Киев: Русия готви нова тежка ракетна атака

Руските кораби се връщат в базите, маневрират за удар
Обновена: 3 фев 2023 10:32 | 3 фев 2023 10:32, Йоана Цонева
134
Киев: Русия готви нова тежка ракетна атака
Снимка: БГНЕС

Според украински военни представители Русия подготвя нова тежка ракетна атака срещу Украйна. Повечето от корабите на Черноморския флот на Русия са се върнали в базите си, което показва, че се подготвят за нов удар, заяви говорител на въоръжените сили на Украйна по телевизията в четвъртък вечерта, цитиран от Der Standard.

От октомври 2022 г. насам Русия системно, около веднъж седмично или на десет дни, извършва масирана ракетна атака по украински градове с основни цели енергийната инфраструктура.

Повечето от крилатите ракети се изстрелват от кораби в Черно и Каспийско море и от от стратегически бомбардировачи.

Още по темата
Според Наталия Хуменюк, говорител на Южното командване на украинските въоръжени сили, в открито море са останали само десет кораба, повечето от които са подводници. Обикновено, казва тя, те са значително повече. "За известно време те помпат мускули в морето, демонстрират присъствие и контрол над ситуацията, а след това отплават към базите, където се подготвят за маневри с масирана ракетна атака", казва тя.

Не би било неочаквано нито Русия да предприеме удар по Украйна, тъй като от последната масирана атака е изминала седмица.

Една масирана ракетна атака сега би била в унисон и с друга тенденция - неведнъж след посещение на високопоставени западните политици в Киев и други украински градове, руската армия предприема удари. Такава ситуация именно има в столицата, където се провежда срещата на върха ЕС - Киев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
5
 
3
 
! Отговори
до 56 преди 1 година
ДоходЪТ и капацитетЪТ, миличък. Сам се издаде колко ти е капацитетЪТ и как доходЪТ наистина го определя :) Жалко как 2 думи не можеш да напишеш правилно, а? И във фиша със заплатата ти си го пише ясно :) Забавен ставаш. Айде, продължавай да се излагаш, бедняко.
55
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 56 Кое за теб е определящото в този материален свят бе, пубер? Да не живеем в каменната ера където не ти трябват пари, а само лък стрели и огън за да се наядеш?
54
13
 
5
 
! Отговори
до 58 преди 1 година
В България, драги ми смехурко, изкарвам за 2-3 седмици, колкото ти за година и половина като слугинаж в ЕС. Да, ИТ специалист съм. Там до един сме русофоби и плащаме пенсии на текезесарите ти родители. Мерси. Хубав ден, ама няма как да е хубав за бедняк русофилски като теб.
53
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
несамо тежка, най вече гъста атака след което пехотата ще им бе айките
52
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пък Калеко Алеко през това време ше си хапвс брашно от щурци на поразия
51
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 52. Щом дохода е определящото нещо за едни човек, ясно колко ти е капацитета.
50
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 52 Краварски пубер, а ти за колко бачкаш в краварската демокрация в България? Я кажи? IT специалист с 10 бона заплата на месец ли си, какъв си, кравар диванен с жълто на устата?
49
7
 
12
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Нема страшно ребята, като свършат ракетите на бензиноколонката, путин ще вземе назаем от братска Северна Корея, там Грухчо прави на кирограм ракети самоделки в кръжока по ракето-моделизъм, дроновете ще са от Иран, остава да се види какво могат да дадат за делото и племенните вождове на Уганда, в борбата с/у порочния Запад и "Загниващия американски империализъм" носителите на "новия световен ред" трябва да са като един свит железен юмрук ... !!!
48
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 46. А, не бъркай. През септември украина щеше да си върне Крим. И от обидите ти става ясно, колко си ограничен. Може и да съм ***, но не съм отчаян. И ако питаш мен, по-добре *** отколкото насекомо.
47
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киев ке падне!
46
11
 
6
 
! Отговори
до 43 преди 1 година
На русофила няма какво да му пожелаваш. Животът достатъчно го е наказал. Само си вижда фиша със жалката заплата, и по-голямо наказание от това няма. Русофилът забрави как поробителката Русия изтрови децата му и мълча за Чернобил месеци. Снишен беден страхлив бачкатор е русофилът- факти. А и доста често слугува в прогнилия запад. Казвам слугува, защото русофил интелектуалец с адекватен доход няма. Айде, русофили, пляскайте минусите, че скоро трябва да въртите геврека на баничарката.
45
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тролчето с мека китка си мисли че Путин е умен колкото него и би наредил обстрел на киев докато делегацията на ес е там. Ама не се сеща че ако някои умре това ще е повод за война.
44
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-големия терористичен акт през 21 век е взривяването на северен поток 1 и 2. Терористите са известни.
43
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еврокомисията е днес в Киев, начело с Урсулата и в момента цялата територия на Украйна е в червено за въздушна тревога. В Тубата може да се гледа.
42
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Донася, Луганск, Запорожие са искрено Руски земи, да не говорим, че цяла Украйна е Руска.
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така ще е. Свиквайте.
40
1
 
6
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен 39 Ано Умни знаеш ли какво е това ДИПЛОМАТИЧЕСКИ ИМУНИТЕД и ПОСЕЩЕНИЯ. В съвременната история само една страна си е позволила на територията на трета страна да унущожи Дипломати и/или да разруши Дипломатическа мисия. Мисля че знаете коя е тази страна. Не не е Израел. САЩ пак и отново...
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 41 А ти проумяваш ли че Донбас е била винаги руска територия и сега Путин си иска само нея от Украйна?
38
2
 
1
 
! Отговори
Психиатър преди 1 година
До Мутрофана от пасоля Освободи се добре тапицирана стая, някъде на 5 км от пасоля...изчакай транспорта и дерзай.
37
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 33, правиш ли ОГРОМНАТА РАЗЛИКА че тогава те са били нападнати, и са защитавали родната си земя, а днес ТЕ СА АГРЕСОРА, и са пратени да *** заради интересите на смахнатия си диктатор?