вярва да има освен платени сорроси за пари.
25
2
 
3
 
! Отговори
за тока ли? преди 1 година
До do 1:"Тока го пуснаха назад си с новините" - явно само си с едностранните новини - пуснаха го но украинските новини! Реално по места го НЯМА все още. ТА хайли-лайклита вместо да пращат помощи на травмираните гейове да пратят генератори или високоволтови трансформатори като са се загрижили толкова!
24
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чисто и просто англосаксонците американците и евреите искат да избият славяните. Да се замислят мюсюлманите и азиатците защото ако новия нацизъм избие славяните ще дойде реда на горепосочените .
23
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Георгиев, ти наистина ли не чу и не разбра какви ги вършат осем години в Донбас и Луганск!? Че и нашата Бтв чак показа през 2014 погрома в Одеса.
22
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
18, по-полека с констатациите. Има цяла наука Езикознание. Не ми разправяй, че езикът ни няма нищо общо с руския. Българин и русин ще се разберат без проблем!
21
10
 
1
 
! Отговори
Georgiev преди 1 година
До 19.Достатъчно е да се подкрепя България. Не знам защо се делите на русофили и американофили. Няма как голяма сила да ни бъде приятел, която и да е тя. Но в случая към днешна дата, най-близко до нас, Русия извършва тероризъм, пък и все някой друг им е виновен :)
20
1
 
2
 
! Отговори
телеграм? преди 1 година
че той не е ли основан от руснаци? Ти какво гледаш нецензурирани работи??
19
3
 
7
 
! Отговори
До 17 преди 1 година
Украинския телеграм ли? Мерси, лъжите им са плоски, наслушахме се. Като гледам, чак на Байдън му писнаха.
18
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Георгиев, а терористична държава като САЩ ли да подкрепяме!? Дето сред Европа хвърляше бомби над Югославия, щото не им харесвало, че е твърде голяма!?
17
4
 
4
 
! Отговори
до 14 преди 1 година
Ти пък какво общо имаш с Руснаците? Генетично нищо нямаш. Поне тестове има правени може да разглеждаш. Езиково ... пак нищо общо. Ползват кирилицата и до там.
16
4
 
5
 
! Отговори
до 18 преди 1 година
Ти гледай в Телеграм ко ги правят "великите" ви руснаци :)))) пълна мизерия.
15
2
 
4
 
! Отговори
браво за какво? преди 1 година
Нагличаните са на всяка манджа - меродия! Аке те са намесени хора умират с десетилетия!
14
2
 
2
 
! Отговори
До 12 преди 1 година
Гледай в тубата Слънцепек как пердаши! И не е само той!
13
3
 
7
 
! Отговори
До 15 преди 1 година
Русофил ми говори за чуждопоклонничество :))))) пародия.
12
5
 
7
 
! Отговори
Американофилите, преди 1 година
Нека истински американофил да ми каже: не мога да разбера откъде е това чуждопоклонничество у вас?! Ако сте изобщо българи - нямате НИЩО общо със наглосаксите. Нито в генетично отношение, нито в езиково отношение, нито в културно отношение, нито в историческо отношение, нито в ценностно отношение! Откъде тая продажност у вас? Не мисля че вие е срам да кажете?
11
2
 
5
 
! Отговори
БГ преди 1 година
До 2 месеца му дават на Зельо, и то американски военни експерти.
10
2
 
0
 
! Отговори
до 11 преди 1 година
Къде бе? :)
9
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уффф, квото и да пратят, все тая! Русия ги млати яко!
8
1
 
1
 
! Отговори
do 1 преди 1 година
Тока го пуснаха назад си с новините