Москва мести фокуса на войната си към НАТО и Запада

Санино защити Берлин и Вашингтон за доставките на военно оборудване за Украйна
Обновена: 28 яну 2023 18:22 | 28 яну 2023 17:51, Йоана Цонева
284
Москва мести фокуса на войната си към НАТО и Запада
Снимка: БГНЕС

Русия изведе войната си срещу Украйна на "друг етап", като извършва безразборни атаки срещу цивилни и невоенни цели. Това заяви Стефано Санино, генерален секретар на Европейската служба за външна дейност, пред "Асошиейтед прес".

На пресконференция в Токио като част от азиатско-тихоокеанска си обиколка той разкритикува Москва, че е тласнала Германия и Съединените щати да изпратят модерни танкове на Украйна.

Санино защити Берлин и Вашингтон за доставките на военно оборудване за Украйна и упрекна руския президент Владимир Путин за воденето на война срещу НАТО и Запада.

По негови думи Путин е "преминал от концепцията за специална операция към настоящата концепция за война срещу НАТО и Запада".

Той подчерта, че германските и немски и американските доставки на танкове са предназначени да помогнат на украинците да се защитят във войната, а не да ги направят нападатели.

"Мисля, че това последно развитие по отношение на оръжейните доставки е просто развитие на ситуацията и на начина, по който Русия започна да измества войната към различен етап", отбеляза Санино.

Още по темата
ЕС не измества войната към друг етап, а "просто дава възможност за спасяване на животи и позволява на украинците да се защитят от тези варварски атаки", подчерта той.

В сряда Германия и САЩ обявиха, че ще изпратят модерни бойни танкове на Украйна, предлагайки ѝ "бронирана ударна сила", за да излезе страната от безизходицата на бойното поле, докато руската инвазия навлиза в своя 12-ти месец.

Този ход отбеляза първия етап от координираните усилия на Запада за предоставяне на десетки тежки оръжия, които според украинските военни ще позволят да се предприеме контранастъпление, ще намалят жертвите и ще помогнат за възстановяване на намаляващите доставки на боеприпаси.

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че страната му ще изпрати 31 танка M1 Abrams и отхвърли предишните аргументи на Вашингтон, че те са твърде трудни за експлоатация и поддръжка от страна на украинските военни.

След решението на САЩ и Германия даде съгласието си да изпрати 14 танка Leopard 2 A6 от собствените си запаси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
19
 
21
 
! Отговори
СВОЙ преди 1 година
До Пиянца Мистик - ***,Виж в интернет,как мобилизират насилствено Украинци и ги пращат в месомелачката.Като отидеш там,щеш не щеш,ще стреляш за да не те убият.Та,без Западното оръжие Украйна,щеше да стане почти част от Русия,в ролята която винаги е била.Киевска Рус!Ако Руснаците бяха спретнали един преврат в Мексико и разположеха бази,какво щеше да стане.Такива като тебе са противни хора с гладки мозъци!
189
10
 
11
 
! Отговори
Народеее???? преди 1 година
ДЯВОЛА воюва с ЕДИНСТВЕНИЯ ЩИТ - ПРАВОСЛАВИЕТО☦️ !! ❗Човеците кръстени в единствената създадена от Бог Иисус Христос , в спасителна за душата и тялото Система, стоят НАД *** -служебни хора-робите на Запада ! Православието издига Свободната Воля, Вечната Човешка Душа, Божествената ни същност и Абсолютната Свобода, чрез закона за Любовта над системата на Звяра налагана от богоборци=сатанисти =глобалисти=либералисти=материалисти !♡ Ние Православните сме заредени със силата на Светия Дух чрез кръщенето, подсилванисме
188
32
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна е измислена държава, която съществуваше благодарение добрата воля на Русия. Зеленски забрави това и тръгна против майка Русия. Е, наложи се родителя да даде урок на непослушното си дете.
187
27
 
16
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 1 година
Жужа нема топки за атома.
186
15
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Направи ми впечатление че десните партии се гордеят че са дали оръжие на Украйна дали са и пари предполагам. Интересно какво мисли избирателя.
185
20
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Повече от очевидно е че Нато САЩ и колективния Запад водят прокси война срещу Русия. Те дружно въоръжават украйна а лично аз съзирам и нещо като подкупване и или корупция и много съжалявам за това но то се вижда къде отиват милярдите на американските данъкоплатци. Част от тях отиват в тия които вземат решения. Може да е законно но не е морално. Да си отворят война в Америка и в Западна Европа. Защо трябва да дават оръжия на украйна. Те до сега да бяха се разбрали с руските власти.
184
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За съжаление до няколко месеца очаквам ядрена война
183
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо не обявят в Русия референдуми из целия свят и не присъединят всички държави в нов СССР? Могат и да кажат, че са разрушили Вашингтон и Лондон с ядрени ракети. Който се съмнява, доживотен затвор и отнемане на имуществото. И ето ти световно господство за многополюсния свят без да се пролива кръв.
182
34
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички страдаме от решенията в Кремъл. Каква война със запада ви гони. Има военна операция на Русия в Украйна. Умират руски и украински войници и украински цивилни. И Путин започна.
181
25
 
35
 
! Отговори
ля ля преди 1 година
вички страдамее от промитите мозъци на алчните западняци! най-вече на онези отвъд океана! жалко че все повече хора промити успват да влязат в техните метавселени и дигитални завоевания където реалността е доста далеч! после конролираме всяко едно същество от неговото джобче! резил!
180
26
 
31
 
! Отговори
NoirFire преди 1 година
Путин печели може да си позволи да прави каквото си поиска в източна Европа години наред, абсолютно няма кой да го спре :)
179
4
 
6
 
! Отговори
Адам преди 1 година
До ***- И как са различни, след като докато минат подготовката да ги управляват и подготовка логистична, въздушна и наземна подкрепа е повече от година. Кой ще ги чака? Сега е момента! Дори по зле ще са от арабите!
178
18
 
24
 
! Отговори
NoirFire преди 1 година
Трета световна война ? Кой ще воюва с Русия , Китай силен съюзник , в Турция има война междъ кюрди и турци на границата , всеки ден умират стотици там , никой нищо не пише за това но Турция си има достатъчно проблеми за да воюва с Русия . Германия няма армия , кой може да си позволи да воюва с Русия ?
177
9
 
11
 
! Отговори
Танк Айбрамс 2 преди 1 година
Подполковник Дейвис обяснява, че много иракски такисти са имали малко или никаква практика в стрелба с основните си оръдия, малко или никакво обучение на ниво единица и програмите за поддръжка. Несъответствието в обучението е било толкова голямо, че подполковник Дейвис заключи, че дори ако американските танкери управляваха иракските Т-72 и на иракчаните бяха дадени американски M1 Abrams, Съединените щати пак щяха да спечелят.
176
9
 
12
 
! Отговори
Танк Айбрамс 1 преди 1 година
танковете, използвани от иракските сили по време на Пустинна буря, не са сравними с типа танкове, които Русия има днес. Т-72, използвани от иракските сили по време на Пустинна буря, бяха защитени само от стоманената броня, с която първоначално бяха произведени. Липсваха им нощно виждане и термовизионни прицели, както и компютъризирани системи за управление на огъня, автоматично да изчисляват стрелбата за танкови стрелци, предвид редица фактори- температура, тип боеприпаси, скорост, вятър, бароме
175
20
 
32
 
! Отговори
СВОЙ преди 1 година
Русия стрля по енергосистемата на Украйна с цел и да затрудни логистика.Укрите стрелят по жилщни райони в Донецк и Луганск,стрелят по болници.Кой е военнопрестъпник?Запада давали оръжие за защита,на тези приказки могат да повярват Марсианците.Оръжейните доставки доведоха до стотици хиляди жертви от Украинска страна.Без тях отдавна да е настанал мир.
174
24
 
18
 
! Отговори
Лъжец преди 1 година
Само ще щрихирам някой от лъжите на путин...1. Ние никога няма да нападнем 2. Не сме правили опити за убийство на Скрипал 3. В Крим и Украйна няма руски военни части. 4. Ние нямаме нищо общо със свалянето на самолета. 5. Нашата цел е да помогнем на населението на донбас, това е операция срещу нацистите в украйна, не воюваме срещу украйнския народ, украйнците не са нация, а са руснаци, това е отечествена война и сега последното...Русия воюва с нато....направо е за лудницата....
173
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сиреч агресията на запада поражда ответна реакция у Русия.
172
5
 
9
 
! Отговори
Крайно време беше преди 1 година
То ръчкане, ръчкане и провокации без край до това води
171
2
 
7
 
! Отговори
Редник преди 1 година
Мислете вече за жалките си души .Това сте си заслужили .Парите са испили и малкото останало от нещастните ви мозъци.