Киев: Русия готви нова тежка ракетна атака

Руските кораби се връщат в базите, маневрират за удар
Обновена: 3 фев 2023 10:32 | 3 фев 2023 10:32, Йоана Цонева
134
Киев: Русия готви нова тежка ракетна атака
Снимка: БГНЕС

Според украински военни представители Русия подготвя нова тежка ракетна атака срещу Украйна. Повечето от корабите на Черноморския флот на Русия са се върнали в базите си, което показва, че се подготвят за нов удар, заяви говорител на въоръжените сили на Украйна по телевизията в четвъртък вечерта, цитиран от Der Standard.

От октомври 2022 г. насам Русия системно, около веднъж седмично или на десет дни, извършва масирана ракетна атака по украински градове с основни цели енергийната инфраструктура.

Повечето от крилатите ракети се изстрелват от кораби в Черно и Каспийско море и от от стратегически бомбардировачи.

Още по темата
Според Наталия Хуменюк, говорител на Южното командване на украинските въоръжени сили, в открито море са останали само десет кораба, повечето от които са подводници. Обикновено, казва тя, те са значително повече. "За известно време те помпат мускули в морето, демонстрират присъствие и контрол над ситуацията, а след това отплават към базите, където се подготвят за маневри с масирана ракетна атака", казва тя.

Не би било неочаквано нито Русия да предприеме удар по Украйна, тъй като от последната масирана атака е изминала седмица.

Една масирана ракетна атака сега би била в унисон и с друга тенденция - неведнъж след посещение на високопоставени западните политици в Киев и други украински градове, руската армия предприема удари. Такава ситуация именно има в столицата, където се провежда срещата на върха ЕС - Киев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
5
 
1
 
! Отговори
99 преди 1 година
Кое от казаното е лъжа и наложи отрицателна оценка над моят коментар?
95
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От 96 - Защо минуса? Не е лъжа - статията изкача като реклама и в този сайт. Или искаш, да умират цивилни хора. Няма значение, коя страна подкрепяш!
94
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 93 Подарък е Крим за украинците от пияния Хрушчов 1956-та година и Путин си го взе 2014-та без бой, защото укрите знаят че Крим си е руски. Пример давам. Още нещо тъпичко да изплямпаш?
93
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ... 92 - Всъщност идеята беше, че Украйна ще се предаде за 10 дни, за да избене ... последните 11 месеца. Щетите за Русия са големи, но за Украйна се измерват в трилионо. БВП им е на 1/4 в момента и това е, след като им наляха стотици милиарди. Ще им трябва "гръцки заем" от половин трилион, само да си стпят на краката в следащите 5 години, ама с тея рецесии и кризи, съмнявам се, да стане.
92
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак ще има барбекю с украински пържоли. Кеф....
91
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В OnAir са писали, че Беларус са вдигнали МиГ-31 и Украйан бие тревогата за ракетни заплахи. Дано няма цивилни жертви :(
90
1
 
2
 
! Отговори
До,, кравааар" преди 1 година
Подаръците, които си получил чий са? Ял ли си бой, да върнеш някой?
89
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 93 Вие краварите от половин година плямпате че мачкате руснаците и ония бягат към Москва, а то??? Муахахахаа...Споко, беее, кравар! Руснакът обича бааавно да мачка и да мачка докато не изпие кръвчицата на врага. Питай Хитлер...цели 4 години.
88
4
 
2
 
! Отговори
Подарени са преди 1 година
и са станали украински, та чааак до сега..
87
9
 
7
 
! Отговори
... преди 1 година
Епа да подготвят! то вече цяла година гледаме как рашистите за 10 дни ще превземат Украйна! Помнит ли го това бре путинофили? Ко ли питам путинофила е Български продажник който НЕ знае и НЕ може, но пък ЛЪЖЕ, та ЛЪЖЕ! Та нека сега да подготвят! те още бая време ще подготвят и накрая ще се изтеглят утрепани също както направиха в Киев и в Афганистан! Мдам!
86
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 89 Като е територия на Велика България що нямаме претенции за тази земя, кравар? Ако става въпрос и Крим е бил по едно време турски. Що Турция няма претенции за Крим? Истината е че нито Донбас нито Крим са били НЯКОГА украински. Подарени са!
85
10
 
10
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Това на снимката да не са архивни кадри от крайцера маскава, или пък вече изстрелва ракетите из под водата ... остава и атомната подводница Курск да се включи в боя в чест на руската бойна слава ... !!!
84
3
 
1
 
! Отговори
До 87 преди 1 година
Хайде обичаш това да са си изконни български територии от преди 1500 години където е била Велика България !!!
83
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия сега ще набие канчето на Зеленоида и оня пан нашмъркан ша риве!
82
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 80 Русия не нападна Украйна а навлезе в руски територии, които иска да си вземе. Понял? Или да обяснявам пак?
81
3
 
9
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 година
Войната е такова нещо,умират хора,разрушават се сгради,тръгват болести,бежанци и т.н.Винаги жервите могат да бъдат избегнати,но човешката алчност пречи за това.Зеленски призовава целия свят да му помага ама неговия народ умира не американския примерно.Ако се беше разбрал с Русия и удържал думата си тези работи нямаше да му се случат.Нещата,които се случиха след Майдана са абсолютно неприемливи за Русия и даже го бавят Зеленски.От тук нататък само калайка го чака.
80
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 81 НАТО блокираха черно море за руски кораби и ползват бази на Украйна.
79
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 77 Че ти откога стана мъж бе, душко?
78
3
 
3
 
! Отговори
ПРАЯЧ СЕ НА ГЛЕДАЧ преди 1 година
ПАК ЩЕ ХЪРЗУЛНАТ ПУ...ТЯ И УКРАЙНА ЩЕ ИМА ИЗЛАЗ НА МОРЕ.
77
4
 
4
 
! Отговори
до 81 преди 1 година
А защо нападнаха. Хайде, опитай се да си отговориш сам с едната гънка, която имаш.