Беларус: "Катастрофално" е решението на Полша да затваря границата

Варшава обяви, че ще затвори ключов граничен пункт към съседката си
Обновена: 10 фев 2023 15:15 | 10 фев 2023 14:53, Йоана Цонева
96
Беларус: "Катастрофално" е решението на Полша да затваря границата
Снимка: БГНЕС

Беларус определи като "катастрофално" решението на Полша да затвори един от граничните контролно-пропускателни пунктове между двете страни, съобщава "Ройтерс".

Минск предупреди, че този ход може да доведе до "колапс" от двете страни на границата.

Вчера Варшава, позовавайки се на опасения за сигурността, обяви, че ще затвори ключовия граничен пункт към Беларус при Бобровники от 12:00 часа местно време днес, което допълнително обтегна вече враждебните отношения между двете страни.

Още по темата
След влизането в сила на решението само два от шестте основни сухопътни пропускателни пункта по 400-километровата граница ще бъдат отворени, посочват от граничната служба на Беларус.

"Със затварянето на друг полски контролно-пропускателен пункт ситуацията ще стане катастрофална", предупреждават те и допълват, че вече така или иначе има дълги опашки на граничните пунктове. Според тях натоварването на останалите два ГКПП ще се увеличи критично.

Минск счита решението за целенасочено, за да " влоши допълнително ситуацията на границата и да ограничи пътуването на гражданите".

В сряда отношенията между Минск и Варшава се обтегнаха още повече, след като полски журналист беше осъден на осем години затвор от беларуски съд. Варшава твърди, че делото спрямо него е политически мотивирано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
2
 
2
 
! Отговори
Антипутиноид преди 1 година
Украинците скоро ще започнат да си произвеждат собствени дронове, копие на Шахед дрона. Да видиме Пансера на покрива в Мошквя дали работи.
83
7
 
7
 
! Отговори
Лекар ихтиманец преди 1 година
Хиената на Европа май се готви да напада! Не разбира от намеци.
82
16
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е като обесят Лукашенко ще ги отворят , кво толкова...
81
9
 
16
 
! Отговори
Руский чекист преди 1 година
До руский танкист. Всички магистрали и сега са отворени. Допускат се само че нови танкове като лео втори-любител на буриатското, бакширското, чавушко, калматско и всякакъв такъв вид филе Елена, а в сътворяването на руската салата ще вземат участие и др вид животни но не европейски, а от дивия запад.А казват че в страната на чудесата дори рибите летят. А за стари съветски машини достъпът ще е забранен, като ще се допускат only ценни трофеи като руския терминатор за музеите-без Го и без винетка:)
80
8
 
17
 
! Отговори
Барни ме зъ преди 1 година
Много се закахърил главния колхозник за Полша.Ха ха.А какво стана та нали Полша без доставките на сол и грис от Беларус тука преди месец щеше да умира според тйотя,а сега *** на умрело.Оти тъй:)))
79
25
 
18
 
! Отговори
Руски танкист преди 1 година
За танковете винетки ще има ли, или ще минаваме границата само с технически преглед и застраховка "Гражданска отговорност"???
78
5
 
19
 
! Отговори
До бобчо преди 1 година
Бобчо мамин, къде беше...досега.толкова ми липсваше,... О, сладурчето ми то... твоите коментари винаги са връх на простотията и демагогията. Толкова си забавен....
77
27
 
19
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До До Боби Адвокат? Питай ФИНАНСИТИ. За твое сведение за цялата 2022 цената на Газът в Беларус е 128$ за 1000 кубометра. През 2021 стартираха нова атомна електроцентрала. Беларус производител номер 2 в света за минерални торове(тоест Селското стопанство няма проблеми с торове а Беларус няма проблеми със суша(принципно). Още от СССР време производител на селскостопанска и автомобилна техника. Всички предпоставки за евтино производство и ниска безработица...
76
22
 
16
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
По добре е целия ЕС да затвори граници с Русия и Беларус само дипломатически канали....
75
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Special military operation in Poland.
74
2
 
14
 
! Отговори
До Боби преди 1 година
Това, което си измислил го преведах на мой комшия, адвокат. Умря от смях.
73
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички набори след спиране на задължителната казарма спешно да се мобилизират и обучат. 45 дни в учебен център и 6 месеца служба в Българската армия. Ще защитават родината и Европейския съюз.
72
22
 
9
 
! Отговори
Боби преди 1 година
Само че списвачите на това произведение не казаха най-важната част от истината. На границата има опашки от ТИРОВЕ носещи Китайско КАРГО. Разбирате ли в Беларус цените са по-евтини от в Полша...
71
16
 
11
 
! Отговори
v преди 1 година
До Анонимен 70По важния проблем на българина е че вечно *** и е нагазен от някъде дали е поклонник на запада или на изтока, разлика няма...Докато нямаме собствено самосъзнание че сме някои, все ще сме наведени, я на запад я на изток, но винаги роби с господари...
70
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е хубаво да затварят КПП-тата, но тъй като излизат от хетеросексуален Беларусь в хомосексуална Европа е редно на границата да им събуят гащите и да им наврат едно голямо розово дилдо у жопу, да има за какво да се хвалят ако се приберат....па знае ли човек, мое да им хареса.
69
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вас първо ,вие с левите резби сте за там ,при вашия със зелените дрешки!
68
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига бе,*** не взимат!
67
23
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те ще вземат първо тези дето са ходили в казарма, всичките вкиснати соц-чичаци дето били станали мъже докато са праскали козички около поделението. Ще затвърдят братската дружба със славянските братя от Чечня, лошо няма.
66
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната се приближава малко по малко и до нас ! Не се радвайте,да не ви вземат да пеете на фронта,казвам!
65
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей и да не се разписвате за референдума за еврото че колективният запад е измислил как да краде ДНК от ЕГН и ще дойдат норвежците да ви откраднат дечицата!!!