Германия призова за разширен ЕС

Олаф Шолц говори пред европейските представители
9 май 2023 23:45, Росен Стойчев
49
Германия призова за разширен ЕС
Снимка: БГНЕС/EPA

Оглавяващият германското правителство Олаф Шолц обяви, че се надява да види един разширен ЕС, съобщи АРД.

Той посочи, че настоява да се проведат нужните реформи в групата. Това само ще сплоти държавите в нея.

Още по темата
Важно е да има геополитическа насока в европейските перспективи. Това ще диктува и действията на ЕС.

Германският представител говори пред Европейския парламент и обяви, че ЕС трябва да рационализира взимането на решения.

Визират се основно външните теми и данъците. Важно е да се спазят обещанията към балканските държави.

Търси се вариант за присъединяването на държавите от Западните Балкани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не искаме такъв Европейски съюз... Не искаме такъв свят. Българинът е принизен, добит, пробит, пребит, унизен, изчегъркан, ограбен... Ограбен живот, ограбени мечти, потъпкано национално уважение. Не искаме такъв съюз...
12
5
 
3
 
! Отговори
ББ преди 1 година
това е сценария САЩ и ЕС...в това ви вкарва пУтин,ако не го разбирате оставки и ***,насажда ...разочарование....някаква част откъсната от България през Коминтерна ви била по-важна...примитивни сте хора,Българите са Велик Народ!..вкарвате се в параграф който нямате решение...путин ви вкарва в това през лобисти,служби,зависими,платени!!!...
11
2
 
5
 
! Отговори
ББ преди 1 година
Бг политиците да се замислят...късат части от делата ни...от душите ни!дали да не помолим Русия за защита...от "приятелите" ни от ЕС и НАТО ограбващи ни с мафиоти и простаци...САЩ и ЕС...импотентно загърбва Ценностите Божий и унижават България,като я ограбват!!Българите ще помолят Путин да разположи ядрени на територията им...да ги защити от "приятели"предаващи съюзник!!!
10
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво ревете? Нали 90% гласувате да сте слуги на германия?
9
3
 
6
 
! Отговори
Долу ЕС преди 1 година
германия си търси нови доноври за работна ръка и пазари за веригите с цената на всичко! сиреч нови батерийки за еднократна употреба!
8
3
 
8
 
! Отговори
Честито преди 1 година
Мнозинството в Европейския парламент подкрепи днес въвеждането в ЕС на Истанбулската конвенция. Предвижда се евродепутатите да гласуват утре решение, с което да дадат възможност на Съвета на ЕС да предприеме съответните стъпки с квалифицирано мнозинство. Европейските консерватори и реформатори заявиха, че с въвеждането на конвенцията от ЕС се извиват ръцете на държавите, които не са ратифицирали документа заради несъответствие с техните конституции.
7
2
 
8
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
Значи когато трябва да приемат нещо все наша полза, трябва единство в ЕС. Примери много. Но когато не сме против някакво решение в ЕС, можело да се приеме с мнозинство. Значи за Шулца вардарци са по-важни от България, а ние уж сме в ЕС.
6
3
 
5
 
! Отговори
ББ преди 1 година
разширение..ок!а Ценностите с който бе създаден ЕС?крадци и убийци,мафийти,луски структори през партии...това ли ни налагат от...Щази-Дс поръчано от КГБ???в "любимата"ни мАкедония има над 120 х. човека с Български паспорти/коминтерна откъсна тези хора от България и го знаете"и приемате Несправедливоста тези хора да нямат Права,Свобода???нов Райх ли ще стройте г-н Шрьодер???
5
3
 
5
 
! Отговори
А бе преди 1 година
Търси се вариант да прескочат ветото ни спрямо Македония.Затова се предлага квалифицирано гласуване,а не пълно мнозинство! Така ще "излекуват" отказа на Турция спрямо Швеция в НАТО,вироглавството на Орбан и нашия инат към чепатите македонци.
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Иска ви се, понеже отглеждате много емигранти и раздавате социалки и търсите балъци да споделят дълговете... Добре, че България е дясна и не искам и еврозоната. Парите си остават тук, в България.
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сплотяването ви го знаем... Геополитическата насока също я знаем... ЕС си отива!
2
2
 
3
 
! Отговори
Разширенсвени преди 1 година
Призова.
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македония е вътре